
Moυ πήρε χρόνια να καταλάβω αυτή τη γιορτή. Θυμάμαι μια χρονιά ανήμερα που κάποιος τρελός κάπου στην Αμερική μαχαίρωνε κόσμο και γενικά το overdose κάθε χρόνο με τις κολοκύθες και δειλά δειλά κάτι πάρτις που έσκαγαν στην Ευρώπη. Φέτος το Χαλογουίν έγινε μία καθαρά ελληνική γιορτή αφού οι δύο κόσμοι του alternative και μη κλάμπινγκ ενώθηκαν για φαντασμαγορικά πάρτις μεταμφιεσμένων. Δεκάδες νεκροκεφαλές έσπευσαν στα Six Dogs και στο Salon de Bricolage. Δεκάδες τα ίνσταγκραμ με μασκαρεμένους. Πάρτε μια γεύση από το Salon de Bricolage με Χρύσανθο Πανά, Δήμητρα Ματσούκα, Κωσταντίνο Ρήγο, Αγγελο Παναγόπουλο και Μάρω Ζήνα.

Προσωπικά απεχθάνομαι τα μασκαρέματα ότι εποχή του χρόνου και αν είναι. Και ευτυχώς που δεν είμαι στην Αθήνα γιατί θα είχα σκάσει στο Bricolage ξενέρωτη. Ετσι πήρα τη φίλη μου τη Μάρθα Aguayo Μαυρολέων και κάναμε μία μεγάλη βόλτα στο Shoreditch. Ξεκινήσαμε με καυτερό δείπνο στο so hot right now Casa Negra, όπου δεν ξέρω γιατί όλοι έρχονταν και μου μιλούσαν ισπανικά κι εγώ απαντούσα χαλαρά παριστάνοντας τη σπανιόλα. Ορίστε μεταμφίεση.

Ευτυχώς η Μάρθα έφερε καπέλα μάγισσας και μαύρα λουλούδια με τα οποία φωτογραφηθήκαμε. Μετά μου είπε κάτι τρελές γκομενικές ιστορίες, που τελικά δεν ήταν τόσο τρελές γιατί τελικά είναι η μάστιγα-τάση της εποχής της ανασφάλειας. Παραμύθι, έρωτες, φούμαρα και cyber sex. Ποιος άνθρωπος να μου πεις δεν ανταποκρίνεται θετικά στην αγάπη? Οι ιστορίες βέβαια της Μάρθας γράφουν μυθιστόρημα αλλά νομίζω αρκετά είπα γιατί δεν είναι agony aunt το κείμενο. Με κάλεσε να πάμε στο Glastonbury που είναι λέει η καρδιά των τσάκρα του πλανήτη – ή κάπως έτσι δεν τα πολυκαταλαβαίνω αυτά, μέχρι αστρολογία μόνο. Θα ήθελα να πάω περπατώντας γιατί από το πολύ φαγητό νομίζω πως θα ξυπνήσω και πάλι ένα πρωί τόφαλος. Τα μπαρς στη Rivington street και γύρω είναι αριστουργηματικά. Ωραίο το ανατολικό Λονδίνο αλλά για ύπνο στο Δυτικό- αβλεπή.















































Σχόλια για αυτό το άρθρο