Μέσα σε τρία χρόνια, από το 1987 ως το 1990, έπαιξε σε 14 βιντεοταινίες. Η σύντομη καριέρα της όμως, άρχισε με τον κινηματογράφο, δίπλα στον Κώστα Βουτσά και τον Σωτήρη Μουστάκα, στην ταινία Τα τούβλα, αλλά η επόμενη εμφάνισή της θα την κάνει γνωστή και θα μείνει ορόσημο της δεκαετίας του ΄80. Η Λίντα Γίγα είχε όλα όσα έπρεπε να έχουν τα κορίτσια των ΄80ς. Σεξ απίλ, γλυκιά ομορφιά, βλέμμα που να υπόσχεται ερωτικές αμαρτίες, θηλυκότητα και ταυτόχρονα σεμνότητα. Δίπλα στις ήδη καταξιωμένες ντίβες της θρυλικής δεκαετίας, η Λίντα Γίγα στο ξεκίνημά της θα σταθεί τυχερή.
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Χαρτοματζίδης γυρίζει την ταινία Αδελφή μου αγάπη μου με πρωταγωνιστή τον Πάνο Μιχαλόπουλο που εκείνη την εποχή σκίζει. Είναι τόση μεγάλη η δημοτικότητά του, ώστε δεν χρειάζεται να έχει δίπλα του κάποια γνωστή πρωταγωνίστρια. Γι΄αυτό ο παραγωγός Γιώργος Καραγιάννης και ο σκηνοθέτης, επιλέγουν ένα νέο κορίτσι για συμπρωταγωνίστριά του. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαρτίου 1987 και δίπλα στους ήδη γνωστούς Τέτα Κωνσταντά, Αθηνόδωρο Προύσαλη, Δήμητρα Σερεμέτη, Μαίρη Ραζή, Βανέσα Τζελβέ, Θάνο Παπαδόπουλο, το κοινό βλέπει στην μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο την Λίντα Γίγα
Στη συνέχεια θα έρθει η συμμετοχή στην καλτ ταινία Τhe Κόπανοι (1987), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κωνσταντίνου με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Γιάννη Βούρο, ενώ το 1989 ο Κώστας Φέρρης την επιλέγει για συμμετοχή στην ταινία του Oh Βabylon, μια κινηματογραφική εκδοχή-μεταφορά της τραγωδίας των Βακχών στην σύγχρονη εποχή, με τον Άλκη Παναγιωτίδη, την Σωτηρία Λεονάρδου, τον Γιώργο Μοσχίδη, τον Κωνσταντίνο Τζούμα κ.α.
Oh Βabylon
Η τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση θα είναι δίπλα στον Στάθη Ψάλτη στην ταινία Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα, το 1989. Έχει ήδη αρχίσει η επέλαση της βιντεοκασέτας και η Λίντα Γίγα είναι πάντα στις πρώτες γυναικείες επιλογές, όντας ένα όμορφο σέξι κορίτσι. Ακαταμάχητος πιλότος (1988) με τον Στάθη Ψάλτη, Για ψύλλου πήδημα (1987) με τον Νίκο Παπαναστασίου, Άβε Μάφια, Εθνική ακαδημία απατεώνων (1989) με την Μάρω Κοντού, Ένα μωρό στο ταξί μου (1989) με τον Πάνο Μιχαλόπουλο, Και πετάει και πηδαέι (1987) με τον Στάθη Ψάλτη, Καλοκαιρινές αταξίες (1989) με τον Σταμάτη Γαρδέλη κ.α. Θα περάσει κι από τη μικρή οθόνη, με συμμετοχές σε τρία σίριαλ: Οι άγγελοι κι εγώ (1989, ΕΤ 2), Οι εργένηδες (1991, ΑΝΤ1), Γαλάζια κρουαζιέρα (1993, ΑΝΤ1)
Η Λίντα Γίγα δεν φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία πρωταγωνίστρια. Ξέρει ότι το σημαντικό είναι η δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας. Έτσι, παντρεύεται και μαζί με τον σύζυγό της αποκτούν ένα κοριτσάκι. Πριν από είκοσι χρόνια περίπου, όταν η Λίντα Γίγα μπαίνει στην τρίτη δεκαετία της ζωής της, αρχίζει ο εφιάλτης. Ένα αίσθημα κούρασης και εξάντλησης αρχίζει να της δημιουργεί προβλήματα. Ακυρώνει θεατρικές δουλειές και αποσύρεται σιγά σιγά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η ιατρική διάγνωση είναι Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος. Για να τον αντιμετωπίσει, θα παίρνει 20 χάπια την ημέρα. Στο πλευρό της θα είναι πάντα η οικογένειά της και άνθρωποι του στενού της περιβάλλοντος. Με γιγαντιαία υπομονή και θέληση για ζωή, η Λίντα Γίγα θα αντιμετωπίσει την αρρώστια μέχρι τα 52 της χρόνια…Θα φύγει σαν οπτασία, όπως ακριβώς ήρθε στις σκοτεινές αίθουσες των ΄80ς…
Η Λίντα Γίγα σε σκηνή από τη βιντεοταινία Ερωτικές παραλλαγές (1989) με τον Αλέκο Γιαννάκη (δεξιά). Τραγική σύμπτωση: “έφυγαν” την ίδια μέρα..
Σχόλια για αυτό το άρθρο