Μίκης Θεοδωράκης-Όμορφη Πόλη: οι ευχαριστίες του Γιώργου Βάλαρη και το “Γεια” του μουσικοσυνθέτη στην πρεμιέρα

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 18 Ιανουαρίου 2020

22

Πρεμιέρα έκανε χθες βράδυ η σύγχρονη Όμορφη Πόλη του 2020, βασισμένη στις γνωστές μελωδίες του σπουδαίου μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη και την ποίησή του για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, που σκηνοθέτησε ο  Γιώργος Βάλαρης. Μια ωδή στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, μισό και πλέον αιώνα μετά από το πρώτο ανέβασμα της θρυλικής παράστασης, το καλοκαίρι του 1962,  η «Όμορφη Πόλη» αναβιώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με μια πλειάδα ηθοποιών (Κώστας Καζάκος, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Άκης Σιδέρης), χορευτών (Ιωάννα Θεοδώρου, Αλέξανδρος Κειβανάι, Ηλίας Μπαγεώργος, Φαίδρα Νταιόγλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου, Κωνσταντίνος Φρίγγας), τους τραγουδιστές Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση, την τραγουδίστρια Σαλίνα Γαβαλά και την Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”.

Από την πρεμιέρα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μίκης Θεοδωράκης. Στο τέλος της παράστασης, ο Γιώργος Βάλαρης μίλησε για τον μουσικοσυνθέτη και κατέβηκε από τη σκηνή για να του μια ανθοδέσμη. Ο Μίκης Θεοδωράκης χαιρέτησε το κοινό στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ένα απλό “Γεια” και αποθεώθηκε από τον κόσμο!

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο:

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *