Συνέντευξη με την Γιώτα Πάλλη, ιδιοκτήτρια και… δύναμη του Corfu Palma Boutique Hotel

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 8 Αυγούστου 2019

General hotel

Είναι γνωστό ότι το μοντέρνο Corfu Palma Boutique Hotel στη Δασιά αποτελεί μια ενδεδειγμένη επιλογή για τους επισκέπτες που επιζητούν το καλύτερο για τις διακοπές τους μέσα σε μια πολυτελή ατμόσφαιρα ξεκούρασης και αύρας. Ολάνθιστοι κήποι, μοναδική πισίνα με pool bar και restaurant, εξωτερικό τζακούζι, υπερσύγχρονο fitness center, μοντέρνο Aphrodite Apivita Spa, απολαυστικό εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας signed Chef Aristotelis Magoulas, tailor made Mixology Infused cocktails lobby bar κτλ. στοιχεία που συνθέτουν όλα μαζί την ποιοτική, ξεχωριστή και διαφοροποιημένη πρόταση φιλοξενίας. Ένα πολύ δυνατό, ξεχωριστό και εύρωστο ξενοδοχείο στην πανέμορφη Κέρκυρα, που την κάνει ακόμα ομορφότερη! Επισκέπτες από όλο τον κόσμο -ανάμεσά τους και πολλοί διάσημοι της σόου μπιζ- διαμένουν και μαγεύονται από το tailor made service with swiss touch του ξενοδοχείου.  Το ξενοδοχείο κάθε χρόνο καινοτομεί με αποτέλεσμα να συνεχίζει τις σημαντικές διακρίσεις του όπως στα World Luxury Hotels Awards.

ATS_5520

Υποδεχόμαστε σήμερα, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Γιώτα Πάλλη η οποία εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτό το λαμπρό ξενοδοχειακό στολίδι το 2013-2014. Με ζεστό χαμόγελο και σπινθηροβόλο βλέμμα, απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις μας. Γνωρίστε τη …δύναμη που κρύβεται πίσω από το επιτυχημένο Corfu Palma Boutique Hotel:

1. Ως ιδιοκτήτρια του Corfu Palma Boutique Hotel μιλήστε μας για αυτό: πώς δημιουργήθηκε, ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε από την αρχή και αν ακόμα και σήμερα, υπάρχουν προβλήματα που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν;

Δημιουργήθηκε όταν ανέλαβα το 2013, να ανακαινίσω σαν κτίριο και κυρίως σαν concept, κάτι που είχαν ξεκινήσει οι γονείς μου στη δεκαετία του 80. Ήξερα ότι για να κάνω μια τέτοια μεγάλη επένδυση και χρόνου και χρήματος, έπρεπε να δημιουργήσω κάτι που δεν υπήρχε στην Κέρκυρα. Το πρώτο πραγματικό ελληνικό design boutique hotel. Χρησιμοποίησα πολλές από τις ιδέες και γνώσεις των σπουδών μου και της ζωής μου στην Αμερική, και ιδιαίτερα αυτές που έμαθα στο Wharton School of Business.
Οι περισσότερες δυσκολίες προέρχονται από τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα, αλλά ευτυχώς βρέθηκαν καλοί συνεργάτες που μας βοήθησαν και ακόμα στέκονται δίπλα μας.

2. Το ξενοδοχείο κάθε χρόνο καινοτομεί με αποτέλεσμα να συνεχίζει τις σημαντικές διακρίσεις του και τα βραβεία. Ποια είναι τα καινούργια σχέδια για την επόμενη σεζόν;

Το πιο σημαντικό είναι να εξακολουθήσουμε το εξαιρετικό service και συνεχώς να αυξάνουμε τις παροχές. Αυτό συμπεριλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα αλλά ειδικά θα ήθελα να αναφέρω ότι θα εντείνουμε τις κινήσεις περαιτέρω αναβάθμισης του φαγητού και των ποτών. Έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα κουζίνας, service, και bar, αλλά θέλουμε να ανέβουμε ακόμα πιο ψηλά. Ήδη έχουμε ξεκινήσει μια στενή συνεργασία με τον Αριστοτέλη Μέγκουλα, τον ταλαντούχο σεφ και ιδιοκτήτη του εξαιρετικού εστιατορίου Pomo d’Oro, ένα από τα πιο αγαπημένα μου στο νησί. Επίσης έχουμε ένα μοναδικό mixology bar, που δημιουργεί από τα γευστικότερα και μοναδικά cocktails που έχω πιει. Θέλουμε να παρέχουμε από τα καλύτερα φαγητά και ποτά στο νησί, και να διακριθούμε και σε αυτό.

