Για πρώτη φορά, η ΕΡΤ μέσα από το επίσημο site της, μας προσφέρει ένα ακόμα απόσπασμα από το πολύτιμο αρχείο της. Το απόσπασμα της 9ης Ιανουαρίου 1976 προέρχεται από την ενημερωτική εκπομπή επικαιρότητας Οι ρεπόρτερς με τον Χρήστο Οικονόμου και τον Νάσο Αθανασίου και αρχισυντάκτη τον Δημήτρη Λιμπερόπουλο. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιμπερόπουλος συνομιλεί με τον Αλέκο Σακελλάριο, την Ρένα Βλαχοπούλου και τον Γιάννη Μιχαλόπουλο, με αφορμή το γύρισμα του σίριαλ «Μια Αθηναία στην Αθήνα» που θα ξεκινούσε να προβάλλεται από την ΕΡΤ στις 17/1/1976 (ημέρα Σάββατο, και ένα μήνα μετά, θα πήγαινε Δευτέρα)
Η Ρένα Βλαχοπούλου, πρωταγωνίστρια της νέας σειράς, μιλάει για τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό σήριαλ και για τους λόγους που δέχτηκε να παίξει για πρώτη φορά ειδικά για την τηλεόραση, ύστερα από πρόταση του Αλέκου Σακελλάριου. Μέχρι τότε είχαν συνεργαστεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο, απ’ όπου ο κόσμος παρακολουθούσε την δημοφιλή ηθοποιό. Ο Αλέκος Σακελλάριος, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, μιλάει για τον χαρακτήρα της σειράς και τους συντελεστές. Ήταν μια εύθυμη σειρά αποτελούμενη από 25 αυτοτελή επεισόδια, στην οποία η Ρένα Βλαχοπούλου υποδυόταν μια εύθυμη και χαριτωμένη ζωντοχήρα που ζούσε με τo σκυλάκι της, τον Μπαμ, έχοντας υπό την προστασία της τον τεμπέλη ανιψιό της που εκμεταλλέυεται την αδυναμία που του έχει και τον χαρτζιλικώνει. Την δημοφιλή ηθοποιό, πλαισίωναν ο Γιάννης Μιχαλόπουλος στο ρόλο του γείτονα Σκορδίλη, που συμπαθεί την Ρένα, αλλά αντιπαθεί το σκυλάκι της κι άλλοι γνωστοί ηθοποιοί όπως, η Ευαγγελία Σαμιωτάκη, η Έλντα Αθανασάκη, ο Βαγγέλης Πρωτοπαπάς κ.ά. Σε ορισμένα επεισόδια είχαν συνεργαστεί, επίσης, οι συγγραφείς: Πολύβιος Βασιλειάδης, Ναπολέων Ελευθερίου, Λάκης Μιχαηλίδης, Κώστας Παπαπέτρος, Στέφανος Σακελλάρης, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Διονύσης Τζεφρώνης.
Στα περισσότερα επεισόδια, η Ρένα Βλαχοπούλου τραγουδούσε πρωτότυπα τραγούδια που είχε γράψει ειδικά για τη σειρά ο Λυκούργος Μαρκέας.
Καθώς δεν έχει διασωθεί κανένα επεισόδιο της σειράς «Μια Αθηναία στην Αθήνα», σχετικές πληροφορίες καταγράφονται μόνο στα τεύχη του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» του 1976, δείγμα των οποίων μπορείτε να δείτε εδώ:
Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr
Σχόλια για αυτό το άρθρο