Δεν έχω συναντήσει στη ζωή μου πιο γλυκό, πιο τρυφερό, πιο καλοσυνάτο και πιο ευγενικό πλάσμα από την Ζωή Ρηγοπούλου! Άλλωστε, πώς να ήταν διαφορετική η προσωπικότητα της, το ήθος και η ανατροφή της, αφού γαλουχήθηκε από δύο γονείς και σπουδαίους ηθοποιούς, οι οποίοι έγραψαν ιστορία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, άφησαν εποχή με τις παραστάσεις που ανέβαζαν και το όνομά τους γράφτηκε με ανεξίτηλα χρυσά γράμματα στο θεατρικό Πάνθεον! Ποιοι είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι, οι δύο χαρισματικοί ηθοποιοί, με λάμψη και φως, με ήθος, καλλιέργεια, αξιοπρέπεια καλούς τρόπους συμπεριφοράς, κοινωνικότητα, σεμνότητα , διακριτικότητα και εγκαρδιότητα; Ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Κάκια Αναλυτή.
Το αδαμάντινο καλλιτεχνικό αυτό ζευγάρι, το οποίο ήταν τόσο αγαπημένο που έζησε και έφυγε από τη ζωή σχεδόν μαζί, μετέδωσε και εμφύσησε όλες τις αρχές και τις αρετές που διέπουν έναν πολιτισμένο άνθρωπο στην μοναχοκόρη τους Ζωή, μαζί με το μικρόβιο της ηθοποιίας. Για αυτό και η Ζωή ακολούθησε τα χνάρια τους, πήρε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους και συνέχισε την πορεία της στο χώρο απαρέγκλιτα, πιστά και σταθερά , ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο, τη στάση και τον τρόπο ζωής τους, αλλά και τη χαρακτηριστική τους ποιότητα και ουσία για τις οποίες ξεχώριζαν στο λειτούργημά τους… Πόσο επηρεάζουν, πιστεύετε, οι γονείς το μέλλον των παιδιών τους και τον χαρακτήρα τους, ιδού το φωτεινό παράδειγμα που ονομάζεται Ζωή Ρηγοπούλου! Η Ζωή , όμως , δεν αρκέστηκε μόνον στο να γίνει μία εξαιρετική ηθοποιός τελειώνοντας τη δραματική σχολή του μύθου Πέλου Κατσέλη, αλλά παράλληλα σπούδασε στο πανεπιστήμιο αποσπώντας πτυχία και περγαμηνές και επειδή είναι πολυδιάστατη και άκρως πνεύμα δημιουργικό ασχολείται, επίσης: με μεταφράσεις θεατρικών και κινηματογραφικών έργων, διδάσκει υποκριτική, είναι παραγωγός μουσικών εκπομπών στο ραδιόφωνο, δανείζει τη φωνή της και σκηνοθετεί- ένα ακόμη προσόν της , είναι δηλαδή και σκηνοθέτις- μεταγλωττισμένες σειρές για παιδιά και ενήλικες, έχει παίξει σε αρκετά σίριαλ και έκανε δύο κινηματογραφικές ταινίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι έπαιξε δίπλα στους γονείς της αρκετά από τα τεράστια έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και επί μακρόν συνεργάστηκε με το
”Αμφιθέατρο ” του Σπύρου Ευαγγελάτου καθώς και με άλλους θιάσους του ιδιωτικού θεάτρου αλλά και σε έργα που σκηνοθέτησε η ίδια. Αυτό το στολίδι που κοσμεί το λειτούργημά της με την υποκριτική της δεξιότητα , την καλλιέργεια και την αξιέπαινη συμπεριφορά της είναι η Ζωή Ρηγοπούλου. Είθε, και άλλοι συνάδελφοί της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της. Την περίοδο αυτή την θαυμάζουμε στην τηλεοπτική σειρά hit του ANT1” Άγριες μέλισσες”, όπου υποδύεται την μοναχή Ευσεβεία, ένα ρόλο έκπληξη και κλειδί παράλληλα στο σκοτεινό παρελθόν του Μάνου Βόσκαρη. Η φωτεινή Ζωή Ρηγοπούλου, από το Α ως το Ω!
Άγριες Μέλισσες: Όμορφη σειρά! Κι εγώ πρώτη φορά σε ρόλο όχι κωμικό στην τηλεόραση. Το απόλαυσα!
Βιώματα: Απ΄τη μία πολλά, απ ’την άλλη όχι τόσα όσα θα ήθελα. Σε αντίθεση με το 98% των ανθρώπων τους οποίους ακούω να λένε ότι δεν έχουν μετανιώσει για τίποτα στη ζωή τους, μπορώ να γράψω σελίδες για πράγματα που έχω μετανιώσει. Κυρίως για χρόνια που χάθηκαν από ραθυμία και τεμπελιά, λόγω εκείνης της νεανικής βεβαιότητας ότι η ζωή διαρκεί αιώνια.
Γονείς: Τα ωραιότερα παιδικά χρόνια τα χρωστάω σε εκείνον (Κώστας Ρηγόπουλος). Τα ωραιότερα εφηβικά σε εκείνη ( Κάκια Αναλυτή).
Διλήμματα: Αποφασίζω «στο φτερό». Και να υπάρχουν, δεν προλαβαίνουν να πάρουν σάρκα και οστά.
Ευγένεια: Το πόσο χυδαίος, αγενής ή κακόβουλος είναι κάποιος, δείχνει το ποιόν του. Το πώς απαντάς εσύ σε αυτόν, δείχνει το δικό σου. Αγαπώ τους ευγενικούς ανθρώπους από όπου κι αν προέρχονται.
Ζωοδότης: Η χαρά, ο έρωτας, το φως, η θάλασσα, η μουσική, το σινεμά, ο χορός, τα βιβλία…
Ηθοποιός: Μια εσωτερική ανάγκη σε σπρώχνει για να γίνεις και συγχρόνως ξέροντας ότι πρέπει να ζήσεις από αυτό, προσπαθείς να κάνεις τις λιγότερο οδυνηρές παραχωρήσεις στα πιστεύω σου.
Θέατρο: Η θνησιγενής και μαγική αλληλεπίδραση με το κοινό που δεν μπορεί να την αιχμαλωτίσει καμία κάμερα. Και είναι διαφορετική κάθε ημέρα.
Ιατρικό εμβόλιο κορωνοϊού: Σε λίγο κάνω τη δεύτερη δόση. Το ίδιο ελπίζω και για τους συμπολίτες μου.
Καλοκαιρινά σχέδια: Κολύμπι μέχρι τελικής πτώσεως.
Λατρεία θρησκευτική: Σέβομαι αυτούς που έχουν την ανάγκη της.
Ματαιοδοξία: Πολύ κουραστική! Μια συνάδελφος μου είχε πει κάποτε ότι ξυπνάει πάντα πριν από τον άντρα της, βάφεται-χτενίζεται και μετά τον συναντάει. Ακόμα και σε ρόλο θα με δυσκόλευε πολύ να το κάνω αυτό.
Νεωτερισμοί: Πρώτα να ορίσουμε την έννοια. Υπάρχει το νέο που γεννιέται από τη φυσική και αναπόφευκτη ανάγκη για εξέλιξη και το «νέο» που θέλει απλώς να εντυπωσιάσει χωρίς αφετηρία και χωρίς γνήσια έμπνευση. Στη δουλειά μας τα βλέπουμε συχνότατα και τα δυο. Πόσοι τα ξεχωρίζουν είναι άλλο θέμα.
Ξένο ή ελληνικό ρεπερτόριο: Ο κόσμος είναι ένας. Πιο πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν. Καλό να είναι το ρεπερτόριο κι από όπου θέλει ας έρχεται.
Ονειρικός: Η ενστικτώδης άμυνα στην καθημερινότητα. Ταξίδι…
Προτάσεις: Έχω πει πολλά «όχι» σε προτάσεις. Επειδή, συνήθως με φωνάζουν για πράγματα που δεν θέλω να κάνω, ενώ για πράγματα που θα ήθελα πολύ να κάνω, δεν με φώναξαν. Βλέπετε, ο ηθοποιός επιλέγεται. Να επιλέξει είναι και πιο σπάνιο και πιο δύσκολο.
Ρόλοι: Ποτέ δεν ζήλεψα ρόλους. Θαύμασα το πώς έπαιξαν κάποιοι ρόλους που θεωρούσα ήσσονος σημασίας.
Σκηνοθέτες: Για εμένα, καλός σκηνοθέτης είναι ο αόρατος. Που όμως χωρίς αυτόν, τίποτα από την παράσταση ή την ταινία που βλέπεις δεν θα ήταν το ίδιο. Το έζησα και με τον Ευαγγελάτο και με τον Βολανάκη.
Τηλεοπτικές σειρές: Μιλώντας για ξένες, πρόσφατα είδα το Morning show και ξετρελάθηκα. Όσο για τις δικές μας, είμαι φαν του” Σιωπηλού δρόμου” αυτή τη στιγμή.
Υποχθόνιος: Κάτω από τη γη, φως δεν έχει. Από εμένα είναι” όχι ”.
Φως: Καθαρά μάτια. Όπως, ενός παιδιού…
Χάρισμα: Το θέμα δεν είναι με τι χάρισμα γεννήθηκες αλλά πώς το αξιοποιείς στην πορεία. Ίσως, το να μην έχεις κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα, σε κάνει να δουλεύεις σκληρότερα.
Ψυχισμός: Θεμέλιο ξεκίνημα για έναν ηθοποιό. Να εξερευνά τον ψυχισμό του ανθρώπου που πρόκειται να υποδυθεί και να προσπαθεί να τον δικαιώσει μέσα από στοιχεία της δικής του προσωπικότητας.
Ωραία ζωή: Αναμφισβήτητα! Είναι ωραία η άτιμη.
Σχόλια για αυτό το άρθρο