Οι Μιχάλης Περατικός ,Θανάσης Σοφιανός και Πέτρος Βουτσινάς έκαναν πάρτυ και exlusive παρουσίαση – στο Salon De Bricolage – της καινούργια ηλεκτρονικής πλατφόρμας πώλησης ειδών μόδας wecreateharmony.com, στο οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά νέοι και ανερχόμενοι σχεδιαστές απ’ όλο τον κόσμο. Σκοπός του We Create Harmony είναι να βοηθήσει στην ανέλιξη και αναγνώριση τους παγκοσμίως. Παράλληλα έχει στόχο να συνεισφέρει σε κοινωνικά ζητήματα.
Μέρος των εσόδων από το event πήγαν στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός www.desmos.org, για τη στήριξη κοινωφελών οργανισμών, στα πλαίσια συγκεκριμένου project που θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το We Create Harmony.
Δείτε φωτογραφίες από το πάρτυ και διαβάστε παρακάτω περισσότερα γιατί αξίζει!
Δημήτρης Αργυρόπουλος
Μαριβή Σιάμπλη, Κωσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Ναστάζια Δαρίβα, Νικόλ Μπράτσου, Ελενα Κρασοπούλου, Ζωή Μπράτσου
Αλεξάνδρα Στράτου, Αλεξία Μητσικώστα
Λία Καστανίδη
Παολίνα Διαμαντούλη
Ρένα Βουτσινά, Εύα Σιορβανέ
Μελίνα Πίσπα , Μελένια Αλεξανδράκη
Βέλβετ Νατσοπούλου -Κωστής Καραμανής (Βέλβετ, φιλιά στη μαμά πες!)
Ρόζη Βαράγκη, Αριάδνη Λαζαρίδη και μία φίλη τους.
Ελβίρα Παπαιωάννου
Ελεάννα Καραγεωργίου, Βάνα Κρημνιώτη
Ζήνα -Σμάρα και Σταματίνα Γλου.
Το ‘We Create Harmony’ – www.wecreateharmony.com – είναι μια νέα online πλατφόρμα (e-shop) η οποία έχει ως σκόπο την προώθηση νέων σχεδιαστών μόδας σε διεθνές επίπεδο και την ενίσχυση πρωτοβουλιών που αφορούν στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Σκοπός του ‘We Create Harmony’ είναι η δημιουργία μιας ομάδας νέων και ταλαντούχων ανθρώπων που πιστεύουν στον σκοπό μας, ότι δηλαδή το όλον είναι πιο ισχυρό από το μέρος και ότι μέσα από την πρόοδο για τον καθένα πρέπει να υπάρχει θετική εξωτερικότητα και για άλλους. Αυτή η θετική εξωτερικότητα λοιπόν θέλαμε να αναδεικνύεται όσο πιο άμεσα γίνεται και έτσι αποφασίσαμε μέσα στις τιμές λιανικής να περιλαμβάνεται ένα κομμάτι από 5% έως 10% το οποίο θα πηγαίνει απευθείας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ανεργίας.
To ‘We Create Harmony’ λοιπόν αποτελεί ένα περιβάλλον όπου όλα τα μέρη του όλου έχουν να κερδίσουν κάτι παραπάνω σε πλήρη αρμονία; οι σχεδιαστές να αναπτύσσονται πιο γρήγορα και αποδοτικά, οι καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα γνωρίζοντας ότι παράλληλα βοηθάνε στην καταπολέμηση της ανεργίας και οι ΜΚΟ μια επιπλέον βοήθεια για την εξυπηρέτηση του έργου τους. Εδώ λοιπόν έρχεται το ‘μυρμήγκι’ να μετουσιώσει ακριβώς αυτήν την ιδέα, ότι δηλαδή ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει αυτό που μπορούν όλοι μαζι όπως ακριβώς σε μια κοινωνία μυρμηγκιών.
Κείμενο από περιοδικό Κολλεγίου Αθηνών
*Το We Create Harmony είναι ένα καινοτόμο e–shop προϊόντων μόδας, βασισμένο – πέρα από την κοινωνική του προέκταση – στην απευθείας επαφή του σχεδιαστή με το καταναλωτικού κοινό.
Το εγχείρημα γεννήθηκε από νέους επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα με δύο χαρακτηριστικά. Αφενός, τον πόθο να διατυπώσουν μια δική τους επιχειρηματική πρόταση με εξωστρέφεια και προσανατολισμό στις διεθνείς αγορές, ακόμη και στην περίοδο της κρίσης. Αφετέρου, την τεχνογνωσία να την υποστηρίξουν, προϊόν της μέχρι σήμερα διαδρομής τους στο χώρο του on-line marketing (εσχάτως με την εταιρία Relevance) αλλά και της ροπής ορισμένων συντελεστών προς τον κόσμο της μόδας.
Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής τους δικαιώνει, ακριβώς γιατί βασίζεται σε μια απλή όσο και ορθή ανάγνωση των δεδομένων:
« Ένας νέος σχεδιαστής μπορεί να υποστηρίξει κατά μέσο όρο περίπου 40 κωδικούς προϊόντων (με κριτήριο το είδος, το μέγεθος και το χρώμα τους). Αυτό δεν είναι επαρκές ούτε για να οργανώσει μόνος του ένα e–shop κατάστημα, ούτε και για να κάνει απευθείας λιανική πώληση. Συνήθως, εξάλλου, δεν έχει την υποδομή και τις γνώσεις.
Εκεί είναι που παρεμβάλλεται η δική μας προσπάθεια. Παρέχουμε το know–how, με τρόπο και σε τιμή τέτοια που υπερτριπλασιάζει το κέρδος του σχεδιαστή, σε σχέση με αυτό που θα είχε αν έκανε χονδρική πώληση. Έτσι και ο σχεδιαστής γίνεται ουσιαστικά συμμέτοχος της προσπάθειας, προωθεί το project ως δικό του, και μάλιστα με εξειδικευμένη γνώση για το προϊόν, ακριβώς γιατί μεγιστοποιεί το όφελός του.
Από την άλλη, έχουμε από την αρχή ορίσει ότι θα “απορροφήσουμε” ένα μέρος του κόστους μιας κοινωνικά επωφελούς δράσης, δηλαδή θα μειώσουμε το περιθώριο του κέρδους μας για να υπηρετήσουμε έναν αγαθό σκοπό. Αυτό που κάνουμε προς το παρόν είναι ότι χρηματοδοτούμε με τον τρόπο αυτόν δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, και ειδικότερα προγράμματα εκπαίδευσης για την κτήση επαγγελματικών προσόντων», μας αναφέρει ο Θανάσης Σοφιανός ’02, ένας εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας.
Τόσο η καινοτομία όσο και η κοινωνική διάσταση του project, με ιδιαίτερη κολλεγιακή συμμετοχή, χρήζουν προσοχής και μίμησης ως βάσεις της νεανικής επιχειρηματικότητας
Photos Maria Markezi
Σχόλια για αυτό το άρθρο