Αν και σας τα΄παμε από πρώτο χέρι εδώ, διαβάστε και την επίσημη ανακοίνωση για τη συνεργασία των Βurgo – Σπονδή. Ο διάσημος Γάλλος σεφ Michel del Burgo, αναλαμβάνει τα «ηνία» στην κουζίνα της «ΣΠΟΝΔΗΣ» του ομίλου Τραστέλη. Ο βραβευμένος με III αστέρια Michelin σεφ, ξεκινάει τη νέα του συνεργασία με ιδέες, όρεξη και τη φιλοδοξία να χαρίσει στη «ΣΠΟΝΔΗ» ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Γνωστός για την υψηλή τεχνική του, τη φινέτσα της κουζίνας του και τη «μεσογειακή» του ματιά στη γαλλική κουζίνα, είναι βέβαιο ότι θα εγκλιματιστεί ιδανικά στη «Σπονδή» και θα συντελέσει στη διεκδίκηση του τρίτου της αστεριού. Η έλευση του κορυφαίου σεφ προσθέτει ενδιαφέρον, λάμψη και διεθνή προοπτική στην ελληνική εστιατορική σκηνή, καθώς συμβάλλει αποφασιστικά στο να διεκδικήσει η χώρα μας για ακόμα μια φορά τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Τα ταξίδια του διάσημου σεφ στη χώρα μας έχουν ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα. Ο Michel Del Burgo ερχόταν πολύ συχνά incognito στη Ελλάδα προκειμένου να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει τα νέα του πιάτα, ως executive chef της Σπονδής, μαζί με τον ταλαντούχο chef de cuisine Άγγελο Λάντο, αλλά και τον –επίσης chef de cuisine- William Mahi.
Σε avant premiere την Κυριακή 9/2 το 3άστερο μενού είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεκτοί VIP προσκεκλημένοι της «Σπονδής», ενώ τη Δευτέρα 10/2 οργανώθηκε ένα ειδικό event γευσιγνωσίας για τους φίλους του The Food & Leisure Guide καθώς και για 20 εκλεκτούς καλεσμένους από το χώρο των media. Το δείπνο ξεκίνησε με την δυναμική σαμπάνια Piper Heidsieck που συνόδευσε και τα δύο πρώτα πιάτα, στην συνέχεια σερβιρίστηκε στο κομψότατο και αρωματικό Donnhoff Riesling Kabinett Oberhauser Leistenberg που εισάγει η Trinity Wines και τα λευκά κρασιά συμπληρώθηκαν με το πληθωρικό και πολύπλοκο Viognier Eclectique του Γιώργου Σκούρα. Το ερυθρό κρασί ήταν το Άγιος Χρόνος του Κτήματος Αβαντίς, ένα Syrah (με λίγο Viognier) που, με την ποικιλιακή σύνθεσή του και τον δυναμικό του χαρακτήρα, φέρνει στο μυαλό τα μεγάλα κρασιά του βορείου Ροδανού. Το δείπνο έκλεισε με ένα απίθανο, «εκρηκτικό» ρούμι που μόλις ήρθε και στην Ελλάδα, το Mount Gay X.O.
Η πορεία του Michel Del Burgo στις «κουζίνες του κόσμου»
Τελευταίος σταθμός του Michel del Burgo, πριν αναλάβει τη «ΣΠΟΝΔΗ», ήταν το διάσημο “L’ Atelier de Joel Robuchon” στο Hong Kong που έχει βραβευτεί με ΙΙΙ αστέρια Michelin. Ο Michel del Burgo υπήρξε επί σειρά ετών ο σεφ του 3άστερου ναού της γαλλικής κουζίνας “Taillevent” ενώ στην επαγγελματική του διαδρομή συνεργάστηκε με τα τρία ιερά τέρατα της γαλλικής κουζίνας: τον Alain Ducasse, τον Joel Robuchon και τον Michel Guerard. Η πορεία του Michel del Burgo στις «κουζίνες του κόσμου» ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Όταν συμπλήρωσε τα δέκα πρώτα χρόνια της καριέρας του κέρδισε και το πρώτο του αστέρι στο “La Vieille Fontaine” ενώ το δεύτερο ήρθε το 1993 στο “La Barbacane”.
Στη «ΣΠΟΝΔΗ» και ο εμπνευστής της μοριακής κουζίνας, Herve This
Όμως ο Michel del Burgo είναι μόνο το ένα από τα δύο μεγάλα αστέρια που έρχονται στη «ΣΠΟΝΔΗ». Παράλληλα ξεκινά μια στενή συνεργασία με το διάσημο Γάλλο φυσικό & χημικό Herve This που θεωρείται πατέρας και εμπνευστής της μοριακής κουζίνας. Μαζί, στους επόμενους μήνες, θα αναπτύξουν ένα μοναδικό concept που θα συζητηθεί διεθνώς και θα προχωρήσουν τη Σπονδή στο επόμενο επίπεδο! Η συνεργασία του ομίλου Τραστέλη με το διάσημο χημικό Herve This αφορά στην μελέτη ενός εντυπωσιακού και πρωτότυπου γαστρονομικού concept που υλοποιείται σιγά-σιγά και τους επόμενους μήνες θα μετατρέψει τη Σπονδή σε ένα μαγειρικό “εργαστήριο” με διεθνείς προεκτάσεις. Εξάλλου ο Herve This που θεωρείται ο “πατέρας” της μοριακής γαστρονομίας έχει το προνόμιο αυτή την εποχή να συνεργάζεται και με τον διάσημο chef Pierre Gagnaire προκειμένου να παρουσιάσει αυτό που θεωρείται ως ο “διάδοχος” της μοριακής γαστρονομίας. Πρόκειται για την κουζίνα “note by note” που έχει σαν ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας της τη χρήση των μορίων, που αποτελούν τις διάφορες τροφές, ως πρωτογενή υλικά για την κουζίνα! Όπως ο ίδιος ομολογεί ….”Είναι σαν ένας συνθέτης να δημιουργεί μια μελωδία νότα νότα”, αποκαλύπτοντας τη βάση στην οποία στηρίζεται η ερευνητική διαδικασία στην οποία συμμετέχει πλέον και η “Σπονδή”.
Σχόλια για αυτό το άρθρο