5 Οκτωβρίου 1998 κάνει πρεμιέρα στο Mega Chanell ένα σίριαλ που θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία και για 20 επεισόδια θα μονοπωλήσει τη Δευτεριάτικη τηλεθέαση και ο τίτλος του θα γίνει ατάκα σλόγκαν ως σήμερα. Ήταν Η ζωή που δεν έζησα σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, που είχε ήδη στο βιογραφικό της τις μεγάλες επιτυχίες Γυναίκες, Λόγω τιμής, Αναστασία, Απών, Μικροί μεγάλοι, Μη φοβάσαι τη φωτιά, Παράθυρο στον ήλιο, και ήταν έτοιμη για ακόμη μία. Και πραγματικά έτσι έγινε!
Η ζωή που δεν έζησα σε σκηνοθεσία Λάμπη Ζαρουτιάδη και παραγωγή του Τάσου Παπανδρέου, ήταν η ιστορία μιας γυναίκας, της Φανής, που δεν έζησε ανέμελα νεανικά χρόνια. Παντρεύτηκε στα δεκάξι, έκανε ένα γιο και ο άντρας της την παράτησε για μια άλλη γυναίκα. Η Φανή -η οποία δουλεύει στο αλησμόνητο 131, πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου– θα μεγαλώσει μόνη της τον γιο της, που της έχει υπερβολική αδυναμία κι αγάπη και στα 45 της, θα γνωρίσει το μεγάλο έρωτα με ένα νεότερο άντρα, τον Βαγγέλη, φίλο του γιου της. Με αυτή την ιστορία, ταυτίστηκαν πολλές γυναίκες που είχαν βρεθεί στη θέση της ηρωίδας αλλά και αρκετές που θα ήθελαν να ήταν στη θέση της και να ερωτευτούν τον κούκλο Βαγγέλη.
Το ζευγάρι της ιστορίας, ερμήνευσαν δύο ηθοποιοί που έγιναν σταρ εκείνη την εποχή και με την αξιόλογη πορεία τους -κυρίως στο θέατρο- είναι αγαπητοί μέχρι και σήμερα στο πλατύ κοινό. Η Ταμίλα Κουλίεβα στο ρόλο της Φανής και ο Αιμίλιος Χειλάκης στο ρόλο του Βαγγέλη ήταν τα ιδανικά πρόσωπα για να απογειώσουν τη σειρά και να την κάνουν σούπερ επιτυχία. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης -ήδη γνωστός από προηγούμενες σειρές- ολοκλήρωνε το τρίγωνο της ιστορίας.
Η Ταμίλα Κουλίεβα ένα χρόνο πριν είχε ξεχωρίσει με την ταινία Βασιλική του Βαγγέλη Σερντάρη ενώ είχε κάνει συμμετοχές σε σειρές όπως το Τμήμα Ηθών, οι Δρόμοι της πόλης και η Παλίροια. Με το ρόλο της Φανής, ξεκινάει μια πλούσια τηλεοπτική πορεία -παράλληλα με το θέατρο- που φτάνει ως τις μέρες μας με τη Γυναίκα χωρίς όνομα, στον Αντ1. Θεατρικά, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά δίπλα στην Κάτια Δανδουλάκη και ένα θίασο πρωταγωνιστών με το Έγκλημα στο Orient Express
Ο Αιμίλιος Χειλάκης από την πρώτη του σκηνή στο σίριαλ γοητεύει το κοινό και μπαίνει στις καρδιές όλων. Πολλοί τον θυμούνται από το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη σειρά του Μέγκα Παντρεμένοι Ανύπαντροι το 1994, τις συμμετοχές στο Τμήμα Ηθών, στο Στρας, τα Χαμένα Γράμματα, τη Μαγική Νύχτα και τις Τολμηρές Ιστορίες, αλλά με το ρόλο του Βαγγέλη θα τον μάθουν όλοι! Αργότερα, θα ακολουθήσουν το Έτσι Ξαφνικά, ο Γεώργιος Βιζυηνός, η Λένη, το Κλείσε τα μάτια, η Κλεμμένη Ζωή και το Νησί! Ο Αιμίλιος Χειλάκης θα αφοσιωθεί στο θέατρο και με τις παραστάσεις του, αφήνει το δικό του στίγμα στις θεατρικές σκηνές. Αυτή την περίοδο παρουσιάζει το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σέξπιρ στο Θέατρο Βεάκη.
Οι τρεις πρωταγωνιστές που ερμήνευσαν την μητέρα, το γιο της και τον νεαρό εραστή, στην πραγματικότητα είχαν ελάχιστη ηλικιακή διαφορά μεταξύ τους. Η Ταμίλα Κουλίεβα ήταν μόνο τρία χρόνια μεγαλύτερη από τον Αιμίλιο Χειλάκη, όπως και από τον “γιο” της Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη!
Η ζωή που δεν έζησα είχε ένα ακόμη ατού: το τραγούδι των τίτλων που ερμήνευε η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε στίχους του Μιχάλη Γκανά και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο Το τρένο των 9:10. Το τραγούδι έκανε καριέρα ανεξάρτητα από το σίριαλ, αλλά ήταν απολύτως ταιριαστό με τη θεματολογία και τους ήρωες.
Όλα τα παραπάνω, τα θυμήθηκα όταν τους είδα μαζί στην επίσημη πρεμιέρα του “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας”, όπου η Ταμίλα Κουλίεβα πήγε να δει την παράσταση και τον συμπρωταγωνιστή της πριν 20 χρόνια, Αιμίλιο Χειλάκη. Το σπίτι τρέχει ή το τραίνο ή μήπως έτρεχε το βράδυ προς το δικό της πεπρωμένο…
Σχόλια για αυτό το άρθρο