
Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας υπήρξε δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός, που άφησε έντονο αποτύπωμα στη δημόσια ζωή για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Ήταν παντρεμένος με την Βίκυ Βουρλάκη και είχε δύο παιδιά: την Παυλίνα και τον Λάμπρο. Τον θυμόμαστε μέσα από ευτυχισμένες στιγμές, με δικά του λόγια από τις αναρτήσεις του στο facebook

Το πρώτο μου αυτοκίνητο. Ford Taunus 12M. Tέλη 1966, παρκαρισμένο Βελβενδούς και Φαέθοντος. 3ο χέρι, 45χιλ. δραχμές. Έβαλα την υποτροφία από το Πανεπιστήμιο. έβαλε ο μπαμπάς τα υπόλοιπα. Τρεις ταχύτητες στο τιμόνι!!! Ο κόσμος ολόκληρος για μένα.Στα δυο χρόνια το έδωσα ανταλλαγή και πήρα Hillman Imp.

28 Ιουνίου 1985. Η ημερομηνία τής “αναχώρησής” σου δεν ξεχνιέται. Το ταλέντο σου δεν ξεχνιέται.Όλες οι στιγμές μου μαζί σου δεν ξεχνιούνται. ΕΣΥ δεν ξεχνιέσαι. Βγάλαμε τη φωτογραφία στις πρόβες τού “Τι 30, τι 40,τι 50” στο θέατρο Σινεάκ, το 1972. Μόλις είχα πάρει το πτυχίο μου. Μου είχες εμπιστευτεί τη μουσική και τα τραγούδια. Αλλά …σιχαινόσουνα τα γένια μου. Και οι δυο, με το τσιγάρο στο χέρι. Μπαμπακούλη μου λίγα χρόνια ζήσαμε πραγματικά ΜΑΖΙ. Αλλά άξιζαν τον κόπο

6 Μαρτίου 1966. Η γνωριμία μας Βικουλάκι , στο “Άττικα” της Πλατείας Αμερικής, βράδυ Σαββάτου. Έπαιζε το “Πράκτωρ Φλιντ” με τον Τζαίημς Κόμπερν. Στο διάλειμμα, τυχαία, συναντηθήκαμε. Με ήξερες από το ίδιο σχολείο που πηγαίναμε, του “Τυχόπουλου”. Μιλήσαμε. Και δεν χωρίσαμε. Δεν είχα κλείσει τα 20. Κι εσύ τα 17. Καλοί δεν ήμασταν; Και τη φωτογραφία την είχε τραβήξει ο φίλος μας, ο Ζακ Ιακωβίδης, ερασιτέχνης φωτογράφος, σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος.

51 χρόνια παντρεμένοι. Δεν είναι και λίγα. Και τα σπουδαία “έργα” μας; Η Παυλίνα και ο Λάμπρος. Τα παιδιά μας.

Αγαπημένη φωτογραφία. 1970, 6ο Σ.Π. στην Κόρινθο. Μετά την ορκωμοσία μας. Η Βίκυ ( επίσημη αγαπημένη πλέον), ο πατέρας μου και η μητέρα μου “καμαρώνουν” τον….κανακάρη τους. Λίγο μετά, έφευγα για το Κέντρο Τεθωρακισμένων στου Γουδή. Μια νέα περίοδος στη ζωή μου άρχιζε. Ευτυχώς, τέλειωσε χωρίς προβλήματα, μεσούσης δικτατορίας

Άντε, να βάλω άλλη μια φωτογραφία, παλιού και ιστορικού μοντέλου από τα αυτοκίνητα που “έζησαν” μαζί μου. Μιλάω τώρα για ένα απίστευτο Autobianki Abarth που εικονίζεται πίσω μου και πίσω από την Παυλίνα με το… σπασμένο πόδι της που με έβαλε μέσα στην ατμόσφαιρα του πραγματικά “γρήγορου” αυτοκινήτου. Κάπου γύρω στα 1986-87. Η μανία μου να αλλάζω αυτοκίνητα ήταν γνωστή. Τότε πλέον μπορούσα να τα πληρώνω μόνος μου ( με δόσεις). Είχαν μεσολαβήσει μια Αλφα Ρομέο Τζούνιορ και ένα NSU TT από τα χρόνια του Hillman IMP. Χάρηκα όμως αυτοκίνητα. Δεν είχα μία στην τσέπη μου αλλά από αυτοκίνητα….

Πέρασα τα ομορφότερα και ουσιαστικότερα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής , πρωί, μέσα σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο. Κυρίως στον 9.84, την Ελεύθερη Φωνή της Αθήνας. Αλλά και σε άλλα ραδιόφωνα. Έζησα επί δέκα χρόνια τη μαγεία της απόλυτης ελευθερίας έκφρασης. Ένα στιγμιότυπο, πρωινής εκπομπής στα τέλη της δεκαετίας του ’80: Με το Θάνο Οικονομόπουλο στο στούντιο της οδού Λιοσίων. Ένδοξες μέρες.

Ήταν τέλη του ΄83, είχαμε μόλις εκδώσει με τον εκδότη Αντώνη Λυμπέρη τον “Κόσμο του Τένις” ,προσπάθειες ετών για τη διάδοση του τένις στην Ελλάδα είχαν αρχίσει να καρποφορούν και μάς επισκέφθηκε στην Αθήνα ο σούπερ Μπιορν Μποργκ. Στην στην εκδήλωση για την επίσκεψή του, παρών βέβαια κι εγώ. Γνωριστήκαμε, κουβεντιάσαμε, τού πήρα μια συνέντευξη…. όλα τ΄άλλα είναι ιστορία. Περιέγραφα τους μνημειώδεις αγώνες του επί επτά χρόνια!

Πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη του 1986 που κάναμε εκείνη την υπέροχη ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ, εσύ ως Μαίριλυν Μονρόε κι εγώ ως Αλέκος Λιδωρίκης Αλικάκι μου. Διασκευασμένη ως θεατρικός διάλογος, πάνω σε μια πραγματική συνέντευξη που της είχε πάρει ο αγαπημένος μας δημοσιογράφος.Και είδα τη φωτογραφία μας και σε ξανάφερα στη μνήμη μου, δροσερή, κεφάτη, πανέμορφη. Και σού είχα προτείνει να είσαι καλεσμένη στην πρώτη μας εκπομπή, στα “Κυριακάτικα” με την Έλενα Ακρίτα. ” Όχι στην πρώτη” μου είχες πει. “Να τη δούμε πρώτα”. Και ήρθες στην τέταρτη

Mε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Με την Μαίρη Χρονοπούλου, τον Μίμη Πλέσσα και την Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα

Με τον γιο του Λάμπρο

Με την σύζυγό του Βίκυ, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια γάμου

Οικογένεια Κωνσταντάρα


Με την Έλενα Ακρίτα, εξώφυλλο στο περιοδικό “Τηλέραμα” για την εκπομπή “Τα Κυριακάτικα”

Σήμερα, μόνος μου “την έβγαλα”. Κι όταν λέμε “μόνος”, εννοούμε ΜΟΝΟΣ. Φαίνεται άλλωστε. Όχι ότι με πείραξε. Έχω συνηθίσει κατά περιόδους να είμαι μόνος. Να μη σας πω ότι δεν περνάω καθόλου άσχημα











































Σχόλια για αυτό το άρθρο