O Έλληνας fashion blogger έχει αυτοανακηρυχθεί fashion guru που δύναται να μιλάει και να αναλύει τη μόδα όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Είναι στην πραγματικότητα ένας afficionado της μόδας; Μάλλον όχι, αλλά δεν έχει καμία σημασία, καθώς εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες marketing της βιομηχανίας και η αυτοϊκανοποίηση που λαμβάνει σε συνδυασμό με τον αυτοαποδιδόμενο τίτλο για τα υποτιθέμενα επιτεύγματα του είναι το ελάχιστο τίμημα που πρέπει οι ιθύνοντες της μόδας να πληρώσουν μαζί με κάνα δώρο. Βέβαια, το αντικείμενο που πραγματεύεται είναι πάντα σχετικό, γιατί στο blog του ενδέχεται να μιλάει για πατάτες, applications, τηλεοπτικές σειρές και κάθε λογής αντικείμενο και υπηρεσία, που αναγνωρίζει την αξία της προβολής που μπορεί να λάβει αφιλοκερδώς -ως επί το πλείστον- από τον blogger. Άρα και η προσήλωση του στο θέμα έχει μία ρευστότητα που δημιουργεί αμφιβολία για τo πάθος του με με τη μόδα.
Δεν θα ξεχάσει ποτέ να βάλει στο όνομα του ιστολογίου του τη λέξη fashion ή style, γιατί μάλλον αυτό θα είναι και η μόνη εγγύτητα που θα πετύχει ουσιαστικά με τη βιομηχανία της μόδας ή την πραγματική έννοια του στυλ. Θα κοτσάρει δίπλα και μία βαρύγδουπη λέξη που ενδεχομένως να μην ξέρει το ευρύ το κοινό ή να μην είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και θα αποκτήσει attitude «έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο» γιατί πλέον είναι ένα καταξιωμένος opinion leader, ακόμα και αν το μέσο του αριθμεί μέρες ζωής, που δύναται να κρίνει και να κατακρίνει συλλογές και σχεδιαστές ωσάν να είναι και εκείνος δημιουργός.
Θα δώσει στυλιστικά tips στους φίλους του, χωρίς καν να του ζητηθεί, γιατί θεωρεί ότι η αυθεντία του είναι αυταπόδεικτη. Από τη στιγμή που ξεκίνησε το ιστολόγιο του νιώθει ότι όλοι χρειαζόμαστε συμβουλές για την εμφάνισή μας και μάλιστα πρέπει να νιώθουμε και τυχεροί που είμαστε στον περίγυρο του και απολαμβάνουμε την καλοπροαίρετη κριτική του χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο, το οποίο φυσικά και αξίζει, αλλά είναι υπεράνω για να ζητήσει. Η πιθανότητα να μην ενδιαφέρει κάποιον η άποψη του κρίνεται ως αβέβαιη.
Ο Έλληνας fashion blogger θα πέσει στην παγίδα να πιστέψει ότι αυτό που κάνει, μπορεί σε κάποια σφαίρα επιστημονικής φαντασίας να ονομαστεί εργασία, γιατί όντως σπαταλά άπειρο χρόνο από τη ζωή του σε παρουσιάσεις και events, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν του αποφέρει τα προς το ζην. Δεν θέλουμε να σκάσουμε την ονειρική φούσκα κανενός, αλλά αν δεν αποφέρει έσοδα μία ασχολία, λέγεται χόμπι.
Σχόλια για αυτό το άρθρο