3. Ποια η σχέση σας με την Κέρκυρα;

Και οι δυο γονείς μου είναι Κερκυραίοι, αλλά εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο επέστρεψαν μόνιμα στην Κέρκυρα. Οι ωραιότερες παιδικές μου αναμνήσεις ήταν τα καλοκαίρια στην Κέρκυρα στη φάρμα των παππούδων μου. Ερχόμασταν με το που έκλειναν τα σχολεία και φεύγαμε μόλις πριν ανοίξουν. Έμεναν στην Κάτω Κορακιάννα και το κτήμα που είναι τώρα το ξενοδοχείο ήταν το περιβόλι τους.

4. Το ξενοδοχείο διαφοροποιείται και εξελίσσεται με σωστούς ρυθμούς χωρίς να αλλοιώνεται ο “χαρακτήρας” του. Αυτό ήταν από την αρχή στόχος σας ή προέκυψε στην πορεία της λειτουργίας του;

Νομίζω ότι ακολουθούμε το αρχικό μας όραμα που όμως δεν μένει στάσιμο αλλά εξελίσσεται με το χρόνο, και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο design boutique hotel, που προφέρει στους επισκέπτες μοντέρνα, άνετη, ελληνική φιλοξενία και ζεστή ανθρώπινη επαφή και να τους κάνει να νοιώσουν καλοδεχούμενοι σαν στο σπίτι τους και ταυτόχρονα περιποιημένοι σαν άρχοντες . Να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει μια αξέχαστη ανάμνηση.

ATS_5457

5. Πού οφείλεται η επιτυχία του ξενοδοχείου, ώστε να έχει σταθερούς πελάτες κάθε χρονιά και συνεχώς να προστίθενται και καινούργιοι;

Ίσως στο ότι περνούν πραγματικά πολύ όμορφα και φτιάχνουν αναμνήσεις που θέλουν να τις ξαναζήσουν. Ίσως στο ότι παρότι είμαστε ένα τετράστερο boutique ξενοδοχείο, παρέχουμε σέρβις 5+ αστέρων και οι πελάτες μας το εκτιμούν και ξανάρχονται. Ίσως στο ότι κάθε χρονιά προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, και πραγματικά αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

6. Ποια είναι τα… συστατικά μιας σωστής ομάδας με άρτια αποτελέσματα;

Το να προσλαμβάνεις τα κατάλληλα άτομα που συνήθως είναι καλύτερα από εσένα, και να υπάρχει επικοινωνία, εμψύχωση, γνώση και ποιότητα. Στην ομάδα πρέπει να στηρίζει ο ένας τον άλλον και να έχουν όλοι ένα κοινό σκοπό. Πρέπει να ομολογήσω ότι στάθηκα πάρα πολύ τυχερή που συνεργάζομαι με τον Σπύρο Ιωαννίδη, διευθυντή του ξενοδοχείου. Είναι η τέταρτη χρονιά που είμαστε μαζί και αισθάνομαι ότι υπάρχει τέλεια αρμονία στη συνεργασία μας και στους στόχους μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας μας οφείλεται στις εξαιρετικές του ικανότητες και στην μεταξύ μας αλληλεπίδραση.

ATS_5650

7. Στη ζωγραφική έχετε μεγάλο ταλέντο και οι πίνακές σας στολίζουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Η αγάπη αυτή προέκυψε ειδικά για το ξενοδοχείο ή η ζωγραφική είναι μια τέχνη που σας άρεσε ανέκαθεν;

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Μου αρέσει πολύ να ζωγραφίζω, αλλά προς το παρόν το κάνω σαν hobby. Ξεκίνησα να ζωγραφίζω μετά τη γέννηση του γιου μου, που είναι τώρα 19 ετών. Ήταν μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου και πέρασα μια περίοδο αυτογνωσίας, όπου ακολούθησα την μέθοδο της Julia Cameron. Σαν αποτέλεσμα ήταν το ότι άρχισα να ζωγραφίζω. Μέχρι τότε δεν πίστευα ότι μπορούσα. Πήρα όμως μαθήματα και τα κατάφερα. Πολλές φορές στη ζωή πρέπει να προκαλούμε τον εαυτό μας να δοκιμάζει καινούρια πράγματα, έστω και αν μας φοβίζουν λίγο.

8. Η Δασιά ήταν η πρώτη επιλογή για τη δημιουργία ενός boutique hotel όπως το είχατε ονειρευτεί;

Για εμένα η Δασιά είναι πολύ σημαντική γιατί στην ήρεμη θάλασσα της έμαθα να κολυμπάω και να κάνω βουτιές αλλά και για τις αναμνήσεις από τις επισκέψεις μου σαν παιδί στο Club Med. Το πρώτο Club Med στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στη Δασιά και ήταν ένα ονειρικό μέρος.

Η Δασιά είναι μια πολύ καλή τοποθεσία, κεντρικά, για πελάτες με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Απέχει μόλις 12 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού και 10 χλμ. από το κέντρο της Κέρκυρας και συνδέεται με την πόλη με συχνά δρομολόγια λεωφορείου. Επίσης είναι ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσει κάποιος όλο το νησί αποφεύγοντας την κίνηση της πόλης. Για αυτούς όμως που θέλουν κυρίως να ξεκουραστούν, είναι ένας όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός που διαθέτει παραλία με άμμο και μικρά βότσαλα κατάλληλα για μπάνια και παιχνίδια στη θάλασσα. Βέβαια πολλοί πελάτες μας προτιμούν την ηρεμία και περιποίηση στην πισίνα και τους κήπους μας.

Επίσης στη Δασιά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές όπως θαλάσσιο σκι, καταδύσεις, ιστιοσανίδα, αλεξίπτωτο, κανό, καγιάκ, τένις, ιππασία κ.α.. Το αγαπημένο μου είναι να νοικιάζουμε ένα σκάφος για να εξερευνούμε τις γύρω ακτές ή να πηγαίνουμε σε απρόσιτες ερημικές παραλίες και να χαιρόμαστε ένα υπέροχο μπάνιο. Ακόμα πιο ωραία είναι μια ημερήσια εκδρομή στους Παξούς και Αντίπαξους. Η ευρύτερη περιοχή, όπου και πέρασα τα καλοκαίρια μου σαν παιδί, έχει πολλούς χαμηλούς καταπράσινους λόφους με ελαιώνες, πλούσια άγρια βλάστηση και γραφικά χωριά που αποτελούν πρόκληση για εξερεύνηση ακόμα και με τα πόδια για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

9. Η φετινή σεζόν θεωρείται καλή για τον τουρισμό με τις μέχρι τώρα ενδείξεις;

Δυστυχώς φαίνεται να υπάρχει εξαρχής πτώση σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ η Τουρκία έχει άνοδο. Αυτό πρέπει να μας σπρώξει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι για να τραβήξουμε τον κόσμο στην Ελλάδα. Η φυσική ομορφιά δεν φτάνει, πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες μονάδες, εγκαταστάσεις, παροχές και ποιότητα ώστε να προσελκύσουμε τους ποιοτικούς τουρίστες.

ATS_5618

10. Ποιο είναι το motto σας στη ζωή; Έχετε και άλλα επιχειρηματικά σχέδια στην Ελλάδα ή στην Αμερική;

Το motto μου είναι ότι “Everything is possible” αλλά πάντα με σεβασμό στους ανθρώπους και στο περιβάλλον.
Στην Αμερική ασχολούμαι ως επενδυτής και σύμβουλος επιχειρήσεων σε start ups.
Στην Ελλάδα προς το παρόν είμαι αφοσιωμένη στο να ανεβάσω στα ύψη το Corfu Palma Boutique Hotel.

11. Τι θα αλλάζατε στην Κέρκυρα; Και τι δεν θα αγγίζατε καν;

Δεν θα άγγιζα την ομορφιά της. Πάντα με γοητεύει. Ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο.
Όσο για αλλαγές, χρειάζονται αρκετές. Το οδικό σύστημα, η διεκπεραίωση των σκουπιδιών, η αναβάθμιση πολλών καταλυμάτων, και του service, η προώθηση του νησιού. Είμαι όμως αισιόδοξη ότι σύντομα θα βρεθούν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.

12. Τέλος, πώς βλέπετε να εξελίσσετε ο τουρισμός στην Κέρκυρα και στην Ελλάδα την επόμενη πενταετία;

Είμαι γενικά αισιόδοξη και δεν θέλω να πιστεύω σε μερικές αρνητικές προβλέψεις που ακούω, ειδικά για την επόμενη χρονιά. Θέλω να πιστεύω ότι η νέα ηγεσία και τοπικά αλλά και στη χώρα θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και εξέλιξη του τουρισμού. Είναι επίσης σημαντικό να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν με δραστηριότητες που δεν βασίζονται στον ήλιο και την θάλασσα, όπως πεζοπορίες, ποδηλασίες, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές στο πανέμορφο εσωτερικό του νησιού, μαθήματα μαγειρικής, κλπ. Επίσης πιστεύω στη δύναμη του καθενός από εμάς να συμμετάσχουμε και να πραγματοποιήσουμε αυτό που πιστεύουμε. Είναι τα πολλά μικρά βήματα που φτιάχνουν το όνειρο μας.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *