Εντυπωσιακά παγωμένα γλυπτά στο Φεστιβάλ Κίνας

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 11 Ιανουαρίου 2019

4

Αν νομίζετε ότι αντέχετε το κρύο και σας αρέσουν τα παραμυθένια τοπία, τότε το Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτών στον Πάγο στην πόλη Χαρμπίν της Κίνας θα σας ενδιαφέρει. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση με αυτό το θέμα σε όλο τον κόσμο και κρατάει από τις 5 Ιανουαρίου ως τις 5 Φεβρουαρίου, ενώ ο πάγος που χρησιμοποιείται ανασύρεται από τον παγωμένο ποταμό Σονγκχουά που βρίσκεται κοντά στην πόλη.

Αυτή τη χρονιά  έχει έκταση πάνω από 600 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα με πάνω από 100 αναπαραστάσεις μνημείων και κτιρίων φτιαγμένων από 110 χιλιάδες κυβικά μέτρα πάγου και 120 χιλιάδες κυβικά μέτρα χιονιού. Εκτός από τα γιγαντιαία φωτισμένα παγοκάστρα, την προσοχή τραβάει το μεγάλο άγαλμα του Βούδα, το σόου με τρισδιάστατα φωτιστικά εφέ και οι παγοτσουλήθρες με θέμα το Βόρειο Σέλας. Στο διαγωνισμό γλυπτικής στον πάγο συμμετέχουν καλλιτέχνες από 12 διαφορετικές χώρες. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1985, εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά φαναράκια που οι ντόπιοι σκάλιζαν στον πάγο και φώτιζαν με κεριά.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

HARBIN, CHINA - JANUARY 05: Ice sculptures are seen during the opening day of 35th Harbin International Ice and Snow Festival at the Harbin Ice and Snow World on January 5, 2019 in Harbin, Heilongjiang Province of China. The 35th Harbin International Ice and Snow Festival kicked off on Saturday in Harbin. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)

15 14 11 10 5 6 7 9 1 2 3

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/01/11 στις 11:44

    Είναι μαγεία! Καταπληκτικά έργα τέχνης, εφήμερα…όπως όλα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *