Η πολύ όμορφη ηθοποιός Έλλη Τρίγγου, με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο πλάι στον Μάκη Παπαδημητρίου στο Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου από μεθαύριο θα φέρει τσουνάμι και ενθουσιασμό στον τύπο και στο διαδίκτυο!
Με την άκρως δελεαστική «κάποιοι μαυρίζουν, άλλοι καίγονται» η ταινία μας ενθουσίασε.
Η 26χρονη Έλλη Τρίγγου είναι ένα νέο ταλαντούχο κορίτσι που φοιτά στο 3ο έτος της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και στην ταινία «Suntan» υποδύεται την Άννα.
Aπό το πατρινό σάιτ best.gr μάθαμε πως:
Η Έλλη Τρίγγου είναι κόρη του γνωστού Πατρινού αρτοποιού Κώστα Τρίγγου, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος του Καρναβαλικού οργανισμού το τελευταίο διάστημα της Δημοτικής αρχής Γιάννη Δημαρά, στην Πάτρα ενώ παράλληλα εδώ και χρόνια ασχολείται με το ερασιτεχνικό θέατρο. Μάλιστα πριν λίγο καιρό ο Κώστας Τρίγγος έπαιξε στη νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο έργο με τίτλο «Εργαζόμενα κορίτσια» του Φρανκ Μακ Γκίνες σε σκηνοθεσία του Διονύση Βούλτσου.
Το thebest.gr επικοινώνησε με την Έλλη Τρίγγου, η οποία έχει γεννηθεί στην Πάτρα και φροντίζει να έρχεται όποτε μπορεί για να δει τα δύο αδέλφια της αλλά και για να συνδυάσει την ξεκούραση με την φροντίδα της αγαπημένης της γιαγιάς. Στην Πάτρα είχε πάει και για δύο χρόνια σχολείο στο Καστρίτσι όταν ήταν έφηβη και έκανε πολλές και σημαντικές φιλίες.
-Πως βρέθηκες να πρωταγωνιστείς στην ήδη πολυαναμενόμενη ταινία «Suntan» που έκανε πρεμιέρα στα Φεστιβάλ του Ρότερνταμ στην Ολλανδία και του SXSW στο Austin του Τέξας.
«Λίγο πριν ολοκληρώσω το πρώτο έτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου, ήρθε σε επαφή μαζί μου ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και μου ζήτησε να συνεργαστούμε. Ακολούθησε μια διαδικασία δοκιμαστικών που μας οδήγησε εντέλει, τον Ιούλιο του ΄14, στο μαγευτικό νησί της Αντιπάρου».
-Μίλησε μας για την ηρωίδα σου, την Άννα που πηγαίνει ελαφρά τραυματισμένη μαζί με την παρέα της στο ιατρείο του 42χρονου Κωστή (Μάκης Παπαδημητρίου) στην Αντίπαρο το καλοκαίρι, κι εκείνος την ερωτεύεται και παθαίνει ένα είδος ερωτικής ψύχωσης με την νεαρή ξανθιά κοπέλα.
«Η Άννα είναι μια νεαρή κοπέλα χωρίς κόμπλεξ και δεύτερες σκέψεις. Μπορεί να πάρει όποια απόφαση θέλει, όποτε θέλει. Της αρέσει να απολαμβάνει τη γοητεία που ασκεί στους γύρω της. Είναι μια “ηδονίστρια” της ζωής. Είναι το ρίσκο που θέλεις να πάρεις και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος φόβος σου».
-Τι πιστεύεις πως έχει εντυπωσιάσει περισσότερο το κοινό και τους κριτικούς όπου ως τώρα έχει προβληθεί η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Για παράδειγμα το έγκριτο Αμερικανικό Variety, έκανε λόγο για την «αποστομωτική σεξουαλικότητα» της ηρωίδας σου, που «αναφλέγει την οθόνη», όπως χαρακτηριστικά γράφει.
