Έρχεται από αρχές Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης H πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι του Μπέρτολντ Μπρεχτ. Το έργο αυτό, γραμμένο το 1941 στη Φιλανδία, όπου βρισκόταν εξόριστος ο Μπρεχτ, περιγράφει, με αλληγορικό τρόπο, την άνοδο του Χίλτερ στην εξουσία, την βαθμιαία διαφθορά όλων των εκπροσώπων μιας κοινωνίας, τις συμμαχίες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, την προπαγάνδα, την αλλοίωση και την παραποίηση της πραγματικότητας, τον εκφυλισμό του αξιακού συστήματος και εν τέλει τον ολοκληρωτικό ηθικό ξεπεσμό μιας κοινωνίας. Η αλληγορία στηρίζεται σε ιστορικά γεγονότα και πραγματικά πρόσωπα που μετά το Κραχ του ’29 και τις παγκόσμιες επιπτώσεις του, οδήγησαν στη δημιουργία και άνοδο του ναζισμού με αποτελέσματα που σφράγισαν αιματηρά και ανεπίστρεπτα την Ιστορία. Αυτή ακριβώς η δεδομένη χρονική στιγμή ίσως είναι η μόνη ιστορική πραγματικότητα που έχει πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με αυτήν για την οποία γράφτηκε το κείμενο. Ο Μπρεχτ αποδεικνύεται ανατριχιαστικά προφητικός.
Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα, εξασφαλίσαμε backstage από τις πρόβες και σας παρουσιάζουμε όλους τους ταλαντούχους νέους ηθοποιούς που θα αναμετρηθούν με το δύσκολο έργο του Μπρεχτ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αγγελική Καρυστινού. Στη φωτό επάνω ο Βαγγέλης Ψωμάς που υποδύεται τον Αρτούρο Ούι
Μπάτσερ και Γκίρι, ο Τάσος Πυργιέρης
Ιωάννα Κανελλοπούλου
Λωρίνα Χατζημανώλη και Γιάννης Μπισμπικόπουλος (ως Φλέηκ/Ρόμα)
"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"
...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…
Σχόλια για αυτό το άρθρο
Κλείστε διακόπες με σκάφος απο την BednBlue.com και λάβετε έκπτωση χρησιμοποιώντας το κούπονι: cosmopoliti
Σχόλια για αυτό το άρθρο