Η μπύρα ΜΑΜΟΣ για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι χορηγός των αποκριάτικων εορτασμών της πόλης της Πάτρας. Η ιστορική μπύρα που συνέδεσε το όνομά της με την παράδοση του πατρινού καρναβαλιού και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι του, συνοδεύει και φέτος γευστικά στιγμές χαράς, ανεμελιάς, κεφιού και διασκέδασης, ενώ δηλώνει το «παρών» στα πιο φαντασμαγορικά πάρτι της πόλης.
Η κοινή πορεία της μπύρας ΜΑΜΟΣ με το Πατρινό Καρναβάλι ξεκίνησε το 1909 και συνεχίστηκε έως το 1976, στηρίζοντας και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του ιδιαίτερα σημαντικού, για την πόλη των Πατρών, θεσμού. Με την επανακυκλοφορία της, πριν δύο χρόνια, δεν μπορούσε παρά να μην επιστρέψει στην «ενεργό δράση»! Δίνουμε, λοιπόν, και φέτος ραντεβού στις εκδηλώσεις της Πάτρας με μία παγωμένη μπύρα ΜΑΜΟΣ, απολαμβάνοντας γευστικές αυθεντικές στιγμές καρναβαλικής απόλαυσης!
Πατρινή μπύρα, πατρινό καρναβάλι!
Μπύρα ΜΑΜΟΣ από το 1876
Λίγα λόγια για την ιστορία της ΜΑΜΟΣ
Η ιστορία της μπύρας ΜΑΜΟΣ ξεκινάει από το 1876, όταν ο Λορέντζος Μάμος ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις. Ο γιος του, Πέτρος Μάμος, ήταν ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας ζυθοποιός. Με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του, έδωσε νέα πνοή στην ελληνική ζυθοποιία, με έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία. Εισήγαγε εξαιρετικές ποικιλίες βύνης, λυκίσκου και μαγιάς από τη Γερμανία και την Τσεχία και εξέλισσε τις παραδοσιακές συνταγές με δικές του τεχνικές. Το στοιχείο της μπύρας ΜΑΜΟΣ που τη χαρακτηρίζει σε αυτό το πέρασμα των χρόνων είναι η απλότητα και η αυθεντικότητα ενός παραδοσιακού προϊόντος, σε συνδυασμό με την ανώτερη ποιότητα και γεύση της. Ο Πέτρος Μάμος είχε προσαρμόσει την μπύρα στην ελληνική κουζίνα και τις ελληνικές προτιμήσεις. Ήταν μια μπύρα που έβρισκε κάποιος στη Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και στο μεγαλύτερο ζυθοπωλείο της Αθήνας. Μια ελληνική μπύρα που εξάγονταν στο εξωτερικό και ήταν το πρώτο ελληνικό προϊόν ζύθου το οποίο έλαβε διεθνή βραβεία: χρυσό βραβείο αγνότητας και γεύσης στη Διεθνή Έκθεση της Τεργέστης το 1898, Δίπλωμα Τιμής μετά Χρυσού Μεταλλίου στη Διεθνή έκθεση Αθηνών.
Σχόλια για αυτό το άρθρο