«Αυτό που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο όσους έχουν δει το Suntan είναι η εναλλαγή από το άπλετο, καυτό φως του ήλιου και της νιότης, στο βαθύ σκοτάδι της πλάνης και του παραλογισμού.
Tο γεγονός ότι ένα πολύ αυστηρό ως προς την κριτική του μέσο, σχολίασε θετικά την ταινία, μας χαροποίησε ιδιαιτέρως».
-Η ταινία απ’ όσο δείχνει το τρέιλερ και η διαφημιστική αφίσα περιέχει και γυμνές – τολμηρές σκηνές. Είχες πρόβλημα με το γυμνό, αισθάνθηκες ενδοιασμούς σκεφτόμενη την οικογένεια ή τους φίλους σου.
«Όταν δείτε την ταινία θα διαπιστώσετε ότι τα γυμνά ηλιοκαμμένα κορμιά έρχονται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον του νησιού. Δεν υπάρχει τίποτα προκλητικό ή πρόστυχο στη σωματική έκθεση, παρά μόνο ομορφιά και υγεία».
Η οικογένεια και οι φίλοι μου με εμπιστεύονται και με στηρίζουν σε κάθε μου απόφαση».
-Έχεις κάνει και μία μικρού μήκους ταινία, ποια είναι.
«Συμμετείχα με ένα πολύ μικρό ρόλο στην ταινία μικρού μήκους της πολυαγαπημένης μου φίλης και λαμπρής σκηνοθέτιδας, Ελίνας Μαντίδη. Ονομάζεται “Μια για πάντα” και είναι ένα ονειρικό παραμύθι. Αυτή η συνεργασία είναι χαραγμένη στη μνήμη μου με πολλή τρυφερότητα γιατί αφενός, τότε είχα την πρώτη μου επαφή με την κάμερα και αφετέρου, συμμετείχαν στην ταινία και τα δύο λατρεμένα αδέλφια μου, η Μαντώ και ο Ηλίας».
*Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας, ο Κωστής είναι ένας 40χρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Ο χειμώνας περνά ήσυχα και ανιαρά στο αραιοκατοικημένο νησί, το καλοκαίρι όμως όλα αλλάζουν. Η ρουτίνα του συνεσταλμένου Κωστή ανατρέπεται από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών εισβάλλει απροσδόκητα στη βαρετή καθημερινότητά του.
Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη νεαρή Άννα, όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι που κρύβει σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.
Σε δηλώσεις της Έλλης Τρίγγου που μας έστειλε η εταιρεία Odeon, η νεαρή Πατρινής καταγωγής ηθοποιός εξηγεί για την ηρωίδα της, την Άννα, ότι «είναι μια νεαρή μεγαλοαστή, η βασική “υποχρέωση” της οποίας είναι να απολαμβάνει τα προνόμια της κοινωνικής της τάξης και του νεαρού της ηλικίας της. Απαλλαγμένη από ευθύνες και υποχρεώσεις, επιδίδεται σε ένα ξέφρενο κυνήγι στιγμιαίων απολαύσεων και ηδονών.
Στα μάτια της αντικρίζω μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων που ευνουχίστηκαν από το ίδιο τους το περιβάλλον με την πρόθεση “να μην τους λείψει τίποτα” και με αποτέλεσμα την αδράνεια , το συναισθηματικό κενό και την απραξία. Την συναντάμε στην Αντίπαρο μαζί με την διεθνή λαμπερή παρέα της να γεύεται τη λαγνεία του ελληνικού καλοκαιριού.
Αν βρίσκω κάποια ομοιότητα με αυτό το κορίτσι είναι μια τάση προς ακραίες κατευθύνσεις. Η διαφορά μας είναι πως εκείνη βιώνει τις καταστάσεις ερήμην της, ενώ εγώ τις επιλέγω συνειδητά. Δυσκολεύτηκα να αποδεχτώ την ωμότητα με την οποία απορρίπτει τα συναισθήματα των ανθρώπων, όταν δεν της είναι πλέον χρήσιμα».
Αναφορικά με την εμπειρία της πρόβας και των γυρισμάτων, η Έλλη Τρίγγου παραδέχτηκε πως «τις μέρες των γυρισμάτων ήμουν πανευτυχής και πανικόβλητη. Δεν είχα ιδέα για το τι έπρεπε να κάνω και πώς, αλλά ταυτόχρονα ένιωθα δέος και ενθουσιασμό ανακαλύπτοντας το μαγικό κόσμο του σινεμά. Είναι ευτύχημα που το “Suntan” ήταν η πρώτη μου κινηματογραφική εμπειρία. Επί 45 μέρες ζούσαμε όλοι το εξής “παράδοξο”: μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα συνεχόμενου πάρτι επικρατούσε ταυτόχρονα πηγαίος επαγγελματισμός και αυστηρή πειθαρχία.
Το δέσιμο που δημιουργήθηκε μεταξύ των ηθοποιών συνέβαλε καθοριστικά στη χημεία των χαρακτήρων, εφόσον το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το πρωτογενές υλικό μας. Ήταν, άλλωστε, βασικό ζητούμενο του σκηνοθέτη η δημιουργία πραγματικών σχέσεων. Η παραμονή μας στο νησί αρκετό καιρό πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, γέννησε μια παρέα, η ενέργεια της οποίας αποτυπώθηκε και στην ταινία».
Όσο για την συνεργασία της με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και τον Μάκη Παπαδημητρίου, η Έλλη Τρίγγου περιγράφει τα εξής:
«Η συνεργασία μου με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο ξεκίνησε μετά από πάρα πολλά δοκιμαστικά. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, φοιτούσα ακόμα στο 1ο έτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και η τεράστια εμπιστοσύνη που μου έδειξε, μου έδωσε τη δύναμη να αναλάβω την ευθύνη αυτού του ρόλου. Κατά τη διάρκεια προβών και γυρισμάτων, ένιωθα φόβο και ανασφάλεια αν όντως εκπληρώνω το όραμά του ενώ εκείνος με καθησύχαζε γελώντας κάτω από τα μουστάκια του. Όλοι στο νησί γνωρίζουν και λατρεύουν τον Αργύρη, και η υποστήριξή τους στη δημιουργία της ταινίας ήταν συγκινητική. Θαυμάζω το πείσμα αυτού του ανθρώπου.
Όσο για τον Μάκη Παπαδημητρίου με εμπνέει σε καλλιτεχνικό και προσωπικό επίπεδο. Η πειθαρχία, ο επαγγελματισμός του, αλλά κυρίως η ηρεμία που αποπνέει, ήταν πηγή δύναμης για μένα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Μπορεί σεναριακά να μην ισχύει, στην πραγματικότητα όμως ο Μάκης υπήρξε ο πυρήνας της παρέας του “Suntan”.
Τέλος για τις διαφορές προσέγγισης ενός ρόλου στο θέατρο και στο σινεμά, η Έλλη Τρίγγου είπε πως «η βασική διαφορά ανάμεσα στο θέατρο και στο σινεμά είναι ότι στο μεν ένα μέσο ακολουθείται μια συνέχεια και συνέπεια όσον αφορά στη χρονική εξέλιξη της ιστορίας, ενώ στο άλλο όχι. Στοιχείο που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για έναν ηθοποιό ως προς τη διαχείρισή του, εφόσον απαιτεί από εκείνον να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, επαγρύπνηση και επαφή με το χαρακτήρα. Είναι δύο διαφορετικές και εξίσου ενδιαφέρουσες προκλήσεις».
*Η ταινία “Suntan” ξεκινά να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.
Επιμέλεια – ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
Σχόλια για αυτό το άρθρο