
“Έσπασε” ταμεία η παράσταση “Εκείνος κι εκείνος” στο Φεστιβάλ Παραμυθιάς όπου παρουσιάστηκε, με εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου! Όπως είπε ο Γιώργος Κωνσταντίνου ευχαριστώντας το κοινό μετά το τέλος της παράστασης: “Σπάσατε το ρεκόρ της προσέλευσης μέσα στην περιοδεία μας. Ξαφνικά ένας κόσμος ολόκληρος ήρθε και μαζεύτηκε για να δει την παράσταση. Αυτό θα το έχω σαν παράδειγμα στη ζωή μου“.
Δείτε το παρακάτω βίντεο με τα λόγια του Γιώργου Κωνσταντίνου:
Το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιάς 2025 που διοργάνωσαν ο δήμος Σουλίου, ο Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μακρίδης με το επιτελείο τους, συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία και αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Θεσπρωτίας. Ο μαγευτικός χώρος μέσα στο δάσος, η Κατασκήνωση Παραμυθιάς, διαμορφώθηκε ειδικά για να φιλοξενήσει συναυλίες, εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και γίνεται παράδειγμα για πολλούς Δήμους.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην παράσταση “Εκείνος κι εκείνος” έδειξε ότι ο κόσμος στην περιφέρεια, θέλει να δει καλό θέατρο και το στηρίζει. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες δουλειές από καταξιωμένα ονόματα ηθοποιών και παραγωγών, οι οποίοι δεν πασχίζουν απλά για τη πρωτιά και το επόμενο ανέβασμα ενός έργου αλλά δημιουργούν δουλειές όπως αυτή, συστήνοντας στον κόσμο σημαντικά έργα. Η παράσταση “Εκείνος κι εκείνος” από τη θεατρική εταιρία Non Grata Productions, συστήνει ξανά το φημισμένο και εμβληματικό έργο του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Κώστα Μουρσελά , σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Λεωνίδα Κακούρη, τον Δημήτρη Σταρόβα και την Σοφία Μανωλάκου σε μια παράσταση μοναδική και ξεχωριστή. Θαυμάσιοι και οι τέσσερις ηθοποιοί, ενθουσίασαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με τιμητική βράβευση στον Γιώργο Κωνσταντίνου για τη συνολική του προσφορά στον πολιτισμό και τη συμμετοχή του στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιάς. Ένα μεγάλο μπράβο δίνω ξεχωριστά στην Νταίζη Λεμπέση που έχει αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις της παράστασης και κατόρθωσε με σωστή επικοινωνία να γίνει η περιοδεία του “Εκείνος κ εκείνος” γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί η ίδια να μην ήταν παρούσα, όμως ήταν παρούσα με την άψογη δουλειά της
Γιώργος Κωνσταντίνου: Τιμητική βράβευση στο Φεστιβάλ Παραμυθιάς

Ο Κάρολος Κουν είχε πει ότι πριν ο ηθοποιός παίξει το ρόλο του, πρέπει να μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις : Ποιος είμαι; Πού είμαι; Τι θέλω; Ο Γιώργος Κωνσταντίνου δίνει επί σκηνής απάντηση και στις τρεις ερωτήσεις, πείθοντάς μας ότι όντως επί σκηνής είναι ο Λουκάς, ένας σοφός περιπλανώμενος μποέμ, που θέλει να είναι ελεύθερος. Όπως και ο Σόλων, ο δεύτερος ήρωας, περιπλανώμενος μποέμ κι εκείνος, ρόλος που υποδύεται αριστοτεχνικά ο Λεωνίδας Κακούρης. Η ερμηνευτική αμεσότητα και μεστότητα των δύο ηθοποιών είναι εμφανής, γεγονός που απορρέει από τις πολυετείς θεατρικές διαδρομές τους ενώ διακρίνεται και η εντυπωσιακή χημεία της σκηνικής τους πρώτης συνύπαρξης. Οι δύο ήρωες του “Εκείνος κι εκείνος” ονειρεύονται μονίμως την ελευθερία τους. Είναι δυο ήρωες αντισυμβατικοί θα τους λέγαμε με σύγχρονους όρους, αντιστεροτυπικούς, δύο ήρωες εκτός των τειχών – και όταν λέμε τείχη εννοοούμε πάντα αυτό που όλοι μας καταλαβαίνουμε, όταν λέμε το σύστημα ή όταν λέμε κοινωνία ή το «αβγό», όπως το αναφέρει πολλές φορές μέσα στο έργο του ο Κώστας Μουρσελάς. Μέσα σε αυτό το αβγό, οι δύο ήρωες, ο Λουκάς και ο Σόλων δίνουν μάχες για να συνομιλούν συνέχεια με την ελευθερία τους, με τα όνειρα που έχουν να κάνουν με δύο ανθρώπους να συνομιλούν, με πράγματα που έχουμε ξεχάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπως ο χρόνος, η ανάγκη για αγάπη και η ανάγκη για απλότητα, η θάλασσα, τα χάδια, οι αγκαλιές, οι αέναες συζητήσεις που μπορεί να μην καταλήγουν πουθενά αλλά μας φέρνουν πιο κοντά. Οι δύο ήρωες από την αρχή του έργου μέχρι και το τέλος αποφασίζουν να το παλέψουν όσο αντέχουν κι όσο μπορούνε να αντέξουνε αυτή την προσπάθειά τους να είναι ελεύθεροι.

Δίπλα τους ο Δημήτρης Σταρόβας που ο κόσμος τον αγαπάει πολύ και κερδίζει το χειροκρότημά του μόλις εμφανιστεί στη σκηνή και ξεδιπλώσει το ταλέντο του και η υπέροχη Σοφία Μανωλάκου, που με τη νεραϊδένια φιγούρα της υποδύεται την Ελένη, που βρίσκεται στο δρόμο των δύο πρωταγωνιστών με ένα συμβολικό ρόλο και επίσης, μία αστυνομικό Ελληνορωσίδα, δύο σκηνές με πολύ γέλιο αλλά και συγκίνηση, όπως συμβαίνει στο φινάλε του έργου. Και οι τέσσερις πρωταγωνιστές έχουν αξιοποιήσει με υπευθυνότητα τους ρόλους τους, δένουν αρμονικά ως ομάδα και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Στο “Εκείνος κι εκείνος” δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η επίπονη δουλειά, το πάθος και η αφοσίωση όλων των συντελεστών για αξιόλογο αποτέλεσμα. Αν αφεθείς με την ψυχή σου στο έργο και στη ματιά του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Ρήγα -που ασχολήθηκε για δεύτερη φορά μαζί του, με μεγάλη αγάπη για το συγκεκριμένο κείμενο- θα καταφέρεις να δεις για ποιους λόγους το έργο του Κώστα Μουρσελά είναι σημαντικό και αποτελεί ύμνο στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη και στο ελεύθερο χιούμορ. Πρόκειται για ένα έργο που συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα, με την σατυρική –σκεπτόμενη- κωμωδία. Η παράσταση “Εκείνος κι εκείνος” αποτελεί μια από τις πιο δυνατές στιγμές του φετινού Φεστιβάλ Παραμυθιάς που με τη στήριξη και την αγάπη όλων, γιγαντώνεται ώστε να καθιερωθεί ως υπολογίσιμος θεσμός στη Θεσπρωτία.

Δείτε αποκλειστικές backstage φωτογραφίες πριν ανοίξει η αυλαία στο Φεστιβάλ Παραμυθιάς:

Ο εκλεκτός θίασος: Σοφία Μανωλάκου, Δημήτρης Σταρόβας, Λεωνίδας Κακούρης και ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Γιώργος Κωνσταντίνου, Λεωνίδας Κακούρης

Ο παραγωγός της παράστασης Βασίλης Ζήσης με το θίασο

Δημήτρης Σταρόβας, Βασίλης Ζήσης, Γιώργος Κωνσταντίνου

Σοφία Μανωλάκου

“Εκείνος κι εκείνος” σας ευχαριστώ πολύ!
Κείμενο: Κώστας Μουρσελάς
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά: Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δανάη Σταματοπούλου
Δημόσιες Σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστιάνα Σακαρέλη
Διεύθυνση Παραγωγής: Θοδωρής Γκόγκος
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: Non Grata Productions- Βασίλης Ζήσης
https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/summer/ekeinos-ekeinos-periodeia











































Σχόλια για αυτό το άρθρο