Μεταξωτά φουλάρια του Γιάννη Τσεκλένη στο A Magic Cabinet

Από την/τον Christina Politi | 22 Φεβρουαρίου 2020

 

97CE26FE-8942-49C9-9D83-361EA48C4649

Πολύ πριν το θλιβερό και ξαφνικό θάνατό του τον Ιανουάριο, ο καταξιωμένος Έλληνας σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης είχε την επιθυμία να σχεδιάσει κάτι με έμπνευση από τη Χίο.

Η ευκαιρία του δόθηκε με μία μίνι συλλογή από ολομέταξα φουλάρια σε τρία χρώματα (κοραλί, γαλάζιο και λαδί), που αναδεικνύει το χαρακτηριστικό στιλ του σχεδιαστή: ελληνικά στοιχεία σε ζωηρά χρώματα.

Tseklenis-x-AMC-Blue-1

Τα φουλάρια τυπώθηκαν ψηφιακά από τον Γιώργο Τσιακίρη, τον εδώ και χρόνια συνεργάτη του Γιάννη Τσεκλένη και συνεχιστή της ομώνυμης μεταξουργίας στο Σουφλί. Διατίθενται τώρα μέσω του A Magic Cabinet, την πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα με την υπογραφή της Ευγενίας Χανδρή, που παρουσιάζει επιλεγμένα προϊόντα από τον κόσμο της γαστρονομίας, του στιλ, της διακόσμησης και της ομορφιάς.

Tseklenis-x-AMC-Red-3

Εκτός από το ιδιαίτερο μοτίβο τους, αυτά τα συλλεκτικά φουλάρια, εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική των σπιτιών στο γραφικό Πυργί, ξεχωρίζουν και για τη μοναδικά μεταξένια υφή τους, χαρακτηριστικό που προκύπτει από την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής τους, την οποία ο Γιώργος Τσακίρης κρατάει επτασφράγιστο, οικογενειακό μυστικό.

Tseklenis-x-AMC-Blue-3

Η σύγχρονη ψηφιακή εκτύπωση επιτρέπει να τυπώθουν τα μοτίβα με ακρίβεια πάνω στο ύφασμα, ενώ είναι παράλληλα φιλική προς το περιβάλλον καθώς δεν είναι ενεργοβόρα, χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο νερό σε σχέση με τη μεταξοτυπία και τα λύματα που προκύπτουν είναι ελάχιστα.

Tseklenis-x-AMC-Green-2

Επισκεφτείτε το www.amagiccabinet.com για περισσότερες πληροφορίες

Tseklenis-x-AMC-Green-1

Προϊόντα:

-Γαλάζιο Μεταξωτό Φουλάρι Τσεκλένης x AMC: 200 ευρώ

-Κοραλί Μεταξωτό Φουλάρι Τσεκλένης x AMC: 200 ευρώ

-Λαδί Μεταξωτό Φουλάρι Τσεκλένης x AMC: 200 ευρώ

Tseklenis-x-AMC-Green-3

Tseklenis-x-AMC-Red-2

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. Flashdanced

    2020/02/22 στις 17:35

    Υπέροχα!!!!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *