10 + 1 ερωτήσεις στην Νούλη Χατζηανδρέου: “Το Ράδιο Σίτυ είναι το σπίτι μου και η οικογένειά μου”

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 26 Ιουνίου 2017

19046976_1927909027534688_559082330_n

Κυρία αγαπημένη και φίλη σεβαστή η Νούλη Χατζηανδρέου, καιρό τώρα μου γέννησε την επιθυμία να φιλοτεχνήσω με το δικό μου τρόπο το πορτραίτο του ανθρώπου, που αγαπά τη Θεσσαλονίκη και τον κόσμο της· εκείνο τον κόσμο, που συνθέτει την ξεχωριστή όψη της πόλης, την όψη του πολιτισμού και του ανθρωπιστικού πνεύματος.

Κι όταν το αποφάσισα να κάνω πραγματικότητα την κρυφή μου επιθυμία, συνειδητοποίησα πως δεν έφταναν σειρές ολόκληρες κοσμητικών, όπως τα λέμε στη λογοτεχνία, επιθέτων για να σκιαγραφήσω με κάποια πληρότητα την πολυσύνθετη και λαμπερή προσωπικότητα της ανεκτίμητης Νούλης, που ζει και μεγαλουργεί στη Θεσσαλονίκη, έχοντας όμως την εμπειρία του ανθρώπου, ο οποίος έχει γνωρίσει τη διεθνή κουλτούρα.

Η ξανθή της εικόνα της πρόβαλε λαμπερή μπροστά μου και τα γαλανά της μάτια με κοίταξαν με ειλικρίνεια και δύναμη κι εκείνη τη βαθιά αγάπη της γενναιόδωρης, καλόκαρδης, μεγαλόψυχης και ευγενικής γυναίκας, που με την παιδεία και τη φινέτσα της κάνει το στιλ και τους καλούς τρόπους της πρότυπο στη σύγχρονη κοινωνία μας, που στερείται ανθρώπων του βεληνεκούς της. Προικισμένη με αρετές και προτερήματα όσο λίγοι, κοσμεί με το ήθος, την αξιοπρέπεια, τη φιλαλληλία και τη μεγαλοψυχία της την καθημερινότητα της πολύβουης πόλης μας σε ένα χώρο ιδιαίτερα απαιτητικό, το χώρο της Τέχνης, την οποία τιμά στεγάζοντας τα σημαντικότερα έργα του καιρού μας σε ένα από τα πλέον σύγχρονα θέατρα, του οποίου είναι ιδιοκτήτρια, το Radio CityTheater. Γι’ αυτήν, η δουλειά της είναι μέρος της ζωής της, γιατί της παραδόθηκε από τους γονείς της. Μεγάλωσε με αυτήν και συνεχίζει να γράφει την ιστορία, που τις πρώτες σελίδες έγραψαν εκείνοι, και το κάνει με το ίδιο πάθος και την ίδια λατρεία.

Η ζωή της πασπαλισμένη με χρυσόσκονη, όμως αυτή προσηνής και ακομπλεξάριστη ζεσταίνει όσους την περιβάλλουν αλλά και αυτούς που απλώς την πλησιάζουν, πρόσχαρα και με χιούμορ μη διστάζοντας να φτάνει ως τον αυτοσαρκασμό, ίδιον των αυθεντικών ανθρώπων, που διακρίνονται για την πνευματικότητα και την καλλιέργειά τους.

Επιτομή της κομψότητας η Νούλη Χατζηανδρέου, ραφινάτη και classy κινείται διακριτικά με τον αέρα που της δίνει το savoir vivre, το οποίο αποτελεί γι’ αυτήν τρόπο ζωής και όχι τύπο κι επιφάνεια, κατακτώντας με την καρδιά του μικρού παιδιού, που κρύβει καλά κάτω από την εντυπωσιακή της εμφάνιση, όποιον έχει την τύχη να την συναναστρέφεται.

Το θαυμάσιο πορτραίτο της, αδρό και μεγαλειώδες, στεφανώνεται από την αγάπη που τρέφει για την οικογένειά της. Είναι ο φύλακας άγγελος για τον αγαπημένο της σύζυγο, Γιώργο Χατζηανδρέου, και τα λατρευτά της παιδιά Βίβιαν και Λευτέρη. Πρόσφατα απέκτησε και την Ιωάννα, την τρισχαριτωμένη εγγονούλα της, που την έχει μεγάλη αδυναμία και φως της ζωής της. Ευχάριστη νότα στη μέρα της, το σκυλάκι της η Κούκι, δίνει μια παιχνιδιάρικη πινελιά στην αστραφτερή και δυναμική της εικόνα.

000000000000000000000000

Ως ιδιοκτήτρια του Ράδιο Σίτυ μίλησε μου γι’ αυτό.

Το Ράδιο Σίτυ είναι σημείο αναφοράς τα τελευταία πενήντα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Από τη σκηνή του έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου. Νιώθω ευλογημένη για το θέατρο κόσμημα που μας κληροδότησαν οι γονείς μας. Παρακολουθώ και θαυμάζω το θέατρο από παιδί και γι’ αυτό αγαπώ τόσο πολύ τη δουλειά μου.

Πίσω όμως από τα λαμπερά φώτα έχει προηγηθεί πολλή δουλειά. Η αγωνία κάθε καινούργιας σεζόν να ανεβάσεις καλές παραστάσεις. Να έχουν ανταπόκριση από το κοινό. Η κάθε παράσταση να κυλήσει ομαλά χωρίς απρόοπτα. Όλα αυτά λύνονται όταν έχεις επιμονή, εντιμότητα και άριστους συνεργάτες. Το Ράδιο Σίτυ είναι το σπίτι μου και η οικογένειά μου.

18815930_10155389263718156_294789128_n

  1. Δε μπορείς να ζήσεις χωρίς…..

Το χιούμορ και τα παιδιά μου.

  1. Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Παλαιότερα στα ταξίδια. Τώρα πια μόνο για την οικογένειά μου.

  1. Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Το κάπνισμα και τα γλυκά στα οποία δεν μπορώ να αντισταθώ.

  1. Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Το ψέμα, η έπαρση και η αγένεια.

18788619_10155389264003156_1658083647_n

  1. Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Δεν ξεχνώ τη συμβουλή του πατέρα μου. Να έχεις αυτοεκτίμηση και κατ’ επέκταση να σέβεσαι τους άλλους.

  1. Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Θεωρώ πως δεν υπάρχει υπερεκτιμημένη αρετή.

  1. Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Ακούω μουσική και διαβάζω πολύ. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο απολαμβάνω την παρέα των λίγων και διαχρονικών φίλων μου.

  1. Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Θα πρόσθετα περισσότερο πράσινο και πάρκα αναψυχής.

  1. Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Πρέπει να κοιτάς μόνο μπροστά με αισιοδοξία και θετική σκέψη.

  1. Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη.

Να ξυπνάω υγιής, η αγάπη από την οικογένειά μου και ο μεγάλος μου έρωτας η θάλασσα.

IMG_7759

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *