Οι μάγισσες της Σμύρνης: όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου στο θέατρο Παλλάς

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 3 Οκτωβρίου 2018

4

Οι Θεατρικές Σκηνές παρουσιάζουν την  υπερπαραγωγή « Οι Μάγισσες της Σμύρνης» της Μάρας Μειμαρίδη, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, με ένα θίασο εμβληματικών ηθοποιών και ομάδα σπουδαίων συντελεστών. Η πολυαναμενόμενη παράσταση πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου στο θέατρο Παλλάς, παρουσία όλων των συντελεστών αλλά και της Μάρας Μεϊμαρίδη που έγραψε το βιβλίο.

Social 1000x1000px actors

Η παράσταση αναμένεται να δημιουργήσει έναν ακόμη σταθμό στα αθηναϊκά θεατρικά δρώμενα, έχοντας ήδη σημειώσει το χωρίς προηγούμενο, ρεκόρ προπώλησης 20.000 εισιτηρίων. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Ευθαλίας, η Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της Κατίνας, που μαγεύει τους Μέμο Μπεγνή – Κωνσταντίνο και Μελέτη Ηλία – Σύριο Καραμάνο, η Νικολέττα Βλαβιάνου  και στο ρόλο της μάγισσας Αττάρτης, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

IMG_0807

Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη που καθήλωσε περισσότερους από 1.000.000 αναγνώστες παγκοσμίως, και ενθουσίασε στη μεταφορά του στη μικρή οθόνη από τον Κώστα Κουτσομύτη το 2005, έρχεται στην σκηνή του Θεάτρου Παλλάς στις 11 Οκτωβρίου για να μεταφέρει το θεατρόφιλο κοινό στα τέλη του 19ου αιώνα στη Σμύρνη, σε μια ιστορία γεμάτη πάθη, μάγια, ξόρκια, αρώματα και έρωτες. Η Μάρα Μεϊμαρίδη στην ομιλία της τόνισε: Έχετε τη μεγάλη τύχη να έχετε μαζί σας τη συγγραφέα. Συνήθως δεν πηγαίνουν στις συνεντεύξεις τύπου γιατί έχουν πεθάνει. Όταν ο συγγραφέας είναι νεκρός αυτομάτως θεοποιείται. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναγράψουν ποτέ τίποτα. Από εμένα κινδυνεύετε! Οι αληθινοί πρωταγωνιστές του έργου που θα δείτε στο Παλλάς είναι τέσσερις: εγώ, ο Γιάννης Κεντ, ο Πάνος Κατσαρίδης και ο Σταμάτης Φασουλής, του οποίου η φωτογραφία πρέπει να μπει στο λεξικό δίπλα στη λέξη ευφυία. Αυτή είναι οι πρωταγωνιστές πίσω από τη σκηνή. 

6

Στη συνέχεια η Μάρα Μεϊμαρίδη χάρισε στην Σμαράγδα Καρύδη έναν πεντάσταυρο, από αυτούς που φορούσαν παλιά όλες οι κόρες της Ατάρτης λέγοντας: εσένα σε ερωτεύτηκε η Ατάρτη γι΄αυτό σε έστειλε στο έργο. Όσο το φοράς θα πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Η Σμαράγδα το δέχτηκε λέγοντας με χιούμορ: τι ωραία αυτή η απονομή. Άξια!

????????????????????????????????????

Ο Σταμάτης Φασουλής αποτυπώνει την ατμόσφαιρα μίας ανυπέρβλητης εποχής, μεταφέροντάς μας 130 χρόνια πίσω στα παράλια της Μικράς Ασίας και ζωντανεύοντας τη ζωή και τη δομή μίας κοινωνίας ιδιαίτερης, που αποτέλεσε ιστορικό πρότυπο και βάση για όλες τις ερχόμενες γενιές. Ασχολείται για πρώτη φορά με το θέμα αυτό και στόχος του είναι να πετύχει το ανάγλυφο που έχει η ανθρώπινη ζωή και να γίνει μια παράσταση, λίγο παραπάνω καλύτερη από αυτό που ονειρεύτηκαν οι συντελεστές.

2

Η σκηνογράφος Αθανασία Σμαραγδή έχει δημιουργήσει μια μικρή πόλη στην σκηνή του Παλλάς δίνοντας εικόνα στις αναμνήσεις, ενώ η Ντένη Βαχλιώτη σκιαγραφεί ενδυματολογικά τους χαρακτήρες και τις ιστορίες τους. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Θοδωρής Οικονόμου ταξιδεύοντας μας μουσικά στη Σμύρνη, τις λέσχες, στα φημισμένα καφέ της εποχής «Κε» και «Καφέ ντε Παρί» της πόλης. Ο Δημήτρης Παπάζογλου επιμελείται τις χορογραφίες της παράστασης.

