Στα τέλη του 1880, μερικά χρόνια μετά την εφεύρεση του ηλεκτρισμού, στην Βικτωριανή Νέα Υόρκη, όπου βασιλεύει η συντήρηση και ο πουριτανισμός, ένας καταξιωμένος γιατρός, αφοσιωμένος επιστήμονας και οικογενειάρχης, ο Δρ. Γκίβινγκς, ανακαλύπτει, με αγνές προθέσεις, με στόχο τη θεραπεία της «υστερίας» των γυναικών (και ενίοτε των αντρών) ασθενών του μια εκπληκτική, νέα και πρωτοπόρα συσκευή: τον ηλεκτρικό δονητή.
11 λόγοι για να δεις την παράσταση:
-Για την έξυπνη επιλογή του έργου, τη μετάφραση και την καλοστημένη σκηνοθεσία του ιδιοφυούς Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
-Επί πλέον, για την υποκριτική του δεξιότητα να περνά με ευκολία και άνεση από το δράμα στην κωμωδία και είναι χάρμα οφθαλμών!
– Το σκηνικό της Αθανασίας Σμαραγδή είναι λειτουργικό και λεπτομερειακά φροντισμένο αντικατοπτρίζοντας τη βικτωριανή εποχή και προπάντων για τα ιατρικά εργαλεία.
– Για την ερμηνεία της σπουδαίας Γαλήνης Χατζηπασχάλη που μας χαρίζει μοναδικές στιγμές!
– Για τα ραφινάτα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέισγουελ που προκαλούν τον θαυμασμό!
– Γιατί είναι μια ευχάριστη, εύρυθμη, δραματική κωμωδία που θα σας κάνει, όμως, να νιώσετε ευφορία, αλλά παράλληλα μυρίζει καλό θέατρο.
-Για το ευφυές κείμενο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Σάρας Ρουλ.
– Για τη ραγδαία εξέλιξη της φερέλπιδας ηθοποιού της νέας γενιάς Κωνσταντίνας Κλαψινού με την υπόδυση της οποίας ανοίγονται διάπλατα οι δρόμοι της επιτυχίας στην πορεία της.
– Για να μείνετε άφωνοι, παρακολουθώντας τα ήθη της κοινωνίας της εποχής εκείνης της βικτωριανής, δηλαδή, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα σημερινά δικά μας, την ιδεοληψία, τον πουριτανισμό και τις προκαταλήψεις των ανθρώπων της.
– Για την ”έλευση” του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο χρησιμεύει ,τελικά, όπως μας αποδεικνύει και το έργο σε τόσες πολλές χρήσεις και σε τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να τα φανταστούμε…
-Για την κατασκευή του ”πρωταγωνιστή” της παράστασης του δονητή της εποχής εκείνης.
Σχόλια για αυτό το άρθρο