Η ευγένεια, το ήθος και η σεμνότητα του αλλά και το θείο τάλαντο με το οποίο είναι ευλογημένος στη δουλειά του, τον κάνουν ξεχωριστό! Και ως άνθρωπο και ως ηθοποιό! Ο χαρισματικός Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ανήκει στους εκλεκτούς ηθοποιούς του θεάτρου και η υποκριτική του δεξιότητα σε κάθε που ερμηνεύει υμνείται από κοινό και κριτικούς… Θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να είναι ένας από τους πιο περιζήτητους και πρώτους στη σειρά στην επιλογή των cast από σκηνοθέτες και παραγωγούς τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Γιατί διαθέτει, αναντίρρητα, τα φόντα για πρωταγωνιστής- ένα κύριο προσόν του, εκτός από τα εκφραστικά και σκηνικά του μέσα, είναι ότι δεν έχει μανιέρα- και μάλιστα από εκείνους που κοσμούν και λαμπρύνουν τη σκηνή- και όχι μόνο. Θα έπρεπε, επίσης, αυτή τη στιγμή να είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους ηθοποιούς για την ουσία του λειτουργήματος του και όχι για το θεαθήναι… Και πάνω από όλα, γιατί το αξίζει!
Ο ίδιος με τη σοβαρότητα και το μέτρο που τον διέπουν θέλει και επιζητεί να χρησιμοποιήσει τη δημοφιλία και μόνο όχι για να τον αναγνωρίζουν στο δρόμο ή να του ζητούν αυτόγραφα αλλά για να κάνει και να συμμετέχει σε καλές δουλειές. Μακάρι, όλοι οι συνάδελφοί της γενιάς του- και όχι μόνο- να είχαν το ίδιο σκεπτικό , γιατί το ελληνικό θέατρο θα βρίσκονταν σε πιο υψηλό επίπεδο και θα συναγωνίζονταν επί ίσοις όροις το αντίστοιχο του εξωτερικού..
Φέτος, συμπρωταγωνιστεί με την μοναδική Ελένη Ράντου στη hit παράσταση ‘’Τζάσμιν’’ του ιδιοφυούς Γούντι Άλεν σε σκηνοθεσία του άξιου Σταμάτη Φασουλή, η οποία παίζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Διάνα. Επίσης, συμπρωταγωνιστεί με την Ρηνιώ Κυριαζή- εξαιρετική ηθοποιός- στην αριστουργηματική παράσταση- παίζεται για τρίτη σεζόν- ‘’Το μικρό πόνι’’ του σπουδαίου Πάκο Μπεθέρα σε σκηνοθεσία της ικανότατης Σοφίας Καραγιάννη, που μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αυλαία από τις 3 Φεβρουαρίου. Μία τρυφερή και ευαίσθητη παράσταση, που μυρίζει καλό θέατρο και ένα δυνατό ρεσιτάλ ερμηνείας από τους δύο ηθοποιούς, που αφοπλίζουν και τον πιο απαιτητικό θεατή. Από τις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο!
Ο αξιόλογος ηθοποιός Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος από το Α ως το Ω!
Αποδοχή: O μόνος δρόμος για εκείνους που επιθυμούν να είναι ελεύθεροι άνθρωποι.
Βία: Το τελευταίο επιχείρημα των αδυνάτων (κλεμμένο από τον Ασίμοφ)
Γούντι Άλεν: Ευφυής
Δράμα ή Κωμωδία: Και τα δύο. Νομίζω πως δεν ζει το ένα χωρίς το άλλο.
Εκφοβισμός: Προβολή της ανεπάρκειάς μας.
Ζήλος: Μοχλός δημιουργίας και γνώσης. Γι’ αυτούς, όμως ,που λειτουργούν χωρίς έπαρση κι έχουν ακόμα το μυαλό στο κεφάλι τους…
Ηθοποιός: Ένας δαίμονας. Καλός ή κακός εξαρτάται από τον ίδιο. Η ετοιμολογία της Ελληνικής λέξης πάντως αναφέρεται στο πρώτο. Και καλώς.
Θέατρο: Μία σχέση ζωής που μετράει 23 χρόνια.. ως τώρα.
Ισότητα: Η έλλειψή της δεν είναι κοινωνικό πρόβλημα. Είναι κυρίως πνευματικό.
Κακοποίηση: Η αδυναμία να διορθώσουμε τις πληγές που από καιρό έχουμε, και η αστοχία να επιλέγουμε συνήθως ένα πλάσμα που δεν φταίει σε τίποτα, για να εκτονώσουμε την αδυναμία αυτή.
Λογομαχία: Αν έχει επιχειρήματα, γόνιμη. Αν όχι, είναι ένας πόλεμος μέχρι τελικής πτώσεως..
Μικρό πόνι ( Το ): Έργο ψυχής !
Νεολαία: Το μέλλον..
Ξένοι ή Έλληνες συγγραφείς: Ασφαλώς και τα δύο.
