Εγκαίνια για “Το Σπίτι του ΜΑΝΑ”

Από την/τον Christina Politi | 26 Ιανουαρίου 2018

00

H Ράντα Γκαντούρ είναι φίλη μου. Είμαι υπερήφανη για εκείνη. Έχει μία αξιοπρέπεια που τσακίζει κόκαλα, είναι τόσο τελειομανής, τόσο κομψή στα πάντα, από την εμφάνιση και τους τρόπους της, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις δυσκολίες. Είμαι σίγουρη πως θα ανακουφίσει και περιθάλψει με αγάπη, ζεστασιά και γενναιοδωρία – τα τρία χαρακτηριστικά της- πολλές γυναίκες στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους με Το Σπίτι του ΜΑΝΑ που έκανε εγκαίνια χθες από τον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΑΝΑ του οποίου είναι ιδρύτρια

MANA HOUSE PHOTO

Το Σπίτι του ΜΑΝΑ, είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ρηγίλλης 10, για τη φροντίδα και υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο. Όραμα του οργανισμού ΜΑΝΑ είναι να εμπνεύσει την ελπίδα σε κάθε γυναίκα που μάχεται ή έχει κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο, καθώς και να εμφυσήσει  τη θετική σκέψη και τη δύναμη της ζωής μέσα από την αγάπη του εαυτού της και του δεσμού της με την οικογένειά της.

Το Σπίτι του ΜΑΝΑ  είναι ένα οίκημα διαμορφωμένο κατάλληλα, για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας που θα βοηθήσουν στην αποκατάστασή της και την επανασύνδεση της κάθε γυναίκας με τον κανονικό ρυθμό ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου. Παράλληλα, η διαρρύθμιση και η διακόσμησή του προσομοιάζoυν με αυτή ενός ζεστού σπιτικού, ώστε να μεταδώσει στην κάθε φιλοξενούμενη την αίσθηση της χαλάρωσης, της φροντίδας, με πλήθος υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις δικές της ξεχωριστές ανάγκες, βάσει ιατρικής ένδειξης, με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια, από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

IMG_6607

Στα εγκαίνια ήταν όλα οργανωμένα άψογα. Το Σπίτι άνοιξε με μια όμορφη βραδιά όπου πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να στηρίξει και να υποστηρίξει το όραμά του. Η Ράντα Γκαντούρ δήλωσε: Νιώθω πολύ χαρούμενη και συγκινημένη που με τη δημιουργία του ΜΑΝΑ μπορούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε έμπρακτα όλες αυτές τις αγωνίστριες της ζωής, και να τις κάνουμε να αισθάνονται περήφανες για τον εαυτό τους.

Το Σπίτι του ΜΑΝΑ άνοιξε τις πόρτες του ΔΩΡΕΑΝ σε όλες εσάς τις γυναίκες που παλεύετε με τον καρκίνο του μαστού ή με κάποιας μορφής γυναικολογικό καρκίνο, για να σας βοηθήσει να δείτε τη ζωή σας ξανά με αισιοδοξία, μέσα από την αγάπη για τον εαυτό σας και την καλή σχέση με την οικογένειά σας και τον κοινωνικό σας περίγυρο.

σ7

Με την Πάτρα Παπαδημητρίου, τον Τέρη Σταματάρη και την Χούντα Γκαντούρ

ς4

Χρυσή Βαρδινογιάννη , Έλενα και Φαίη Μπαρμπαλιά

w1

Xρήστος Παπαζής, Αγάπη Πολίτη

ς2

Αρετή Δαλακούρα, Πάτρα Παπαδημητρίου

ς5

Μαρίνα Κουταρέλη, Αϊνόλα Τερζοπούλου

ς9

Κρίστη Τσολακάκη , Γιώργος ΝτάβλαςMANA_LOGO

O Oργανισμός ΜΑΝΑ είναι μία νέα μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε με αφορμή την προσωπική εμπειρία ιδρυτικού στελέχους του οργανισμού με τον καρκίνο του μαστού και τη νίκη της στη μάχη της με τη νόσο.

Μέσα από αυτήν την προσωπική διαδρομή εντοπίστηκαν πολλά δύσκολα ζητήματα που επηρεάζουν σοβαρά την ποιότητα της καθημερινής ζωής των γυναικών με αποτέλεσμα τη δημιουργία του Οργανισμού που έχει ως στόχο τη φροντίδα και υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο Σπίτι του ΜΑΝΑ είναι:

-Ψυχολογική – Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική και Υποστήριξη: Έχετε ανάγκη από ψυχολογική συμβουλευτική και υποστήριξη; Το ΜΑΝΑ θα σας την προσφέρει.

  • Φυσιοθεραπευτική Συμβουλευτική και Υποστήριξη: Σε περίπτωση που κρίνει αναγκαίο ο γιατρός σας να συμβουλευτείτε φυσικοθεραπευτή, σας προσφέρεται και αυτή η δυνατότητα στο ΜΑΝΑ.
  • Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου και Σώματος
    Επιπλέον, επειδή είμαστε γυναίκες, δεν ξεχνάμε ότι η ψυχολογία μας βελτιώνεται και με τη φροντίδα προσώπου και σώματος. Οπότε στο Σπίτι του ΜΑΝΑ σας προσφέρουν και υπηρεσίες αισθητικής, καθώς και φροντίδα για την αποκατάσταση της απώλειας των μαλλιών σας μετά από χημειοθεραπεία.
  • Προγράμματα Σωματικής & Πνευματικής Άσκησης
    Επιπλέον, επειδή πρέπει να ηρεμούμε και να ασκούμαστε, στο φιλόξενο Σπίτι του ΜΑΝΑ σας προσφέρουν μαθήματα γιόγκα, πιλάτες και άλλα προγράμματα σωματικής και πνευματικής άσκησης.
  • Διατροφικές Συμβουλές: Εάν επιθυμείτε να μιλήσετε με διατροφολόγο προκειμένου να σας λύσει απορίες και να προσφέρει συμβουλές, επίσης είναι στη διάθεσή σας.

Με Το Σπίτι του ΜΑΝΑ μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Tηλεφωνικά, στο 210-7295 546 κατά τις ώρες 10:00-17:00, Δευτέρα έως και Παρασκευή.
  • Ηλεκτρονικά, είτε με email info@manaorg.org είτε συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα επικοινωνίας  (manaorg.com)

MANA LOGO_ HOUSE

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *