Το όνομά της είναι λατινικό και σημαίνει «ποίημα». Ο πατέρας της ήταν ιταλικής καταγωγής και ήθελε να δώσει στα παιδιά του ωραία ονόματα… Την αδελφή της την λένε Ροζάρια. Εκείνη Κάρμεν… Κάρμεν Ρουγγέρη.
Ερχόμενος στην Ελλάδα, ο πατέρας της ερωτεύτηκε με πάθος την Σαντορινιά μητέρα της και έμεινε στη χώρα μας. Η Κάρμεν και η αδελφή της γεννήθηκαν στην Αθήνα, αλλά έζησαν τα παιδικά τους χρόνια σε πολλές πόλεις, διότι ο πατέρας τους ήταν καθηγητής ξένων γλωσσών και αναλάμβανε τη διεύθυνση ινστιτούτων γλωσσών. Είχε τρία πανεπιστημιακά πτυχία, μιλούσε εννέα γλώσσες και ήταν εκείνος που την ώθησε να ασχοληθεί με την τέχνη και το λυρικό τραγούδι, γράφοντάς την στο Ελληνικό Ωδείο. Μετά από έξι χρόνια σπουδών, μπαίνει και στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης κι αργότερα στη Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου.
Όταν γνώρισε τον κατοπινό σύζυγό της Ανδρέα Κουλουμπή, την απέτρεψε να ασχοληθεί με το λυρικό τραγούδι, με την αιτιολογία ότι ο ίδιος επαγγελματικός χώρος φθείρει τις προσωπικές σχέσεις. Για χάρη του λοιπόν, η Κάρμεν εγκαταλείπει τη Λυρική Σκηνή και στρέφεται οριστικά στο θέατρο. Εκτός από τις ανησυχίες της στη σκηνή του θεάτρου, η Κάρμεν -που είχε σπουδάσει και στη σχολή ABC- ζωγραφίζει. Ήταν η πρώτη ζωγράφος που λάνσαρε νυφικό, μπομπονιέρες και λαμπάδες ζωγραφιστές κι ασχολήθηκε με αυτό για οκτώ χρόνια, όταν οι οικογενειακές της υποχρεώσεις δεν της επέτρεπαν να ασχοληθεί με το θέατρο και την τηλεόραση.
Ο γάμος της με τον Ανδρέα Κουλουμπή έγινε το 1969. Ο έρωτάς τους όμως γεννήθηκε όταν η Κάρμεν είδε στο σινεμά την ταινία Ένας ντελικανής (1963) με τον Άλκη Γιαννακά, τον οποίο ντουμπλάριζε στα τραγουδιστικά σημεία ο Ανδρέας. Η Κάρμεν ακούει τη φωνή και …την ερωτεύεται! Έχει συνέχεια τη μελωδία της φωνής του στα αφτιά της κι όταν λίγο καιρό μετά συναντά τον Ανδρέα στη χορωδία της Λυρικής Σκηνής, το ειδύλλιο αρχίζει. Και διαρκεί μέχρι και σήμερα…
Σχόλια για αυτό το άρθρο