Μουσική & Κρασί Στο Κτήμα Κοκοτού

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 11 Σεπτεμβρίου 2013

kokotos_wines_1

Δύο φθινοπωρινές βραδιές, όπου οι νότες χορεύουν ρυθμικά με τα μοναδικά αρώματα του κρασιού, διοργανώνονται στο Κτήμα Κοκοτού, σε απόσταση μόλις 20χλμ από την Αθήνα, στις 14 και 21 Σεπτεμβρίου 2013.
Σε ένα πανέμορφο σκηνικό, ανάμεσα στον αμπελώνα και το οινοποιείο όπου παράγονται τα κρασιά “Κτήμα Γ. Κοκοτού”, το πρόγραμμα κάθε βραδιάς θα ξεκινήσει με μία γευσιγνωσία τεσσάρων κρασιών με συνοδεία των μοναδικών εδεσμάτων finger food από το «Δειπνοσοφιστήριον», όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ποικίλες δραστηριότητες του νεοσύστατου club «Οι Φίλοι του Κτήματος Κοκοτού», να περιηγηθούν στους κήπους και να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου.

ΤΖΙΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 2
Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου πρωταγωνίστρια των φετινών επιτυχιών, του Μεγάρου Μουσικής «Ο Βαφτιστικός» και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η Χαλιμά», εμφανίζεται στο κτήμα Κοκοτού με ένα πρόγραμμα βασισμένο σε αγαπημένα τραγούδια από κινηματογραφικά και θεατρικά μιούζικαλ καθώς και κινηματογραφικές ελληνικές και ξένες ταινίες. Μελωδίες από τον «Μάγο του Οζ», την «Ωραία μου κυρία», το θρυλικό «Καμπαρέ», τις αξέχαστες «Γάτες» του Άντριου Λόυντ Βέμπερ, το διασκεδαστικό «Ουέστ Σάιντ Στόρυ», αλλά και το «Ένας ουρανός μ’αστέρια», «Πες μου μια λέξη», «Η Αθήνα τη νύχτα» συνθέτουν ένα ιδανικό πρόγραμμα για ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.Την υψίφωνο συνοδεύει στο πιάνο ο καταξιωμένος συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Δούσης.

GeorgeDoussis

Γιώργος Δούσης
Το επόμενο Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο, ο καταξιωμένος διεθνώς σολίστας του σαξοφώνου Θεόδωρος Κερκέζος, με την συνοδεία του γνωστού συνθέτη και σολίστα Χρίστου Παπαγεωργίου, στο πιάνο, θα παίξουν έργα διάσημων ελλήνων και ξένων συνθετών. Σε έκτακτη συμμετοχή η σοπράνο Ματίνα Βελιμαχίτη θα τραγουδήσει τα  «5 ελληνικά τραγούδια» του Μωρίς Ραβέλ καθώς και αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες.

ChristosPapageorgiou

Χρήστος Παπαγεωργίου

MatinaVelimachiti

Ματίνα Βελιμαχίτη

TheodoreKerkezos

Θεόδωρος Κερκέζος
Μέρος των εσόδων κι από τις δυο μουσικές βραδιές θα διατεθεί υπέρ του συλλόγου «Φλόγα» ο οποίος φροντίζει και βοηθά παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 6948 509 580 & 6946 068 010 ή info@ktimakokotou.gr
Για κρατήσεις μέσω internet: www.viva.gr
14 & 21 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κτήμα Κοκοτού, Σταμάτα Αττικής
Ώρα προσέλευσης: 19:00
Τιμή εισιτηρίου: 18ευρώ
KtimaKokotou2

Το Κτήμα Κοκοτού ξεκίνησε όταν η οικογένεια του Γιώργου Κοκοτού, σαράντα σχεδόν χρόνια πριν, αποφάσισε να εγκαταλείψει την αστική ζωή της μεγαλούπολης και να εγκατασταθεί στη Σταμάτα, προκειμένου να χτίσει το σπίτι της και ν΄ασχοληθεί με την καλλιέργεια της γης. Στο κτήμα της Σταμάτας,  μεγάλωσαν κι έζησαν τα παιδιά τους, αλλά  μεγάλωσαν επίσης κι ανδρώθηκαν οι δραστηριότητες τις οποίες ανέπτυξαν, όλες τους σχετικές με την καλλιέργεια της γης και ό, τι εκείνη προσφέρει. Το κτήμα, καταλαμβάνοντας μια έκταση ογδόντα και πλέον στρεμμάτων, αναπτύσσεται στην κορυφή μιας λοφοσειράς στις ΒΑ πλαγιές του Πεντελικού όρους, γεγονός το οποίο του προσδίδει την μοναδικότητα της ελεύθερης και απρόσκοπτης θέας, τόσο του λεκανοπεδίου της Αττικής, από τη μια πλευρά του, όσο και πέραν απ’ αυτό των βορειότερων περιοχών της ως πέρα την Εύβοια, από την άλλη. Συνέπεια της διαμόρφωσης αυτής του κτήματος, με το έντονο και διασπασμένο ανάγλυφό του, είναι ότι οι διάφορες, αλλά και διαφορετικές συνάμα, δραστηριότητες οι οποίες έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια, να μην επηρεάζουν ούτε να εμποδίζουν η μια την άλλη. Έτσι συμβιώνουν αρμονικά οι βιολογικές του καλλιέργειες, όπως οι  αμπελώνες,  ο  ελαιώνας και ο λαχανόκηπος,  με τα μελίσσια και τον ορνιθώνα του. Όπως επίσης οι  δομημένοι χώροι του, με την κατοικία της οικογένειας,  το οινοποιείο, το κτίριο υποδοχής και γευσιγνωσίας, ο  εκθεσιακός του χώρος, ως και οι κλειστοί και ανοικτοί χώροι  των κοινωνικών εκδηλώσεων. Ο επισκέπτης, ακολουθώντας το μονοπάτι μιας καλά σχεδιασμένης διαδρομής, μπορεί να περιηγηθεί στους χώρους του Κτήματος και να δοκιμάσει τα προϊόντα που παράγονται σε αυτό. Στο κτήμα, έχουν φιλοξενηθεί, κατά καιρούς, πέραν των κοινωνικών εκδηλώσεων, εκθέσεις γλυπτικής και ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων, συνεστιάσεις κοινωφελών οργανώσεων, επισκέψεις και ξεναγήσεις σχολείων, ομάδων οινοφίλων,  ακόμη και ο τερματισμός του Ράλλυ Αντίκα. Το κτήμα, με την μικρή αλλά υψηλής ποιότητας παραγωγή του, έχει πρωταγωνιστήσει όλα αυτά τα χρόνια, στο οινικό γίγνεσθαι της χώρας, με τα κρασιά του να έχουν βραβευθεί σε σημαντικούς οινικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με την ίδια φιλοσοφία λοιπόν δομήθηκαν και οι υπόλοιπες δραστηριότητές του, όλες να στοχεύουν πρωτίστως στην υψηλή ποιότητα , όσο και τον σεβασμό στον απλό επισκέπτη του ή  καταναλωτή των προϊόντων του.
floga

Η Φλόγα είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, που ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, η Φλόγα έχει να παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα πλούσιο κοινωνικό έργο, με αποκλειστικές πηγές χρηματοδότησης τις δωρεές των μελών της και των χιλιάδων ευαισθητοποιημένων φίλων και φορέων και στόχο την συμπαράσταση στις οικογένειες και τον αγώνα για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.
Μάθετε περισσότερα στο:http://floga.org.gr

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *