Επίσκεψη στη διαδικτυακή έκθεση “The Pandemic of ARTvirus”

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 19 Απριλίου 2020

Μαριλένα Ζολώτα - Marilena Zolota, Υγιεινή ζωή - Healthy life, 34x48cm, Χρωματιστά μολύβια και κάρβουνο - Colored pencils and charcoal

Το διαδίκτυο κρύβει μια παγκόσμια δύναμη που μπορεί η Τέχνη να ξεκλειδώσει και ήδη ξεκλειδώνει μέσα από διαδικτυακές εκθέσεις. Η διαδικτυακή έκθεση “The Pandemic of ARTvirus” στην ιστοσελίδα www.art-profiles.net  αποδεικνύει, με αφορμή τις δύσκολες μέρες που περνά η ανθρωπότητα, ότι μια πανδημία μπορεί να έχει και θετικό πρόσημο, όταν πρόκειται για τον ιό της Τέχνης, που μπορεί να αποδώσει τη σημερινή πραγματικότητα, απεικονίζοντάς τη μέσα από τη διαφορετική ματιά των εικαστικών δημιουργών.

Η πολιτιστική ιστοσελίδα  www.art-profiles.net αποτελεί το δημιούργημα του εκπαιδευτικού Δημήτρη Λαζάρου, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει οργανώσει και συνεχίζει να οργανώνει πολλές επιτυχημένες εικαστικές θεματικές εκθέσεις.

Κωστας Λαλες - Kostas Lales, Μισή ζωή - Half life, 29,7x21cmA4, Μικτή τεχνική - Mixed media

Στον τομέα WebExhibitions της ιστοσελίδας υπάρχουν τα ακόλουθα photo albums με τα ακόλουθα εννοιoλογικά πλαίσια, όπου εκτίθενται ήδη έργα 80 τουλάχιστον σύγχρονων εικαστικών, ενώ συνεχίζονται να προσθέτονται νέες συμμετοχές και νέα έργα:

ARTvirusHEALTH: Το έργα αναφέρονται στην εποχή που διανύουμε, όπου η Υγεία μας δοκιμάζεται από ιούς γρίπης, με αποτέλεσμα ακόμη και τον εγκλεισμό μας, προκειμένου να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους άλλους.

ARTvirusEARTH: Η γη και η φύση μάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, και φυσικά η πανδημία των ανθρώπινων παρεμβάσεων που την καταστρέφουν με πιο αργούς ή πιο γοργούς ρυθμούς είναι πλέον ορατή. Η ρεαλιστική ή “διαφορετική” εικαστική ματιά σχετικά με το παραπάνω θέμα μέσα από το έργα που προτείνονται, σίγουρα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ARTvirusHUMANITY: Ήδη το χαμόγελο στην καθημερινότητα σβήνει και η κατάθλιψη και οι κρίσεις στις ανθρώπινες σχέσεις είναι συχνό φαινόμενο. Οικονομική κρίση, καταστροφή του περιβάλλοντος, ιοί, σύγχρονα φαινόμενα που τα social media ανέδειξαν ακόμη περισσότερο, ενώ προϋπήρχαν, όπως bullying, παιδεραστία, ενδοοικογενειακή βία, εξάρτηση από… (κενά που συμπληρώνται από τα ίδια τα έργα των εικαστικών), κρίση ακόμη και στις ερωτικές σχέσεις. Η ιδιαίτερη εικαστική ματιά των σύγχρονων δημιουργών μπορεί να τα καταδείξει, να αφυπνίσει ή και να αποδώσει ή να αποζητήσει αυτή την αισιόδοξη μελλοντική εικόνα που όλοι φανταζόμαστε, γιατί είναι δύσκολο να υπάρξει στην πραγματικότητα και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.

Αθηνά Παναγιωτίδου - Athina Panagiotidou, Εποχή κορονοϊού - Coronavirus era, 30x30cm, Μικτή τεχνική - Mixed media

Υπάρχει η δυνατότητα τέλος, για συμμετοχή εικαστικών με ART videos στην ενότητα ARTvirus#VIDEOS.

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι δωρεάν.

Οι εκαστικοί, όχι μόνο από την Ελλάδα, που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω του mail, dimitriolazarou@gmail.com

Natalie Kazirelova, Σθένος - Fortitude, 60x40cm, Μικτή τεχνική - Mixed media Κατερίνα Κατσιούρα - Katerina Katsioura, Οι αθώοι μένουν μέσα - The Innocents stay in, 26x26cm, Μολύβι, μαρκαδόροι και ακρυλικό σε χαρτί - Pencil, pen, markers and acrylic on paper Σοφία Αηδονίδου - Sofia Aidonidou, Η Αλίκη δε μένει πια εδώ-Alice Doesn't Live Here Anymore, 70x50cm, Ακρυλικά σε καμβά - Acrylics on canvas Στέλλα Κατεργιαννάκη - Stella Katergiannaki, Ελπίδα - Hope, 29,7x21cm, Ακουαρέλα σε χαρτί - Watercolor on paper

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *