Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος απαντά γιατί Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 23 Μαΐου 2019

Mix_Aggelop_174

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος είναι δικηγόρος, εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και Δήμαρχος Σάμου μέχρι την πρόσφατη παραίτησή του προκειμένου να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Με αφορμή αυτή τη συμμετοχή του, μας απαντάει σε πέντε επίκαιρα ερωτήματα:

-Γιατί Ευρωβουλευτής;

Η χώρα μας δεν έχει το περιθώριο να εκπροσωπηθεί “χαλαρά” ή, λίγο πολύ, “αφανώς” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πενταετία 2019-2024. Πρέπει να εκπροσωπηθεί με τρόπο δυναμικό, με πρωτοβουλίες, με έντονη και ενεργό παρουσία, με γνώση, προτάσεις και επιχειρήματα. Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι εξαιρετικά σημαντικές. Κρίνεται το μέλλον των πολιτών της Ευρώπης μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης των θεσμών και έντονου σκεπτικισμού για την ενότητα και το μέλλον της Ένωσης. Η χώρα έχασε πολύτιμο χρόνο και έδαφος με τις παλινωδίες και τις τραγικές επιλογές της περιόδου που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2015. Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι να εμπεδώσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά αυτό το μήνυμα στην κοινωνία, με κάθε τρόπο -φυσικά και μέσω της ποιότητας, του ήθους και της δουλειάς των ανθρώπων που έχει επιλέξει να εκπροσωπούν τις αξίες και τις θέσεις της, από το πιο μικρό κοινοτικό διαμέρισμα, έως την Ευρωβουλή.

-Γιατί με τη ΝΔ;

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η παράταξη του αξιόπιστου λόγου, των συγκεκριμένων θέσεων, των ξεκάθαρων απόψεων, του ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες. Σε μια εποχή όπως η σημερινή, με τις ακραίες φωνές απ’ τη μία και το λαϊκισμό απ’ την άλλη να διεκδικούν πολιτικό ρόλο δυσανάλογα μεγαλύτερο απ’ αυτόν που τους αναλογεί, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει την πιο νηφάλια, σαφή, ρεαλιστική και εθνικά ωφέλιμη πρόταση. Mix_Aggelop_279

-Υπάρχει λύση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα;

Ως Δήμαρχος ενός νησιού που δέχθηκα τα τελευταία 4 χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έχω ασχοληθεί με το πρόβλημα εντατικά. Το θέμα δεν είναι πάντα να περιμένουμε έτοιμες λύσεις εκτός της εθνικής στρατηγικής και των προτεραιοτήτων μας. Το αντίστροφο πρέπει να κάνουμε.

Συγκεκριμένες λύσεις είναι: Η δημιουργία ενδιάμεσου μηχανισμού για την εξέταση αιτήσεων ασύλου σε χώρες που έχουν αποδεχθεί να κατανεμηθούν πρόσφυγες. Η υλοποίηση της στρατηγικής ασφάλειας συνόρων με την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις επιστροφές των παράτυπων μεταναστών, η ενίσχυση της λειτουργίας της υπηρεσίας ασφάλειας των συνόρων Frontex. Εξειδίκευση της κοινής δήλωσης Ευρώπης – Τουρκίας ώστε να μην μετατρέπονται τα νησιά μας σε αποθήκες ανθρώπων. Η αποσυμφόρηση σε βάθος 6μήνου των ελληνικών νησιών. Η κάλυψη της ευαλωτότητας με την υποστήριξη δικτύων, όπως το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων για την Αλληλεγγύη». Και, τέλος, η επιστροφή στην Τουρκία όσων ανθρώπων δεν έχουν προσφυγικό προφίλ.

-Γιατί να πάνε να ψηφίσουν οι νέοι;

Απευθύνομαι σε εσάς  γιατί είστε  το μέλλον της χώρας και αποτελείτε τον  κινητήριο μοχλό  μιας νέας νοοτροπίας, που τόσο πολύ χρειαζόμαστε ως κοινωνία. Οι νέοι δικτυώνεστε, εκφράζεστε, διαμαρτύρεστε,  δράτε, δημιουργείτε, οραματίζεστε. Αυτή την ενέργεια, την όρεξη και το όραμα χρειαζόμαστε και οι υπόλοιποι  Έλληνες μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, τις στρεβλώσεις της ελληνικής πραγματικότητας, της αδικίες  και την απαξίωση των προσπαθειών τους.

Σας καλώ όλους λοιπόν και πολύ περισσότερο τα κορίτσια και τα αγόρια, όχι μόνο να ψηφίσετε στις εκλογές της 26ης Μαΐου, αλλά να παροτρύνετε και όποιον γνωρίζετε να κάνει το ίδιο.

-Ποιο είναι το θετικό σας μήνυμα προς τον πολίτη;

Είναι δική μας ευθύνη – των πολιτικών  – να πείσουμε ότι απαιτείται η οικοδόμηση μιας Ευρώπης που δεν θα έχει μόνο κοινό νόμισμα αλλά θα προσπαθεί να φέρει οικονομική προκοπή σε όλες τις χώρες-μέλη, μιας Ευρώπης που θα θέλει όλα τα μέλη της να προοδεύουν, που θα μπορεί όλα να τα στηρίζει εγκαίρως και χωρίς κρίσεις. Κι αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Γι’ αυτό το λόγο και ζητώ τη μαζική προσέλευση σας στις κάλπες, και την ψήφο σας στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Για μια Ελλάδα πιο κοντά στην Ελλάδα!
Για μια Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη!

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 2 copy

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *