Aποκλειστικό! Μαγικός Καθρέφτης, Η Πρώτη Τρισδιάστατη Ελληνική Ταινία!

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 25 Απριλίου 2015

__________ 1

Το Ζάππειο Μέγαρο μεταμορφώθηκε πλήρως για τα γυρίσματα της πρώτης 3D ελληνικής ταινίας και έμοιαζε σαν ένα τεράστιο ανάκτορο αρχαίας Ελλάδας. Και έτσι έπρεπε να ήταν, αφού ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας θέλησε να γυρίσει εκεί μερικές από τις πρώτες σκηνές της ταινίας, στις οποίες ο κεντρικός ήρωας πηγαίνει σε άλλη χρονική στιγμή, στην αρχαία Σπάρτη, όταν καταφθάνουν οι Τρώες, λίγο πριν κλέψουν την ωραία Ελένη.  Τα κοστούμια που θύμιζαν την ταινία «300»,  από τα καλύτερα βεστιάρια Ελλάδας και Βουλγαρίας είναι εντυπωσιακά, ενώ όλες οι πανοπλίες και οι ασπίδες έχουν το βάρος που ζύγιζαν ίσως και τότε.

__________ 3__________ 2 (2)

__________ 3 (5)

Στα γυρίσματα βρήκαμε το Νίκο Πουρσανίδη -φωτο πάνω- τον Τάκη Παπαματθαίου (φωτο κάτω) και το Μάκη Παπαδημητρίου, κάποιους δηλαδή από τους άντρες πρωταγωνιστές, ενώ για να ολοκληρωθούν οι σκηνές των Τρώων χρειάστηκαν και πολλοί βοηθητικοί ηθοποιοί.

__________ 4 (4)

__________ 2 (4)

Μεγάλη έκπληξη ήταν ο κορυφαίος μας σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης που ήρθε να παρακολουθήσει τα γυρίσματα, αφού με τον παραγωγό Γιάννη Ιακωβίδη έχει συνεργαστεί στη «Μικρά Αγγλία» και στις «Νύφες». Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία που γυρίζει φέτος ο Χρήστος Δήμας μετά το “Amore mio”.

__________ 1 (3)

 

Η ιστορία αναφέρεται σε έναν 35χρονο  έφορο αρχαιοτήτων που το απόγευμα είναι υπάλληλος σε βενζινάδικο. Όταν όμως ανακαλύπτει ένα μαγικό καθρέφτη που πραγματοποιεί κάθε επιθυμία, ο ήρωας θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Έτσι έπονται φανταστικά παθήματα αφού τα ταξίδια στο χωροχρόνο διαδέχονται το ένα το άλλο και μπλέκουν σε αναπάντεχες περιπέτειες.

__________ 1 (5)

__________ 3 (4)

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν δυο μήνες συνολικά και θα γίνουν στην Αθήνα σε ιστορικούς χώρους και κτίρια της πόλης. Ο «Μαγικός καθρέφτης» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που εξ ολοκλήρου θα γυριστεί και θα προβληθεί σε 3D. Έτσι η χρήση της τεχνολογίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών των ιστορικών μνημείων. Όσο για την ομάδα είναι η ίδια που υπήρχε στη «Νήσο» με το Χρήστο Δήμα στη σκηνοθεσία και την Έλενα Σολωμού και τον Κωστή Παπαδόπουλο στο σενάριο. Στην ταινία θα δούμε ακόμα την Ελένη Κοκκίδου, τη Ζέτα Δούκα, την Αθηνά Οικονομάκου, τον Κώστα Κόκλα, το Λευτέρη Ελευθερίου, το Δημήτρη Ήμελλο, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, το Σταύρο Σβήγκο, το Σόλωνα Τσούνη και άλλους. Το μοντάζ θα κάνει η Κατερίνα Ευαγγελάτου, διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιώργος Αργυροηλιόπουλος, σκηνογράφος ο Αντώνης Δαγκλίδης και ενδυματολόγος ο Άγης Παναγιώτου.

__________ 5 (2)

__________ 4 (3)

__________ 2 (3)

__________ 3 (2)

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *