Ο Πολυχώρος VAULT διοργανώνει τo Φωτογραφικό Project “SEVEN” και προσκαλεί τους φωτογράφους της Αθήνας (κι όχι μόνο) να συμμετάσχουν. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα Project που περιλαμβάνει 7 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.
Τι σημαίνουν η Οκνηρία, η Ζηλοφθονία, η Λαιμαργία, η Λαγνεία, η Απληστία, η Οργή και η Αλαζονεία για τον Νεοέλληνα του 2016 και πως μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης τα συγκεκριμένα “αμαρτήματα” για έναν καλλιτέχνη που ζει και διάγει στην Ελλάδα σήμερα;
Το Project θα διαρκέσει 7 μήνες (Οκτώβριο με Απρίλιο) όπου κάθε μήνα θα παρουσιάζεται για 7 ημέρες στον Πολυχώρο VAULT, και μία έκθεση φωτογραφίας όπου οι φωτογράφοι της θα εμπνέονται από κάποιο από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.
Οκτώβριο η Οκνηρία, Νοέμβριο η Ζηλοφθονία, Δεκέμβριο η Λαιμαργία, Ιανουάριο η Λαγνεία, Φεβρουάριο η Απληστία, Μάρτιο η Οργή, Απρίλιο η Αλαζονεία. Τα εγκαίνια κάθε έκθεσης θα γίνονται στις 7 του μήνα και ώρα έναρξης 7:00 το απόγευμα.
Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι:
Οκνηρία = φυγοπονία, τεμπελιά
Ζηλοφθονία = φθόνος, ζήλια. Όταν κάποιος ενοχλείται με την επιτυχία των άλλων.
Λαιμαργία = βουλιμία, κατάσταση στην οποία ένας άνθρωπος τρώει πολύ, ασταμάτητα και γρήγορα
Λαγνεία = φιληδονία, κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος δεν ελέγχει τις σεξουαλικές του επιθυμίες
Απληστία = πλεονεξία, κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος θέλει όλο και περισσότερα.
Οργή = θυμός, μνησικακία και εκδικητική συμπεριφορά
Αλαζονεία = υπεροψία, το να θεωρεί κανείς τον εαυτό του ανώτερο των άλλων
Η Αλαζονεία θεωρείται η μητέρα όλων των αμαρτιών.
Η επιτροπή μας:
Μία επιτροπή από 7 διακεκριμένους φωτογράφους (συν τρεις guest κάθε μήνα) θα επιλέγει κάθε φορά τις 7 καλύτερες από τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων (οι οποίοι μπορούν να παίρνουν μέρος με μία έως τρεις φωτογραφίες ανά αμάρτημα).
Αυτές οι 49 φωτογραφίες θα εκτεθούν όλες μαζί το Μάιο στο VAULT και θα εκδοθούν σε φωτογραφικό λεύκωμα από γνωστό εκδοτικό οίκο. Στο νικητή ο πολυχώρος VAULT θα αναλάβει να του διοργανώσει και την ατομική του έκθεση φωτογραφίας την επόμενη χρονιά.
Η επιτροπή αποτελείται από τους :
Γιώργος Αλεξανδράκης (Φωτογράφος, αρχισυντάκτης στο CityCode Magazine),
Νίκος Βαρδακαστάνης (Φωτογράφος / Studio 112 photography),
Άγγελος Καλοδούκας (Φωτογράφος, συγγραφέας, δημοσιογράφος στο Left.gr), Παναγιώτης Κασίμης (Φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας / Κέντρο Δημιουργικής φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ),
Στέφανος Πάσχος (Φωτογράφος)
Τάσος Σκλαβούνος (Φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας / Studio Μελενίκου),
Γιώργος Στριφτάρης (Φωτογράφος, ηθοποιός, casting director)
*Οι guest θα είναι άνθρωποι που ασχολούνται και με άλλες μορφές τέχνης, όχι μόνο με τη φωτογραφία.
Μέχρι 20/9/2016 γίνονται δεκτές συμμετοχές από φωτογράφους (επαγγελματίες κι ερασιτέχνες) που θέλουν να συμμετάσχουν στο Project στο email : vaulttheatre.gr@gmail.com
Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας αποστείλατε
1. Βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο – email).
2. Φωτογραφικό υλικό από προηγούμενη δουλειά σας.
…κι εμείς θα σας ειδοποιήσουμε για την πρώτη μας συνάντηση στο VAULT και όλες τις πιθανές σας απορίες
Ο Πολυχώρος VAULT, ένας πολυμορφικός χώρος τέχνης, με δύο πλήρως εξοπλισμένες θεατρικές σκηνές, γκαλερί και φουαγιέ – cocktail bar, που άνοιξε τον Μάρτιο του 2012 στο Βοτανικό (κάτω από την πλατεία του Κεραμεικού στο Γκάζι) από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά και τον μουσικοσυνθέτη Μάνο Αντωνιάδη, με στόχο να αποτελέσει ένα σημείο έκφρασης, δημιουργίας και συνάντησης των καλλιτεχνών της πόλης, μετράει ήδη τέσσερα χρόνια λειτουργίας.
Το VAULT, με πυρήνα το Θέατρο, στεγάζει καθημερινά παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ συχνά φιλοξενεί δράσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα: ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, μουσικές βραδιές και live, bazaar, παρουσιάσεις βιβλίων, θεματικές ημερίδες, ενώ γύρω στις 20 θεατρικές παραστάσεις παρουσιάζονται κατά την διάρκεια της θεατρικής σεζόν.
Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8’ περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472
FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1
Σχόλια για αυτό το άρθρο