Η Αριάννα Ελιζμπέτα Αραμπατζή κατάγεται από τη Μύκονο. Είναι είκοσι ετών
και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο και είναι φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών και Διπλωματίας στο τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου
Μακεδονίας. Μιλάει Αγγλικά, Σουηδικά και Πολωνικά. Σε ηλικία δεκαέξι ετών με την ομάδα της δημιούργησε μια εικονική επιχείρηση με την ονομασία «Watch Out», η οποία βραβεύτηκε κι εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας Junior Achievement Europe, στις Βρυξέλλες.
Ένα χρόνο αργότερα στο Νεανικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MUN) εκπροσώπησε την Πολωνία και κατέκτησε τη θέση του καλύτερου Ambassador. Ταξίδεψε στην Ελβετία (CERN)για να παρακολουθήσει ένα πείραμα επιστημονικής Φυσικής (πείραμα Alice). Υπήρξε διερμηνέας Σουηδικών σε μια αθλητική ομάδα ατόμων με οπτική αναπηρία, τους οποίους εθελοντικά ακολούθησε δύο φορές στο Μάλμε της Σουηδίας.
Για τις δράσεις της έχει βραβευθεί το 2018 και το 2021 από τη Διεθνή Οργάνωση LIONS.
Εκτός από τη συγγραφή βιβλίων και σεναρίων ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, το τραγούδι και το θέατρο. Το βιβλίο με τίτλο ‘‘Αληγής Αναζήτηση’’ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να θέλεις να ασχοληθείς με τη συγγραφή βιβλίων;
Ανέκαθεν, είχα πολλές ιδέες. Η εσωτερική ανάγκη που με έκανε να «χάνομαι» στα μονοπάτια της φαντασίας μου με ώθησε στη συγγραφή όχι μόνο βιβλίων αλλά και σεναρίων. Για εμένα, η γραφή είναι ένας τρόπος έκφρασης και είναι πολύ σημαντική στη ζωή μου.
Από πού εμπνέεσαι και αντλείς ιδέες για τη συγγραφή των έργων σου;
Συνήθως εμπνέομαι από ανθρώπους που γνωρίζω προσωπικά ή από απλά καθημερινά πράγματα. Για παράδειγμα, όταν ταξιδεύω και γνωρίζω νέα άτομα αυτομάτως λειτουργεί εντός μου ως πηγή έμπνευσης.
Έχεις αγαπημένους συγγραφείς Έλληνες ή ξένους; Έχεις επηρεαστεί από αυτούς;
Ως παιδί μου άρεσε η Άλκη Ζέη. Από ξένους συγγραφείς διαβάζω Ντοστογιέφσκι , ενώ από ποιητές επιλέγω τον Μποντλέρ. Σε μικρότερη ηλικία αντλούσα έμπνευση από άλλους συγγραφείς -συνήθως εφηβικής λογοτεχνίας- όμως τώρα όχι.
Ένα βιβλίο είναι πιο πολύ μέσον ψυχαγωγίας ή πνευματική τροφή;
Μπορεί κάποιος να διαβάζει ένα βιβλίο με σκοπό να χαλαρώσει, όμως, δεν πιστεύω ότι ένα βιβλίο είναι ο απόλυτος τρόπος ψυχαγωγίας. Για εμένα προσωπικά ένα βιβλίο είναι περισσότερο πνευματική τροφή διότι ακόμη και από το πιο μικρό διήγημα έχεις να μάθεις πολλά.
Η οικονομική δυσπραγία επηρέασε τις πωλήσεις;
Σίγουρα οι εποχές που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες, παρ’ όλα αυτά ο κόσμος αγκάλιασε το βιβλίο μου και είχε μεγάλη επιτυχία. Με συγκίνησε η αγάπη του κόσμου, ιδιαίτερα στη γενέτειρά μου, τη Μύκονο.
Πόσα βιβλία έχεις γράψει; Ξεχωρίζεις κάποιο από αυτά;
Συνολικά έχω γράψει επτά και μια παιδική σειρά που αποτελείται από πέντε βιβλία η οποία είναι και η αγαπημένη μου. Γενικά η παιδική λογοτεχνία με εξιτάρει περισσότερο και αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να ξεχωρίζω αυτήν τη σειρά στην οποία έχω δώσει τον τίτλο «Μια υπέροχη παρέα».
Μίλησε μου για την τελευταία σου δουλειά με τίτλο ‘’ Αληγής αναζήτηση’’.
Ο νεαρός Νίνο ζει στο Βέλγιο με την μητέρα και την αδελφή του. Θέλοντας, όμως, να βρει τον πατέρα του ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης από τις Βρυξέλλες με προορισμό την Αθήνα. Στα αδιάβατα μονοπάτια της ψυχής του εισχωρεί ανελέητα το παρελθόν με ίντριγκες και άγνωστα μυστικά. Όταν, κάποια στιγμή καταφέρνει να φτάσει στο τέλος αυτής της αναζήτησης συνειδητοποιεί ότι δεν τελείωσε η περιπέτειά του…
Τι καινούριο ετοιμάζεις;
Με έναν πολύ καλό μου φίλο αυτήν την περίοδο ετοιμάζουμε ένα σενάριο με τίτλο «Το ακρογιάλι της γοργόνας» το οποίο θα γίνει ταινία μικρού μήκους το καλοκαίρι. Στο μεταξύ ολοκληρώνω το επόμενο βιβλίο μου
Σχόλια για αυτό το άρθρο