Η Αθωότητα Του Σεξ

Από την/τον Polyxeni Kokovika | 15 Ιουνίου 2014
Προηγούμενη σελίδα1 από 2Επόμενη σελίδα

love-couple-silhouett-beach

Ο έρωτας και το σεξ είναι ότι ωραιότερο υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη. Στη συνείδηση μου είναι η κοντινότερη σύνδεση με το Θεό ή τη Θεϊκή μας υπόσταση. Είναι μια πνευματικο-ψυχοδιανοητική επικοινωνία με το σύμπαν που εκφράζεται και στον υλικό κόσμο. Έχουμε πλαστεί έτσι ώστε να έχουμε φυσικές ανάγκες. Χρειαζόμαστε οξυγόνο, νερό, τροφή, και σεξ. Ναι, ακριβώς έτσι!

Αυτό που ποτέ δεν κατάλαβα είναι πώς μια απόλυτα φυσική ανάγκη όπως το σεξ διαστρεβλώθηκε σε τέτοιο βαθμό. Ο αέρας που αναπνέουμε έγινε τοξικός από τη μόλυνση των εργοστασίων και των αυτοκινήτων. Το νερό μολύνθηκε από τα απόβλητα. Η τροφή δηλητηριάστηκε από την τεχνική επεξεργασία (ο καρκίνος του εντέρου θερίζει την ανθρωπότητα λόγω της κακής διατροφής). Και η «τέχνη του έρωτα» έχει μολυνθεί από την λέξη «αμαρτία».

Gustave_Courtois_-_Adam_et_Eve_au_jardin_d'Eden

Πότε όμως πραγματικά συνέβη αυτό; Γιατί η Εύα και ο Αδάμ ήταν γυμνοί στον παράδεισο και με πιο δικαίωμα ήρθε κάποια θρησκεία να διαστρεβλώσει το φυσικά ευνόητο; Είμαστε γεννημένοι για να κάνουμε σεξ, τα γεννητικά μας όργανα είναι εκεί για σεξ και αναπαραγωγή και κάθε φορά που έχουμε αυτήν την ανάγκη χρειάζεται να την ικανοποιήσουμε για να έχουμε χαρά, ισορροπία και υγεία. Η ζωϊκή μας ορμή είναι πέρα από ανάγκη. Είναι η αποκορύφωση της ανάγκης. Είναι η υπέρτατη ηδονή, η υπέρτατη τέχνη η οποία όμως, όπως όλες οι τέχνες, έχει ποιοτικά αλλά και χυδαία δημιουργήματα .

image

Η σεμνοτυφία, τα ταμπού και η πορνογραφία είναι μορφές δουλείας που επιβλήθηκαν στον άνθρωπο για να τον ελέγξουν και να τον εξουσιάζουν. Ένα matrix προκαταλήψεων που οι ανεγκέφαλοι αφήνουν να τους φυλακίσει. Και φτάσαμε στο επίπεδο να θεωρούμε έναν άνδρα σαν γουρούνι όταν χρειάζεται συνεχές σεξ και μια γυναίκα σαν πόρνη. Να αντικαθιστούμε στα παιδιά με συγκεκριμένες χαζές λέξεις την αληθινή ονομασία των γεννητικών οργάνων και ήδη να τους δημιουργούμε με αυτήν τη λανθασμένη διδασκαλία και σεμνοτυφία, προβλήματα με την σεξουαλικότητα τους.

Μα καλά, τι κάνουμε;

image(3)

Αυτοί που κηρύττουν την ηθική ως αμαρτία και τη φυσική ανάγκη του έρωτα σαν ταμπού είναι άρρωστοι άνθρωποι οι οποίοι κατά βάθος υποθάλπουν την βία. Διότι ο άνθρωπος χωρίς έρωτα γίνεται απομονωμένος, βίαιος και όχι μόνο. Αυτό δε, έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Πάρτε για παράδειγμα τις θρησκείες που μετέδωσαν στον κόσμο την νοοτροπία ότι το σώμα είναι μιαρό και όλα όσα επακολούθησαν: Η βία, τα βασανιστήρια, η ντροπή. Πάρτε όλη αυτήν την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα που κρύβεται πίσω από την κάθε σεξουαλική παρενόχληση. Την όλο και μεγαλύτερη ώθηση των αντρών στο ιντερνετικό σεξ. Τις γυναίκες του δυτικού κόσμου στην απομόνωση επειδή κανείς δεν τους μιλάει πια από φόβο μήπως κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, τα στελέχη εταιρειών εκπαιδεύονται έτσι ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία που θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν σεξουαλική παρενόχληση από τον άλλον. Όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι όψεις μιας καταπιεσμένης σεξουαλικά κοινωνίας. Δείτε όλες τις χώρες όπου το σεξ είναι τόσο απαγορευμένο που βιάζονται καθημερινά γυναίκες. Είναι μια αλυσίδα: σεξουαλική καταπίεση + προώθηση βίας = βία και μιζέρια.

image(4)

Η υπέρτατη ηδονή, το αυτονόητο, το φυσικό, το αριστούργημα, η τέχνη, η πιο εκστατική στιγμή, που οι αρχαίοι τη θεωρούσαν σαν την υπέρτατη έκφραση σε πολιτισμούς όπως ο Ελληνικός, ο Ιαπωνικός, ο Ινδικός κ.α., και που απεικονίστηκε σε αγγεία, σε βιβλία, σε κάθε μορφή τέχνης ξαφνικά μεταβλήθηκε σε κάτι το «βρώμικο», σε κάτι «χυδαίο». Μας επέβαλαν επίσης προκατασκευασμένα πιστεύω για το πως «πρέπει» να είναι το σεξ. Δεν υπάρχει πρέπει ή αμαρτία, εφόσον δεν βλάπτεις κάποιον άμεσα και επίσης εφόσον ξέρεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τους άλλους από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες!

Εάν θέλεις να είσαι μονογαμικός ή όχι είναι δικό σου θέμα.

Εάν θέλεις να είσαι γκέι, το ίδιο.

Είμαστε πολύμορφοι, πολύχρωμοι, μεταξύ μας διαφορετικοί και με διαφορετικές ανάγκες.

Προηγούμενη σελίδα1 από 2Επόμενη σελίδα
Polyxeni Kokovika

Polyxeni Kokovika

Η ΠολυΞένη Κοκοβίκα είναι life coach, holistic mentor, καθοδηγήτρια ζωης. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Λος Άντζελες όπου δίνει σεμινάρια και προσωπικές συνεδρίες. Θεωρείται μέντορας και health Guru των επωνύμων.

Έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο μαθητεύοντας και διδάσκοντας. Ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία εξερευνόντας τον κόσμο του show business αλλά γρήγορα στράφηκε στην εσωτερική αναζήτηση. Ο κύριος σκοπός της είναι να βοηθήσει ανθρώπους και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους. Γι’αυτό το λόγο διδάχτηκε πολλές μεθόδους εναλλακτικής θεραπείας, μεταξύ των οποίων η ομοιοπαθητική, naturopathy, yoga, ύπνωση, κινεζική παραδοσιακή ιατρική, νευρογλωσσικός προγραμματισμός, κα.

Η ίδια πιστεύει οτι είμαστε εδώ για να ευρύνουμε την ύπαρξη μας, και βλέπει τον εαυτό της σαν μούσα της οποίας ο σκόπος είναι να εμπνέει, να στηρίζει, να καθοδηγεί, και να θεραπεύει. Εχει μια έμφυτη διαίσθηση και θέληση να ανακαλύπτει και να κατανοεί τους γύρω της. Η ίδια λέει οτι το καλύτερο πανεπιστήμιο που τελείωσε είναι η οικογένεια της. Μέσα άπο την ανιδοτέλη αγάπη που εισέπραξε σε αυτό το ζέστο Ελληνικό οικογενειακό περιβάλλον, ωθήθηκε η επιθυμία της να βοηθήσει και τους άλλους. Και γι’αυτό, το μόττο της είναι «η αγάπη είναι η καλύτερη απάντηση.»

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. patty

    2014/06/15 στις 12:54

    Μπράβο σας για το άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *