Πώς θα φτάσετε 90 χρονών πίνοντας κρασί ή μπύρα

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 10 Ιανουαρίου 2019

is-drinking-wine-on-secret-to-a-happy-marriage-05b0d08e493a115d

Μια μελέτη που ξεκίνησε το 2003 στην Αμερική, φέρνει νέα αποτελέσματα σχετικά με το ποιοι είναι οι παράγοντες που καθορίζουν το όριο ζωής και ποιες είναι οι συνήθειες που οδηγούν σε ποσότητα και ποιότητα ζωής. Οι ερευνητές της μελέτης που πργματοποιήθηκε από την Clinic for Aging Research and Education in Laguna Woods της California, επικεντρώθηκαν σε ποια είναι τα  τρόφιμα, οι δραστηριότητες και ο τρόπος ζωής που εμφανίζονται συνήθως σε εκείνους που ζουν περισσότερο.
Αναλύοντας περισσότερους από 1.600 κατοίκους, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν δύο ποτήρια μπύρας ή κρασιού την ημέρα,  βελτίωσαν τις πιθανότητες της ζωής τους περισσότερο από όσους απέχουν περίπου κατά 18% ή από εκείνους που καπνίζουν.

Η δρ. Claudia Kawas, ειδική στη νευρολογία και επικεφαλής της μελέτης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, παρουσίασε τα ευρήματά της στην ετήσια διάσκεψη της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης στο Ώστιν, στο Τέξας, το Φεβρουαρίου του 2018.

“Δεν έχω καμία εξήγηση γι ‘αυτό, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βελτιώνει τη μακροζωία”, δήλωσε στην ομιλία της.

wine-gettyimages-160836693_1_0

Η άσκηση και η συμμετοχή σε ένα χόμπι για δύο ώρες την ημέρα συνδέονται επίσης με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Παραδόξως, οι άνθρωποι που ήταν υπέρβαροι, αλλά όχι παχύσαρκοι, στη δεκαετία του ’70 ζούσαν περισσότερο από τους κανονικούς ή τους λιποβαρείς. “Δεν είναι κακό να είσαι κοκαλιάρικο όταν είσαι νέος, αλλά είναι πολύ κακό να είσαι κοκαλιάρικο όταν έχεις μεγαλώσει”, είπε η Kawas στη συνάντηση.

Οπότε αφήστε τα μήλα, όπως λέει η παροιμία, και αρχίστε το κρασί!

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *