Σκοτεινό παραμύθι & κωμωδία στη “mēta – Φιλονικία” @Θέατρο Επί Κολωνώ

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 7 Σεπτεμβρίου 2019

MetaΦιλονικια 947x288px

Η παράσταση που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ off-off Athens 2019, παρουσιάζεται από τις 5 Οκτωβρίου ο θέατρο Επί Κολωνώ. Η mēta –  Φιλονικία, βασισμένο στη Φιλονικία του  Μαριβώ, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της ταλαντούχας Ειρήνης Σταματίου, που μας έχει δείξει δείγματα από τις υποκριτικές της ικανότητες σε θεατρικές δουλειές που ξεχώρισαν. Στη  mēta –  Φιλονικία μας μεταφέρει στο φαντασιακό κόσμο κάποιας πριγκιπικής αυλής, όπου τίθεται το ερώτημα ανάμεσα σε έναν Πρίγκιπα και μία νεαρή Κόμισσα για το αν οι άντρες  ή οι γυναίκες έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα της απιστίας στον έρωτα. Ο πρίγκιπας αποκαλύπτει  πως το ίδιο ερώτημα είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τον πατέρα του, ο οποίος αποφάσισε να λύσει την απορία του μέσω ενός πειράματος, με ζωντανά ανθρώπινα πλάσματα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, που από βρέφη ανατράφηκαν  χωριστά, δίχως να έχουν επαφή με άλλα όντα πέρα από δύο ορισμένους από τον ίδιο, υπηρέτες – παιδαγωγούς. Ο Πρίγκιπας αποφασίζει, λοιπόν, να ‘’βγάλει’’ στον ‘’πραγματικό’’ κόσμο αυτά τα τέσσερα παιδιά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις σχέσεις που θα αναπτύξουν μεταξύ τους, καθώς εκείνα θα απαντούν σε ένα ερώτημα που δεν τους έχει ποτέ τεθεί.

20853f6d871593d0f8bf70767b9e7f14

Η Ειρήνη Σταματίου, με ανησυχίες τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, βάζει τη σφραγίδα της σε μια παράσταση με ένα θέμα που απασχολεί -και θα απασχολεί- τον κόσμο για πάντα. Αξίζει να τη δείτε!

 

Κείμενο : Marivaux

Μετάφραση : Μαρία Ευσταθιάδη

Σκηνοθεσία : Ειρήνη Σταματίου

Κίνηση :  Ειρήνη Σταματίου / Βιβή Ρωμανά

Κοστούμια : Celebrity Skin

Video – Trailer : Surehuinel / Δημοσθένης Γαλλής

MUA / HAIR STYLIST : Ελένη Παϊρακταρίδου

Φωτογραφίες : Δημοσθένης Γαλλής

Graphics / Photo Manipulation / Digital Painting : Surehuinel

Ερμηνεύουν :

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ : Κωνσταντίνος Μπιμπής (video)

ΕΡΜΙΑΝ : Μυρτώ Γκόνη (video)

KAΡΙΖ : Αθηνά Τσιλύρα (φωνή)

ΜΕΣΡΟΥ : Γιάννης Τσότσος(φωνή)

ΕΓΚΛΕ : Νάστια Βραχάτη

ΑΖΟΡ : Γιώργος Σπάνιας

ΜΕΣΡΕΝ : Ηρακλής Κωστάκης

ΑΝΤΙΝ : Δήμητρα Τσόκανου

Διάρκεια Παράστασης :  70 λεπτά

GiorgosNastiaSocial Poster

 

 

DimiRE

 

 

NastRE

 

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *