Ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους στον κόσμο παραδέχτηκε σήμερα ότι νάρκωσε και έκλεψε διαβατήρια από τουλάχιστον 150 θύματα, αλλά επέμεινε ότι «δεν δολοφόνησε κανέναν και θα το αποδείξει».
Ο Charles Sobhraj, ο 78χρονος Γάλλος που ονομάστηκε «Το Ερπετό» στο ομώνυμο επιτυχημένο τηλεοπτικό δράμα του Netflix, μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή του από τη φυλακή του Νεπάλ και την επιστροφή του στη Γαλλία.
Σε μια επίθεση στα μέσα ενημέρωσης στο Παρίσι, αρνήθηκε ότι ήταν υπεύθυνος για μια σειρά δολοφονιών κυρίως δυτικών τουριστών σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη και η Ινδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970.
«Έχω χρησιμοποιήσει αρκετά κλεμμένα διαβατήρια, αλλά δεν έχω σκοτώσει ποτέ κανέναν και θα το αποδείξω», δήλωσε στη Le Monde. «Αυτή τη στιγμή, τρέχω παντού προσπαθώντας να ξαναφτιάξω τα χαρτιά μου».
Ο Sobhraj παραπονέθηκε ότι δεν έχει ακόμη κάρτα που να του δίνει το δικαίωμα δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης. «Πρέπει να αποδείξεις ότι ζεις στη Γαλλία για τρεις συνεχόμενους μήνες και, μέχρι τότε, δεν έχω καν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης», είπε πάνω σ’ αυτό το θέμα.
Επιστρέφοντας στα εγκλήματά του σε μια ανατριχιαστική συνέντευξη στο TF1, ο Sobhraj περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο στόχευε ανθρώπους σε όλη τη Νότια Ασία, ενώ εργαζόταν ως πωλητής κοσμημάτων.
«Πουλούσα ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια – αυτό ήταν λίγο πολύ», ανέφερε. «Ήρθα σε επαφή με κάποιον. Ήταν πάντα τουρίστες ή επιχειρηματίες. Και πάντα, αν πήγαινε καλά, προς το βράδυ πηγαίναμε για ένα ποτό μαζί. Έβαζα ένα φάρμακο στο ποτήρι του, μια καλή δόση, ώστε να κοιμάται μέχρι να φτάσει στο δωμάτιό του. Εκεί του έπαιρνα τα πράγματά του, γενικά χρήματα ή άλλα πράγματα».
Όταν του παρουσιάστηκαν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία ότι τον είδαν με ανθρώπους που δεν τους ξαναείδαν ποτέ ζωντανούς πριν βρεθούν τα πτώματά τους ακρωτηριασμένα, στραγγαλισμένα και καμένα, ο Sobhraj είπε απλώς: «Δεν θυμάμαι».
«Το Ερπετό»: Δεν είμαι δολοφόνος
«Όχι, δεν είμαι δολοφόνος. Δεν έχω σκοτώσει ποτέ κανέναν», επανέλαβε.
Ερωτηθείς γιατί καταδικαζόταν συνεχώς στο δικαστήριο, ο Sobhraj είπε: «Όλος ο κόσμος ήταν εναντίον μου και κρίθηκα ένοχος». Κατηγορώντας τον Τύπο και την τηλεόραση για πολλά από τα δεινά του, είπε: «Δεν ξέρω γιατί τα μέσα ενημέρωσης με αποκαλούσαν “Το Ερπετό”».
«Ίσως λόγω της ικανότητάς μου να βγαίνω από τη φυλακή. Δραπέτευσα περίπου 10 φορές σε όλο τον κόσμο. Ίσως γι’ αυτό με αποκαλούσαν το ερπετό».
Αναφερόμενος στον διαβόητο ξενώνα του Kanit House στην Μπανγκόκ, όπου κυνηγούσε backpackers, ο Sobhraj είπε ότι δεν θυμάται πολλά από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους.
«Δεν θυμάμαι, εντάξει; Επειδή υπήρχαν πολλοί πελάτες που έρχονταν στο σπίτι μου. Υπήρχαν τυχαίοι θάνατοι που προκλήθηκαν από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Οι αυτοψίες το έδειξαν αυτό».
Παραδεχόμενος ότι έκλεβε συχνά διαβατήρια, ο Sobhraj είπε: «Ταξίδευα πάντα με πλαστό διαβατήριο. Ναι, μπορούσες εύκολα να αλλάξεις μια φωτογραφία σε ένα διαβατήριο εκείνη την εποχή, χρειαζόταν είκοσι λεπτά. Ακόμη και το αμερικανικό διαβατήριο ήταν πολύ, πολύ εύκολο. Το έκανα τουλάχιστον 150 φορές».
Περισσότερα στο iefimerida.gr
Σχόλια για αυτό το άρθρο