Είναι ο δικός μας showman! Ο αγαπημένος της καρδιάς μας, o entertainer της Θεσσαλονίκης, η αναγνωρισιμότητα του οποίου έγινε γνωστή πανελλαδικά! Ποιος είναι; Ο πολυτάλαντος Διογένης Δασκάλου. Μαζί με τον αδελφό του Σωτήρη, το 1994 δημιούργησαν τους Monie & Monie Conniente και έκτοτε επί 30 συναπτά έτη χαρίζουν γέλιο, χαρά, κέφι στον κόσμο με σατιρικά κείμενα, πολλή μουσική και υπέροχα τραγούδια. Φέτος, γιορτάζουν τα 30 χρόνια της έντονης παρουσίας τους -άλλωστε έχουν αφήσει ήδη το αποτύπωμά τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα- γι’ αυτό μας προσκαλούν να σβήσουμε μαζί τους τα γενέθλια κεράκια τους με τρεις παραστάσεις που θα παρουσιάσουν στις 16, 20, και 30 Μαρτίου, με τίτλο ”30 χρόνια όλοι μαζί Απορούμε” στο Καφωδείο Ελληνικό Up-stairs. Χαρείτε τους!
-Τι συναισθήματα σε διακατέχουν που συμπλήρωσες φέτος 30 χρόνια στη σκηνή μαζί με τους Monie & Monie Conniente;
Ευγνωμοσύνη, πληρότητα, ικανοποίηση, χαρά είναι κάποια από αυτά. Άλλωστε δεν είμαι μαζί με τους Monie & Monie Conniente, είμαι οι Monie & Monie Conniente εγώ μαζί με τον αδερφό μου απ’ το 1994!
– Τι βρήκε σε εσάς το κοινό της Θεσσαλονίκης και σας αγκάλιασε ζεστά από τα πρώτα σας βήματα;
Αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω εγώ. Εικάζω πως είναι αυτό που δεν βρήκε κάπου αλλού ή σε κάποιους άλλους. Μάλλον η ερώτηση αυτή πρέπει να απευθυνθεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και όχι μόνο!
-Η σάτιρα έχει (ή πρέπει να έχει) όρια;
Ξέρετε, η σάτιρα είναι όπως το οξυγόνο και η αγάπη: «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει» όπως λέει και ο στιχουργός και ποιητής. Να το θέσω κάπως διαφορετικά. Εσάς θα σας ενδιέφερε η σάτιρα με όρια;
– Μπορεί να είναι και προσβλητική, πολλές φορές, αν εξυπηρετεί την επικαιρότητα ή τα νούμερα του show;
Δεν το έκανα ποτέ για να γνωρίζω. Η σάτιρα, άλλωστε, δεν μπορεί να είναι ανθρωποφαγική γιατί αγαπάει τον άνθρωπο. Αυτήν τη σάτιρα υπηρετώ εγώ. Του σατιρικού που ξεκινάει απ’ τον αυτοσαρκασμό και καταλήγει σ’ αυτόν. Της μόδας είναι βέβαια η «συστημική» σάτιρα, η «στρατευμένη» σάτιρα, η σάτιρα «politically correct» κ.τ.λ. Η σάτιρα που έχει στόχο της τα προσωπικά οφέλη και τον οιονδήποτε πλουτισμό δεν λέγεται σάτιρα και δεν είναι…
– Τι θα έλεγες στον κόσμο σας για όλα αυτά τα χρόνια που σας στήριξε και σας στηρίζει ;
Ότι είμαστε βαθιά ευγνώμονες και ταυτόχρονα ότι του αναγνωρίζουμε ότι η βαθιά του ανάγκη για ζωή και πραγματική ψυχαγωγία είναι αυτή που μας κράτησε δημιουργικούς όλα αυτά τα χρόνια.
– Θα συνεχίσετε την επιτυχημένη πορεία σας;
Ίσως! Άλλωστε αυτό με τον «Θεό και τα σχέδια», φαντάζομαι το γνωρίζετε.
-Τι θα δούμε στο Καφωδείο το Ελληνικό στις 16, 23 και 30 Μαρτίου στο καινούργιο σας πρόγραμμα με τίτλο ”30 χρόνια όλοι μαζί Απορούμε”;
Όλες τις απορίες για τις οποίες έχουμε λόγο κάθε μέρα να ξυπνούμε για να δούμε τη συνέχεια σ’ αυτό τ΄ ανηφόρι που λέμε ζωή…
Γιατί τα Σάββατα δεν έχουν τσέπες! Τρεις μοναδικές παραστάσεις, χιλιάδες απορίες! Ελάτε να δείτε πώς «τον ήπιε» η Τζάκρη, τι θα γίνει με την συμβίωση των απροσδιόριστων, πώς θα εφαρμοστεί η τεκνοποίηση των τεκνών, πόσα τοστ τρώνε στο σπίτι του Κυριάκου και αν οι Χούθι πίνουν smoothie, γιατί δεν κάνουν στο Σουφλί σουφλέ και εν κατακλείδι εάν μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια «σιροπιαστά» συμπεράσματα. Πώς χορεύει η τιμή στο ράφι, μέχρι να ‘ρθει απ’ το χωράφι; Αληθεύει ότι το υπουργείο Υγείας γίνεται υπουργείο Κηδείας;
Μια stand up σούστα με πνευστά στα κάρβουνα και «χωσέ» στην πραγματικότητα για 3 μόνο Σάββατα στο Καφωδείο Ελληνικό Up-stairs. Οι εμφανίσεις είναι λίγες/και οι θέσεις λιγοστές/πάρε τώρα για κρατήσεις/ για να μην αγανακτήσεις!
ΚΑΦΩΔΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Up-stairs: Ελ. Βενιζέλου 45, Θεσσαλονίκη
Σάββατα 16, 23 και 30 Μαρτίου
Ώρα Έναρξης: 22:00
Τηλ. Κρατήσεων: 2310279159
Συντελεστές
Σωτήρης Δασκάλου: τενόρο σαξόφωνο
Λεωνίδας Βλάχος: τρομπέτα
Φώτης Μίγγας: τρομπόνι
Βίκυ Βογιατζόγλου- Δημήτρης Κρανιδιώτης: φωνές
Χρήστος Σιδερίδης: νυκτά έγχορδα
Παύλος Αζναουρίδης – Γιώργος Κοκκινάκης: ενορχήστρωση – επεξεργασία ήχων
Λάζαρος Γρεκός pSari visual : video- photos
Αλκμήνη Τριγωνάκη: ενδυματολογική επιμέλεια
Διογένης Δασκάλου : Stand up comedy -σοπράνο σαξόφωνο- κείμενα μουσική επιμέλεια
Σχόλια για αυτό το άρθρο