P1170803

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

7

Οι μάγισσες της Σμύρνης αποτελείται από πολυπρόσωπο θίασο με εκλεκτούς ηθοποιούς. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Σμαράγδα Καρύδη, Μέμος Μπεγνής, Μελέτης Ηλίας, Νικολέτα Βλαβιανού  και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου στο ρόλο της Μάγισσας Αττάρτης. Παίζουν ακόμα αλφαβητικά: Μαρία Αντουλινάκη, Νικόλας Βασιλειάδης, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Μανώλης Γεραπετρίτης, Γιώργος Γκολφινόπουλος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Βερόνικα Δαβάκη, Γιώργος Δεπάστας, Νατάσσα Κοτσοβού, Γιώργος Λόξας, Γιώργος Ματζιάρης, Στράτος Μενούτης, Δανάη Μπάρκα, Αθηνά Νιαβή, Νεφέλη Παπαδερού, Γιώργος Παράσχος, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ευγενία Σαμαρά, Νίκος Σταυρακούδης, Ευσταθία Τσαπαρέλη

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου

1

Μάρα Μεϊμαρίδη, Πάνος Κατσαρίδης, Σταμάτης Φασουλής

3

Σμαράγδα Καρύδη, Μέμος Μπεγνής

IMG_0838

Μαρία Καβογιάννη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου

IMG_0812

Μάρα Μεϊμαρίδη, Μελέτης Ηλίας

IMG_0800

Δημήτρης Παπάζογλου

IMG_0781

Νικολέττα Βλαβιανού

IMG_0826

Μέμος Μπεγνής, Δανάη Μπάρκα

IMG_0834

Μάρα Μεϊμαρίδη, Μαρία Αντουλινάκη

IMG_0772

Γιώργος Δεπάστας, Δανάη Μπάρκα

IMG_0791

Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Βερόνικα Δαβάκη

IMG_0821

Κλεάνθης Βαρσαμούλης

IMG_0778

Nεφέλη Παπαδερού, Γιώργος Λόξας

IMG_0793

Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιώργος Δεπάστας, Βερόνικα Δαβάκη

IMG_0774

Γιώργος Λόξας, Νατάσσα Κοτσοβού

IMG_0823

Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Γιώργος Παράσχος

IMG_0829

Γιώργος Λόξας, Αθηνά Νιάβη, Μαρία Αντουλινάκη, Νεφέλη Παπαδερού, Μανώλης Γεραπετρίτης

IMG_0796

Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Βερόνικα Δαβάκη, Γιώργος Λόξας

IMG_0824

Μέμος Μπεγνής, Δανάη Μπάρκα, Κλεάνθης Βαρσαμούλης

0000

Μελέτης Ηλίας

IMG_0806

Πάνος Κατσαρίδης, Μάρα Μεϊμαρίδη

IMG_0784

Με την..Κατίνα, που φοράει το δώρο της Ατάρτης!

IMG_0763

Στο φουαγιέ υπήρχε και έκθεση με πραγματικά αντικείμενα της Κατίνας

IMG_0762 IMG_0759

Αφίσα

ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΑΣΟΥΛΗ
ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ της ΜΑΡΑΣ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗ

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Χορογραφία: Δημήτρης Παπάζογλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Μαρία Καβογιάννη
Σμαράγδα Καρύδη
Μέμος Μπεγνής
Μελέτης Ηλίας
Νικολέτα Βλαβιανού
και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου στο ρόλο της Μάγισσας Αττάρτης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ:
Μαρία Αντουλινάκη
Νικόλας Βασιλειάδης
Κλεάνθης Βαρσαμούλης
Μανώλης Γεραπετρίτης
Γιώργος Γκολφινόπουλος
Δημήτρης Γκοτσόπουλος
Βερόνικα Δαβάκη
Γιώργος Δεπάστας
Νατάσσα Κοτσοβού
Γιώργος Λόξας
Γιώργος Ματζιάρης
Στράτος Μενούτης
Δανάη Μπάρκα
Αθηνά Νιαβή
Νεφέλη Παπαδερού
Γιώργος Παράσχος
Δέσποινα Πολυκανδρίτου
Ευγενία Σαμαρά
Νίκος Σταυρακούδης
Ευσταθία Τσαπαρέλη

Η προπώληση έχει ξεκινήσει από την www.viva.gr
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 στο Θέατρο Παλλάς

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *