Ένα ολόκληρο ψιλικατζίδικο έχει στηθεί στη σκηνή του Vault για να υποδεχτεί την Ψιλικατζού, την παράσταση που βασίζεται στο best seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο. Στο εντυπωσιακό σκηνικό θα δείτε ό,τι έχει ένα ψιλικατζίδικο και θα μπείτε στον πειρασμό, να θέλετε να …ψωνίσετε! Κρατηθείτε, τα είδη στο σκηνικό δεν είναι προς πώληση, αν και κάποια θα μπορούσαν να είναι!
Τι είναι η Ψιλικατζού
Μια ψιλικατζού (Ελένη Ουζουνίδου) με τη βοήθεια της αδερφής της (Άννα Ψαρρά) αφηγείται την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Την απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας που το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει μητέρα. Και που με πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα – ταμπού, την υπογονιμότητα. Μια κατάθεση ψυχής, μια βαθιά κι αληθινή εξομολόγηση. Η ιστορία της Ψιλικατζούς ξεκίνησε στις 18 Μαίου του 2005 όταν η Κωνσταντίνα Δελημήτρου άρχισε να καταγράφει από το ψιλικατζίδικο της στη Νίκαια το χρονικό της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων της γειτονιάς της. Ένα e-ημερολόγιο που ξάφνιασε με τη δροσιά και την πρωτοτυπία του. Αμέσως ξεχώρισε για τη ματιά με την οποία η blogger έβλεπε τον κόσμο, έκλεβε πλήθος χαμόγελα και αποτελούσε πραγματική όαση στο τότε διαδίκτυο. Οι ιστορίες της γινόντουσαν ανάρπαστες. Η επιτυχία και η απήχηση της Ψιλικατζούς ήταν πρωτοφανής. Είχε προκαλέσει έναν μικρό σεισμό στο χώρο του διαδικτύου. Μαζί με την αναγνώριση στο internet και την μεγάλη επισκεψιμότητα ήρθε και η πρόταση για την έκδοση ενός βιβλίου. Το αποτέλεσμα ήταν η Κωνσταντίνα να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο. Το εξαιρετικό «Η Ψιλικατζού».
Η παράσταση
Η παράσταση έγινε αμέσως talk of the town και πήρε παράταση λόγω επιτυχίας. Η επιλογή της Ελένης Ουζουνίδου για να ερμηνεύσει την ψιλικατζού, αποδείχτηκε ιδανική. Η Ελένη Ουζουνίδου αποδίδει το ρόλο της με συναισθηματικό πλούτο και μας δίνει όλες τις ψυχολογικές διακυμάνσεις της ηρωίδας. Αεικίνητη, αέρινη και εύθραυστη, με πηγαία κωμικοσυγκινητική φλέβα, η Ελένη Ουζουνίδου καταφέρνει να μας παρασύρει στην ιστορία της ψιλικατζούς με την υποκριτική της.
Δίπλα της, η Άννα Ψαρρά είναι η γυναίκα-καταλύτης. Ερμηνεύει όλους τους άλλους γυναικείους ρόλους και παρόλο που ο σκηνοθέτης την έχει καθιστή από την αρχή ως το τέλος, με την ψιλικατζού να γυρίζει γύρω της, σου δίνει όλες τις εικόνες με την ερμηνεία της. Είναι δε, πολύ καλή η χημεία της με την Ουζουνίδου στη σκηνή που μοιάζουν όντως σαν αδελφές.
O Δημήτρης Καρατζιάς έχει εμβαθύνει στο χαρακτήρα της ηρωίδας. Ο λόγος είναι σε πρώτη μοίρα και η κάθε φράση είναι σαν να γεννιέται εκείνη τη στιγμή. Το συναίσθημα είναι ατόφιο και έτσι περνάει στον θεατή. Με τις σκηνοθετικές του οδηγίες, υπάρχει αυτή η μαγική ισορροπία που πάει το έργο και τους ρόλους πιο πέρα. Η σωστή δραματουργική επεξεργασία βοήθησε σημαντικά στο ρυθμό της παράστασης.
Ανεβαίνοντας για την αίθουσα, θα προσέξετε το έργο τέχνης- installation “Ψιλικά -Τσιγάρα” του Μάριου Βουτσινά. Στα συν της παράστασης, η πρωτότυπη μουσική και το τραγούδι που έγραψε ο Μάνος Αντωνιάδης: Κοίτα να δεις, που κρύβεται η ευτυχία, σε πράγματα δυο-τρία, που μοιάζουνε απλά, κοίτα να δεις που γίνονται όλα ωραία, αν είμαστε παρέα και σε έχω αγκαλιά…
Κοίτα να δεις λοιπόν, πού κρύβεται η επιτυχία -και η ευτυχία- με ωραίες παραστάσεις στο Vault!
Η ψιλικατζού, Ελένη Ουζουνίδου
Σαν αδελφές…. Άννα Ψαρρά, Ελένη Ουζουνίδου
Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Δελημήτρου
Δραματουργική επεξεργασία – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Πρωτότυπη μουσική – Τραγούδι παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικά: Καρατζιάς Δημήτρης – Μάνος Αντωνιάδης – Μάριος Βουτσινάς
Κοστούμια – Installation “Ψιλικά -Τσιγάρα”*: Μάριος Βουτσινάς
Βοηθός: Αναστασία Δάλμα
Κατασκευή Κοστουμιών: Γεωργία Σάντυ
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός φωτιστή: Θοδωρής Μαργαρίτης
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Trailer παράστασης : Στέφανος Κοσμίδης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παίζουν: Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Ψαρρά
Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι 21/4
Σχόλια για αυτό το άρθρο