Οικογένεια: Νοιάξιμο, στήριγμα, αγάπη, αγκαλιά.
Πάκο Μπεθέρα: Ένας άνθρωπος νέος , με ωραία ματιά στον κόσμο, έξυπνος και σεμνός.
Ρόλοι: Ασφαλείς γνωριμίες με διαφορετικά κομμάτια του ίδιου παζλ.
Σχέσεις: Μοίρασμα, ισορροπία, εσωτερική ανάγκη.
Τζάσμιν: Η προσωποποίηση της κατάρρευσης ενός όμορφου, πλαστού και χάρτινου κόσμου.
Υπόσχεση: Λεκτικό συμβόλαιο. Θα έπρεπε..,
Φροντίδα: Κάτι που όλοι θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας, άλλα λίγοι το προσφέρουν γενναιόδωρα στους άλλους.
Χάρισμα: Ένα πολύτιμο δώρο που δεν χρειάζεται να καταβάλεις καμία προσπάθεια να το αποκτήσεις, παρά μόνο να διαθέτεις τη στοιχειώδη αντίληψη που θα σου επιτρέψει να το αξιοποιήσεις.
Ψυχοφθόρος: Το λέει η λέξη. Κάτι που δημιουργεί ψυχική φθορά, και καλό θα είναι να το απομακρύνουμε έγκαιρα..
Ωραία ζωή: Για εμένα αυτή που διαθέτει υγεία, αγάπη, πίστη και χαρά σε τέτοιο βαθμό, που θα σου επιτρέψει να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ.
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΝΙ
του Πάκο Μπεθέρα
3-4 και 10-11 Φεβρουαρίου 2020
μόνο για 4 παραστάσεις
στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
Επίκαιρο όσο ποτέ, «το Μικρό πόνι» συνεχίζει για τρίτη χρονιά την επιτυχημένη πορεία του, κι έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Η παράσταση ξεκίνησε στο Θέατρο του Νέου κόσμου τον Οκτώβριο του 2017 και απέσπασε επαινετικές κριτικές. Το βαθειά κοινωνικό και πολύ ευαίσθητο αυτό έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ για την οποία και τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Eurodram του Maison d’ Europe et d’ Orient το 2017. Ο συγγραφέας, εμπνευσμένος από αληθινά περιστατικά, εξερευνά τις ευθύνες και τα αίτια του εκφοβισμού, εστιάζει στο θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας και των γύρω μας.
Το «Μικρό Πόνι» είναι αφιερωμένο από τον ίδιο, στη μνήμη δύο παιδιών, του Μάικλ Μορόνες και του Γκρέισον Μπρους, τα οποία το 2014 υπήρξαν τραγικά θύματα κακοποίησης.
Το έργο
Γραμμένο το 2016 από τον Ισπανό συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα, ανεβαίνει σχεδόν αμέσως, το Φθινόπωρο του ίδιου έτους στο Teatro Bellas Artes στην Μαδρίτη. Μέσα σε ενάμισι χρόνο έχει μεταφραστεί στην αγγλική, ιταλική, γερμανική και ελληνική γλώσσα και έχει ανέβει στην Κύπρο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Αργεντινή και την Ουρουγουάη ενώ ήταν φιναλίστ για το Βραβείο Βαγιέ-Ινκλάν καλύτερου έργου το 2017.
Η υπόθεση
Η σχέση ενός ζευγαριού δοκιμάζεται όταν ο δεκάχρονος γιος τους επιλέγει να πάει στο σχολείο κρατώντας μια σάκα που έχει φιγούρες από την αγαπημένη του σειρά κινουμένων σχεδίων. Ο διευθυντής ζητάει απ’ τους γονείς να μην ξαναπάει το παιδί στο σχολείο με την συγκεκριμένη σάκα γιατί προκαλεί. Καθώς όμως, το αγόρι αρνείται να την αφήσει, τα βίαια επεισόδια εναντίον του κλιμακώνονται, και ο διευθυντής του απαγορεύει την είσοδο.
Οι γονείς διαφωνούν μεταξύ τους ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης. Μιλούν συνεχώς για το παιδί τους, αλλά ποτέ με το παιδί τους.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Εικαστική επιμέλεια αφίσας: Βασίλης Σελιμάς
Video animation: Αλέξανδρος Τσόχας
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα
Διανομή:
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ρηνιώ Κυριαζή
Πληροφορίες
Στη σελίδα του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ: https://www.avlaiatheater.gr/
Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)
Τηλέφωνο: 2310 230013
Παραστάσεις: 3-4 και 10-11 Φεβρουαρίου 2020
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.15
Διάρκεια: 75 λεπτά
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 12€ φοιτητικό, ανέργων, 65+
Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Αυλαία και Ticketservices.gr, tickets.public.gr & στα καταστήματα Public
T 2310 230013
Ιστοσελίδα Α Υ Λ Α Ι Α (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή 136)
Σχόλια για αυτό το άρθρο