10 + 1 ερωτήσεις στην Ηρώ Τζελέπογλου

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 19 Σεπτεμβρίου 2018

IMG_4672

Είναι η επιτομή της αριστοκρατικότητας, της φινέτσας, της καλαισθησίας, της ευγένειας, της κοινωνικότητας και προ πάντων από τις ελάχιστες γνώστριες του savoir vivre! Τα προτερήματα, όμως, και οι αρετές καθώς και τα χαρίσματα – εσωτερικά και εξωτερικά- της Ηρώς Τζελέπογλου δεν σταματούν εδώ. Μία από τις πιο αρχοντικές και γοητευτικές γυναίκες, θεωρητική, εντυπωσιακή, με κύρος- από εξέχουσα οικογένεια- και ευθυτενές παράστημα. Μία γυναίκα που θυμίζει παλιά σταρ του Hollywood και η ομορφιά της απαράμιλλη. Διακρίνεται, επίσης, για το στιλ της, το γούστο και τις ενδυματολογικές της επιλογές με αποτέλεσμα να ακτινοβολεί και να σκορπίζει ακόμη περισσότερη λάμψη!..

IMG_6705Ζει ευτυχισμένη με τον σύζυγό της , τον gentleman Ρήγα Τζελέπογλου του ICBS Business College και τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία στην μοναχοκόρη τους Χριστίνα η οποία διευθύνει με επιτυχία το γραφείο δημοσίων σχέσεων Marcom Tzelepoglou. Λατρεύει το θέατρο, τον κινηματογράφο και το καλό φαγητό παρέα με τους αγαπημένους της φίλους. Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τον επιχειρηματικό τομέα αλλά τα τελευταία χρόνια είναι αφιερωμένη ψυχή τε και σώματι στο φιλανθρωπικό έργο και μάλιστα με αδιάλειπτη και σημαντική δράση. Με τη σοβαρότητα και την ευγένεια που την κάνουν ξεχωρστή, απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

71 Ηρώ, Ρήγας & Χριστίνα Τζελέπογλου

– Ύστερα από σειρά ετών στον επιχειρηματικό τομέα, αφιερώθηκες ψυχή τε και σώματι στο φιλανθρωπικό έργο…Μίλησε μου γι’ αυτό.

Πριν αναφερθώ στις δράσεις μου στο φιλανθρωπικό τομέα, θα ήθελα να σε ενημερώσω, ότι αφιέρωσα 20 χρόνια στη βιοτεχνία ειδών λαϊκής τέχνης και το εμπόριο τους. Άνοιξα ακόμη το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη με αποκλειστικότητα στα προϊόντα LEVIS, στην οδό Παύλου Μελά. Αφού σταμάτησα να εργάζομαι, αποφάσισα να αφοσιωθώ στα κοινά και την φιλανθρωπία, ακολουθώντας το παράδειγμα της μητέρας μας Έλλης Τζελέπογλου.
Ξεκίνησα από το Άσυλο του Παιδιού, όπου παρέμεινα 12 χρόνια. Μετά, ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη της ΣΤΟΡΓΗΣ (Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών). Υπηρέτησα εκεί ως Γενική Γραμματεύς και Αντιπρόεδρος για 20 χρόνια. Αφού ολοκληρώσαμε το έργο μας, για το οποίο είμαι υπερήφανη, αποφάσισα να αποχωρήσω για να δώσω τη θέση μου σε νεώτερα άτομα. Από τότε είμαι μέλος σε πολλά φιλανθρωπικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, υποστηρίζοντας ενεργά τις δράσεις τους.

IMG_0170

Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

Την οικογένεια μου και τους αγαπητούς μου φίλους.

Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Σε φιλανθρωπικές δράσεις και ταξίδια, τα οποία θεωρώ ότι είναι ενημερωτικά και επιμορφωτικά. Πάντα ανακαλύπτεις σε αυτά και κάτι καινούριο και ενδιαφέρον.

Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Λέγεται ότι πρώτα πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου και μετά τους άλλους. Δεν είμαι πεπεισμένη ότι είναι η χειρότερη μου συνήθεια. Εμένα, μου άρεσε από μικρή, να ασχολούμαι ιδιαίτερα με το σπίτι μου και την εμφάνιση μου.

Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Να μην είναι ειλικρινείς, να ζηλεύουν, να είναι αναιδείς και κακότροποι, αλλά και να μην εκφράζονται ευγενικά για τους άλλους.

1 Ηρώ Τζελέπογλου, Βασίλης Ζούλιας

Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Κάνε το καλό όπου χρειαστεί χωρίς επιφύλαξη. Κάποτε θα το εισπράξεις.

Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την ειλικρίνεια, την ευθύτητα, την καλοσύνη, την αγάπη και την ευγένεια. Αναφέρομαι στην εποχή μας βέβαια.

Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Πηγαίνω στο θέατρο και στον κινηματόγραφο. Δεν παραλείπω όμως τα σύντομα ταξίδια. Συχνά βρίσκομαι και με φίλους τα βράδια για κουβεντούλα και φαγητό.

Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Θα ήθελα να είναι πιο καθαρή, με άνετη συγκοινωνία, με περισσότερο πράσινο και χωρίς κατεστραμμένα πεζοδρόμια.

Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Όσο περνούν τα χρόνια αντιλαμβάνομαι, όλο και περισσότερο, ότι αξίζει να ζεις την κάθε στιγμή.

Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Η ευτυχισμένη συμβίωση με τον άντρα μου για 53 χρόνια, η ευτυχία και η επιτυχία στη δουλειά της κόρης μου και να είμαι χρήσιμη, όταν και όπου με χρειάζονται…

235 Βασίλης Παπαβασιλείου, Ηρώ Τζελέπογλου

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *