Άνοιξε το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα

Από την/τον Christina Politi | 20 Φεβρουαρίου 2018

DSC06159

Το Πολιτιστικό Πάρκο, ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα, παρουσιάζει το Πάρκο Δεινοσαύρων. Περιηγηθείτε ανάμεσα στα μοναδικά προϊστορικά ζώα και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Η Εποχή των Δεινοσαύρων”!
Η παρούσα έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε ενήλικες και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων πανεπιστημίων. Πλήθος εντυπωσιακών ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της Ζωής στον Πλανήτη μας.

DSC06155
Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό, η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Το πολιτιστικό πάρκο εδώ και τρία χρόνια φιλοξενεί το πάρκο δεινοσαύρων με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Τις περιηγήσεις των προγραμμάτων τις κάνουν εξειδικευμένοι παλαιοντολόγοι ή εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, στο πάρκο μπορεί να επισκεφτεί κανείς το λαογραφικό μουσείο, με το παραδοσιακό «χωριό» των παλαιών επαγγελμάτων, τη μικρή φάρμα των ζώων, την ανασκαφή των δεινοσαύρων, τη λίμνη με τις πάπιες κά.

Α! Μην ξεχάσουμε και το μικρό μας τρενάκι, τον Τρεχάλα, που οργανώνει περιηγήσεις μέσα στο πάρκο. Μια ακόμα ωραία ιδέα είναι να το επισκεφτεί κανείς και να κάνει πικ νικ.

plateiares

Ώρες Διεξαγωγής Προγράμματος:
Σάββατο   –  12.00 – Κυριακή: 11.30 και 13.30 (Διάρκεια 60 λεπτά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις : 22990 42100 , 210 9211812, 210 3647200   (12.00 – 15.00 )

Και στο site του πάρκου www.politistikoparko.com

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2018/02/20 στις 15:09

    Θα ήθελα και άλλες φωτογραφίες για να αποφασίσω να πάω

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *