Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής στο “Σπίτι του Ηθοποιού”

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 30 Μαρτίου 2019

IMG_7030

Μετά από 11 χρόνια αποπερατώνεται το «Σπίτι του Ηθοποιού» με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τους κοινόχρηστους χώρους και τους κοιτώνες, για τη φιλοξενία άπορων ηθοποιών, με χρηματοδότηση ύψους 644.668 ευρώ με ΦΠΑ, της Περιφέρειας Αττικής.

6821_ANA_FONSOY_RENA_DOYROY_2732019
Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επισκέφθηκε το «Σπίτι του Ηθοποιού» και υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σχετικού έργου με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Άννα Φόνσου.

6866_RENA_DOYROY_ANA_FONSOY_2732019
Στο πλαίσιο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των εργασιών στους κοινόχρηστους χώρους και τους κοιτώνες φιλοξενίας του εξαώροφου κτιρίου, επί της οδού Παναθηναίων στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να αποτελέσει καταφύγιο για ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον πολιτισμό και την τέχνη και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε αυτό που ήδη λειτουργεί, παρέμενε ημιτελές από το 2008.

6886_RENA_DOYROY_ANA_FONSOY_2732019

Η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι «Όταν κλείνουν τα φώτα, κανείς δεν σκέφτεται τι κάνουν εκείνοι οι άνθρωποι που μας έχουν προσφέρει ψυχαγωγία και διασκέδαση. Εδώ λοιπόν, προσφέρουμε στους απόμαχους της τέχνης, διαβίωση με αξιοπρέπεια. Ξέρετε, τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια αναζητήσαμε το δίκαιο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, αναζητήσαμε το δίκαιο των εργαζομένων σε όλους τους τομείς, και μείναμε με την εικόνα της χρυσόσκονης για τους ανθρώπους του Θεάτρου και της Τέχνης. Και αυτοί έχουν ανάγκη, και αυτοί έχουν δοκιμαστεί. Και η Περιφέρεια Αττικής όπως και για άλλες ευπαθείς ομάδες, είναι σήμερα εδώ». «Κάνει ένα έργο που θα έπρεπε να έχει κάνει η συντεταγμένη πολιτεία χρόνια πίσω» ανέφερε σημειώνοντας ότι «δεν υποκαθιστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού».

6840_MARINA_NIKOLAIDOY_GIANIS_MIRAS_NIKOS_VERLEKIS_ANA_FONSOY_NORA_KATSELI_RENA_DOYROY_SPIROS_MPIMPILAS_VAGELIS_SKOYFAS_2732019
Από την πλευρά της, η Άννα Φόνσου υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το ‘Σπίτι του Ηθοποιού’ δεν ανήκει σε εμένα, ανήκει σε όλους τους Έλληνες ηθοποιούς και πρέπει να το τιμήσουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Περιφερειάρχη η οποία έχει έρθει εδώ 2 – 3 φορές, το είδε, κατάλαβε ότι πρέπει να το τελειώσουμε. Κατάλαβε τις ανάγκες μας».
Στη σχετική εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλοί καλλιτέχνες, ενώ την Περιφερειάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Μοίρας.

6742_ANA_FONSOY_RENA_DOYROY_MARIA_MPARKOYLI_2732019

Άννα Φόνσου, Άννα Δούρου, Μαίρη Μπάρκουλη

6754_NIKOS_MPAKOGIANIS_EFSTATHIA_ANA_FONSOY_NORA_KATSELI_RENA_DOYROY_2732019

Νίκος Μπακογιάννης, Ευσταθία, Άννα Φόνσου, Νόρα Κατσέλη, Ρένα Δούρου

6907_TZENI_ZAXAROPOYLOY_NORA_KATSELI_NINETA_LEMPESI_2732019

Τζένη Ζαχαροπούλου, Νόρα Κατσέλη, Νινέττα Λεμπέση

6794_MELPO_ZAROKOSTA_PANAGIOTIS_MENTIS_ANA_FONSOY_NORA_KATSELI_SPIROS_MPIMPILAS_ZAXARIAS_ROXAS_RENA_DOYROY_TRIFON_PAPOYTSIS_2732019

Μέλπω Ζαρόκωστα, Παναγιώτης Μέντης, Άννα Φόνσου, Νόρα Κατσέλη, Σπύρος Μπιμπίλας, Ζαχαρίας Ρόχας, Ρένα Δούρου, Τρύφων Παπουτσής

6974_KETI_FINOY_RENA_DOYROY_2732019

Καίτη Φίνου, Ρένα Δούρου

7005_GRIGORIA_AVGERINOPOYLOY_RENA_DOYROY_KETI_FINOY_XRISTOS_KALOY_2732019

Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Ρένα Δούρου, Καίτη Φίνου, Χρήστος Κάλλοου

6944_MARINA_NIKOLAIDOY_RENA_DOYROY_NIKOS_VERLEKIS_SPIROS_MPIMPILAS_ANA_FONSOY_NIKOS_MPAKOGIANIS_2732019

Γιάννης Μοίρας, Μαρίνα Νικολαϊδου, Ρένα Δούρου, Νίκος Βερλέκης, Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Φόνσου, Νίκος Μπακογιάννης

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *