Ενας Υπέροχος Ξενώνας στο Πήλιο

Από την/τον Christina Politi | 2 Αυγούστου 2013

IMG_6943

Η Μακρινίτσα είναι το ωραιότερο και πιο γνωστό του Πηλίου. Γνωστή και ως το “Μπαλκόνι του Πηλίου” προσφέρει breathtaking θέα στη πόλη του Βόλου και τα γαλάζια νερά του Παγασητικού.

Χτισμένη σε μια καταπράσινη πλαγιά, η Μακρινίτσα απλώνεται σε μεγάλη έκταση και πολλά σημεία του χωριού έχουν διαφορετικό υψόμετρο, το οποίο κυμαίνεται από 350 μ. ως 700 μ. Η γεωγραφική θέση του χωριού άλλωστε, έπαιξε σημαντικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη του όσο και στην ομορφιά του.
Eνα χωριό που έχει διατηρήσει αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα αλλά και τη γραφικότητα, που κυριαρχεί στο Πήλιο.

Πάνω από την κεντρική πλατεία βρίσκεται το συγκλονιστικό Αρχοντικό Σισιλιάνου που διαθέτει όλα τα κομφόρ και παράλληλα την αρχοντιά του οικήματος που είναι του 1700 αλλά ανακαινίστηκε πλήρως το 2008. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Αρχοντικού ακολουθεί πιστά το στυλ και τις τεχνοτροπίες της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Πηλίου. Έτσι το οίκημα εκτός από όμορφο είναι και λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Οι πέτρινοι τοίχοι έχουν μεγάλο πάχος κάτι που εξασφαλίζει δροσιά το καλοκαίρι χωρίς τη χρήση κλιματιστικού και ζέστη το χειμώνα, διατηρώντας τη θαλπωρή και τη ζεστασιά του τζακιού.

Το Αρχοντικό Σισιλιανού λειτουργεί ως ξενώνας παρέχοντας διαμονή και φιλοξενία, αλλά παράλληλα και ώς χώρος αναψυχής με το όμορφο cafe bar του, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας, μετά από τις δραστηριότητες μιας γεμάτης μέρας εξερευνώντας τις ομορφιές του Πηλίου.

IMG_6945

Επάνω ποζάρουμε με την Αννα Μπέζου – μία από τις ιδιοκτήτριες- στο μπαλκόνι του ξενώνα με τον Μπούντα – όχι από τον Βούδα αλλά από το Μπουταλάς- που μόνο Μπουνταλάς δεν είναι!

Επειδή δε θέλω να κουράζεστε σας δίνω όλες τις πληροφορίες.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΙΣΙΛΙΑΝΟΥ

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ, 37011 ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Tel: 24280-99556
Fax: 24280-99958

e-Mail: mariabezou81@gmail.com
Web Site: http://www.sisilianou.co

IMG_6947

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. Rania gaki

    2013/08/03 στις 9:47

    Τα λόγια είναι περιττά για τον συγκεκριμένο ξενώνα. Αποτελεί το στολίδι της Μακρινιτσας, από μόνο του μια ξεχωριστή εμπειρία. Συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια Μπεζου.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *