Έρχεται “Ο συλλέκτης” με τον Στράτο Τζώρτζογλου και την Πολυξένη Μυλωνά. Αποκλειστικές φωτογραφίες

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 18 Ιουνίου 2017

IMG_8473

Ο Στράτος Τζώρτζογλου θα γίνει… συλλέκτης την ερχόμενη σεζόν. Από τις 21 Νοεμβρίου, στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, στη Β’ σκηνή, θα παρουσιαστεί Ο συλλέκτης  του Τζον Φόουλς, σε παραγωγή του Βασίλη Κωνσταντουλάκη, σκηνοθεσία Χρήστου Καρασαββίδη, μετάφραση-απόδοση της Μαριλένας Παναγιωτοπούλου, με πρωταγωνιστές τον Στράτο Τζώρτζογλου και την Πολυξένη Μυλωνά, στο ρόλο της Μιράντας.
IMG_8476
Πρωταγωνιστής είναι ένας νεαρός άντρας ταπεινής καταγωγής που έχασε τους γονείς του μικρός, μεγάλωσε με μια θεία του και την ανάπηρη κόρη της και δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί κοινωνικά. Μοναδική του πραγματική ευχαρίστηση η συλλογή πεταλούδων και το να χαζεύει την νεαρή πανέμορφη σπουδάστρια καλών τεχνών Μιράντα από μακριά. Όταν κερδίσει το Προ-πο θα αγοράσει ένα απομακρυσμένο σπίτι, θα διαμορφώσει το κελάρι του με πολλή προσοχή και θα απαγάγει την Μιράντα για να την έχει δική του.
IMG_8470
Ο συλλέκτης, γραμμένο το  1963, είναι το πρώτο μυθιστόρημα του John Fowles, που τον καθιερώνει στην παγκόσμια λογοτεχνική σκηνή ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους πεζογράφους. Ούτε μία σελίδα του μυθιστορήματος δεν υπολείπεται σε αφηγηματική δεινότητα. Αν η ένταση και το σασπένς θυμίζουν εξαίρετο θρίλερ, οι πρωτοπρόσωπες αφηγήσεις των δυο πρωταγωνιστών φέρουν ακέραια τα ίχνη των καλύτερων στιγμών της λογοτεχνικής παράδοσης. Το θεατρικό έργο με τη διασκευή της Μαριλένας Παναγιωτοπούλου, ανέβηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2001 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την Μαρίνα Καλογήρου, ενώ το μυθιστόρημα του Fowles είχε μεταφερθεί και στον κινηματογράφο με σκηνοθέτη τον Willian Wyler με τους Terence Stamp και Samantha Eggar στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το 1965.
IMG_8475
Το Cosmopoliti εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες με τον Στράτο Τζώρτζογλου και την Πολυξένη Μυλωνά, από τον επερχόμενο Συλλέκτη (φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης)
IMG_8472 IMG_8469
Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2017/06/19 στις 8:20

    Τελικά η Μαριλένα έχει προϋπηρεσία σοβαρη…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *