Ξεβαμμένα..πράσινα μαλλιά!

Από την/τον Christina Politi | 7 Ιουνίου 2015

Εάν ανυπομονείτε να βρέξετε τα μαλλιά σας στην πισίνα, ξανασκεφτείτε το!

thumbs_43137-never-suff.png.660x0_q80_crop-scale_upscale

Το χλώριο που περιέχει το νερό της πισίνας έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την φθορά των μαλλιών. Οι ειδικοί όμως διαπίστωσαν ότι ένα άλλο συστατικό που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του νερού μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό της τρίχας.

Ο θειικός χαλκός μπορεί να ευθύνεται για την πρασινωπή απόχρωση που παίρνουν τα –ξανθά κυρίως– μαλλιά, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Pediatric Dermatology.
Η επίδραση αυτή του θειικού χαλκού είναι εμφανέστερη στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά, όμως παρατηρείται σε κάθε τύπο μαλλιών. Η χρωματική αλλοίωση είναι πιο πιθανό να παρατηρηθεί σε άτομα που δεν έχουν φυσικό ξανθό χρώμα στα μαλλιά τους και συγκεκριμένα έχουν αποκτήσει ξανθά μαλλιά με τη χρήση οξυζενέ, καθώς στην περίπτωση αυτή η τρίχα είναι πορώδης και απορροφά πιο εύκολα τις χημικές ουσίες.Όπως εξηγούν οι ερευνητές, τα σύνθετα του χαλκού δεσμεύονται με τις πρωτεΐνες που υπάρχουν στην επιφάνεια της τρίχας και εναποθέτουν τις χρωστικές τους, αλλοιώνοντας την απόχρωσή της.

Swimmers-Hair-Teresa-Callen

Πηγή: onmed.gr

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *