Η αλήθεια πίσω από το όνομα Zonars που έγινε Athénée

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 25 Απριλίου 2019

ATHENEE__

Η επίσημη ανακοίνωση για την αλλαγή ονόματος του Zonars στο κέντρο της Αθήνας:

“Στο κέντρο της Αθήνας, στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, βρίσκεται από το 1939 το Zonars. Ένα εστιατόριο με πολλά ονόματα, τα ονόματα εκείνων που πέρασαν και περνούν όλα αυτά τα χρόνια. Μάνος, Μελίνα, Γιάννης, Νίκος. Διότι, όπως φαίνεται τελικά, ένα  εστιατόριο, δεν είναι το όνομα του, αλλά η ιστορία του.

Ως όμιλος PANAS SOPHISTICATED HOSPITALITY, αναλάβαμε το 2015 από τη διαχειρίστρια εταιρεία του γνωστού Μεγάρου CityLink,  την ευθύνη και το προνόμιο να αναβιώσουμε την καθημερινή αστική ευτυχία, που είναι άρρηκτα δεμένη με αυτό το εστιατόριο και το συγκεκριμένο σημείο και να την αναδείξουμε ως ευκαιρία για να μπει και πάλι στο χάρτη της Αθήνας και στο ταλαιπωρημένο κέντρο της. Πίσω από τα εμβληματικά παράθυρα στη λεωφόρο Πανεπιστημίου και στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου δημιουργήθηκε ένας φιλόξενος χώρος με lobby, εστιατόριο, και ένα μεγάλο μπαρ για μικρές αποδράσεις, που σέβονται τη γοητεία, που κρύβει η πόλη μας και η έντασή της.

Ο χώρος λειτουργούσε ήδη πριν το 2015 με το όνομα, που ανήκει στην ιστορία του. Ένα όνομα, που για κάθε Αθηναίο σήμαινε αποκλειστικά και μόνο «το εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας». Μερικές φορές, όμως, τα ονόματα χάνουν τη σημασία τους. Και μερικές φορές οι χώροι αποσυνδέονται από τα ιστορικά τους ονόματα. Έτσι μετά από πολυετείς δικαστικές διενέξεις η διαχειρίστρια εταιρεία του Μεγάρου City Link, δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα Zonars, αφού είχε ανακυρηχθεί διατηρητέα μόνο η χρήση του χώρου και όχι του ονόματος.

Το όνομα κερδήθηκε τελικά στα δικαστήρια από εταιρεία που εδρεύει σε άλλο σημείο της Αθήνας.

Γι’ αυτό το λόγο, το όνομα στα παράθυρά μας αλλάζει. Η μεγάλη μας τύχη είναι, πως από την στιγμή που αναλάβαμε αυτόν το χώρο, μαζί με τους χώρους στη στοά Σπυρομήλιου στο City Link, που σήμερα στεγάζουν το εστιατόριο Ilios και το Salon deBricolage, χιλιάδες καινούριοι φίλοι μας συστηθήκατε από την πρώτη ημέρα που ανοίξαμε τις πόρτες μας. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να συστηθούμε κι εμείς από την αρχή με τον τρόπο, που αξίζει στην βαθιά προσωπική μας σχέση.

Το όνομα Athénée, το νέο όνομα του χώρου, ταιριάζει σε αυτό το κεντρικό lobby της Αθήνας. To Athénée κατάφερε να ξαναδώσει στην Αθήνα την αστική της αίγλη συγκεντρώνοντας τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι το στέκι της πόλης και γράφει την καινούργια λαμπρή του ιστορία”

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

 1. Κλαίρη Ζερζιβίλη

  2019/04/24 στις 15:06

  H επιτυχία είναι σίγουρη.
  Πίσω από τις μεγάλες δουλειές στέκονται έξυπνοι και δραστήριοι άνθρωποι με μεγάλη αγάπη σε αυτό που κάνουν.
  Κρίμα που μερικοί δεν γνωρίζουν ό τι κάποια ονόματα στις επιχειρήσεις δεν πρέπει να αλλάζουν.
  Αυτό είναι η πολιτιστική κληρονομιά μας.
  Συγχαρητήρια στον όμιλο Panas!!!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *