Αρχαιολογία του Άχρονου: Έκθεση Γλυπτικής της Βένιας Δημητρακοπούλου στην Αντίπαρο

Από την/τον Christina Politi | 18 Ιουλίου 2018

08 Promahones

Με μια έκθεση γλυπτικής που καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της δημιουργικής της πορείας, η Βένια Δημητρακοπούλου παρουσιάζει στην Αντίπαρο, στην Aίθουσα Τέχνης «αντί», έργα σε πέτρα, ορείχαλκο και πηλό, αλλά και σε κυκλαδίτικο μάρμαρο, υλικό που συνδέει την δουλειά της με τον ευρύτερο χώρο της Πάρου, της Αντιπάρου και του Δεσποτικού, και, πιο συγκεκριμένα, με τους εξαίρετους μαρμαροτεχνίτες που εργάζονται εκεί για την αναστήλωση του ιερού του Απόλλωνα. Τα έργα της φέρνουν στο νου αρχαιολογικά ευρήματα ενός αρχέγονου και άχρονου παρελθόντος που η δημιουργός ανασύρει ανασκάπτοντας βαθιά τα εδάφη της μνήμης και των πρωταρχικών συναισθημάτων. Πρόκειται για μια αναζήτηση επίμονη, αλλά και επίκαιρη σε μια εποχή που μοιάζει ολοένα και περισσότερο να αποκόπτεται από την μνήμη και την ιστορία της.

09 Giannoulhs Skarhs

Γεννημένη  στην Αθήνα, η Βένια Δηµητρακοπούλου μαθήτευσε στο Α΄ εργαστήριο Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ παράλληλα σπούδασε θέατρο στην Ανώτερη Σχολή Δραµατικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών. Παρακολούθησε επίσης µαθήµατα σχεδίου στο Atelier Vivant της École Nationale Supérieure des Beaux-Arts. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Αίγινα και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιους χώρους καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η τελευταία ατομική της έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, τον χειμώνα 2014–2015 όπου παρουσιάστηκε το έργο της «Προμαχώνες» το οποίο, από τον Οκτώβριο του 2016, έχει τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας. Τον Ιανουάριο του 2017 το Ιταλικό Κράτος την τίμησε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Αστέρα της Ιταλίας, σε αναγνώριση της προσφοράς της.

06 Hlios

Η έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου με τίτλο Αρχαιολογία του Άχρονου εγκαινιάζεται την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, στις 8.30 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 13 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας: 19.00–12.30 κάθε βράδυ.

Αίθουσα Τέχνης Αντί  / Anti Art Gallery

ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

84 007 ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ

22840 61544

6974 400035

www.antiartgallery.gr

info@antiartgallery.gr

04 Kormos

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *