Έκτορας Μποτρίνι & Ettore Botrini Group: Στην Κορυφή Και Φέτος!

Από την/τον Christina Politi | 30 Απριλίου 2015

Botrini_chef

Ο Έκτορας Μποτρίνι και η ομάδα των συνεργατών του Ettore Botrini Group είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το εστιατόριο Etrusco, στην Κέρκυρα, ανακηρύσσεται ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα κατακτώντας δύο Χρυσούς Σκούφους και βραβείο ελληνικής κουζίνας, στα πλαίσια της διοργάνωσης των Χρυσών Σκούφων, ενός θεσμού που καθιέρωσε εδώ και 22 χρόνια το «αθηνόραμα» και ο «Alpha Guide».

Στο Etrusco, η ελληνική γαστρονομία εκφράζεται με ένα κορφιάτικο ιδίωμα μέσα από υλικά τα οποία ο Έκτορας Μποτρίνι προμηθεύεται κατευθείαν από τον καταπράσινο κήπο που περιβάλλει το Etrusco, συνδυάζοντας απλές, διακριτικές και φυσικές γεύσεις, με τεχνικές μοριακής γαστρονομίας. Φέτος, μάλιστα, ο Έκτορας Μποτρίνι έχει τη χαρά να «μοιράζεται» την πρώτη θέση των βραβείων του αθηνοράματος με τους επίσης σεφ-ιδιοκτήτες του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο, γεγονός που για τον ίδιο αποτελεί εξαιρετικό οιωνό για το μέλλον της νεωτεριστικής ελληνικής μαγειρικής. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως όχι μόνο δικαιώνεται η επιλογή του να αναδείξει τη γαστρονομική διάσταση της κουζίνας της χώρας μας, αλλά βρίσκει πλέον και τη δέουσα ανταπόκριση.

Etrusco

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η απόφαση του Έκτορα Μποτρίνι να εστιάσει στην ελληνικότητα της γεύσης δεν περιορίζεται στην κερκυραϊκή κουζίνα. Έτσι, το Botrini’s στην Αθήνα κατέκτησε και φέτος τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία του θεσμού, με ένα χρυσό Σκούφο και βραβείο ελληνικής κουζίνας. Επίσης, με Χρυσό Σκούφο και βραβείο ελληνικής κουζίνας βραβεύεται και το Botrini’s της Ρόδου, του οποίου η κουζίνα ανακαλεί ροδίτικες μνήμες ενώ παράλληλα αναδεικνύει όχι μόνο των προϊόντων του νησιού αλλά και ολόκληρης της δωδεκανησιακής γαστρονομίας.

Επειδή όμως η χαρά της μαγειρικής είναι η «μοιρασιά» και επειδή πίσω από κάθε βράβευση βρίσκεται μια ολόκληρη ομάδα, ο Έκτορας Μποτρίνι αφιέρωσε τα βραβεία του τόσο στην οικογένεια του Ettore Botrini Group, που εκτός από τους γονείς του, Ισμήνη και Ετρούσκο Μποτρίνι, απαρτίζεται από τους σεφ Θοδωρή Ρουβά, Νίκο Μπίλλη και Τάσο Στεφάτο, το σομελιέ Δημήτρη Μανωλάκο, το μετρ Γιώργο Αποστολίδη, όσο και σε όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες του, διότι χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να φτάσει και να παραμείνει στην κορυφή για άκομη μια χρονιά.

Botrini's

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *