Κόκκινο χρώμα: hot & sexy!

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 5 Αυγούστου 2019

farrah-fawcett-poster-5

Είναι σίγουρα το πιο σέξι χρώμα. Οι γυναίκες τείνουν να φορούν κόκκινο όταν παράγουν ωάρια και υποσυνείδητα (ή όχι) ψάχνουν για ταίρι και αυτό, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες είναι σωστό: το κόκκινο είναι το πιο δυνατό χρώμα και μαζί με το ροζ προτιμάται στη ‘γόνιμη περίοδο’. Ακόμα και σε φωτογραφία, το κόκκινο προσελκύει περισσότερα ‘κλικ’!
Υπάρχουν αρκετές υποθέσεις σχετικά με το γιατί το κόκκινο χρώμα είναι πιο καλό για την προσέλκυση ενός συντρόφου. Μερικοί λένε ότι έχει να κάνει με το αναψοκοκκίνισμα των εραστών μετά την πράξη. Φαίνεται ότι ‘ξυπνάει το ζώο’ στον άντρα όταν έρχεται αντιμέτωπος με την αρχέγονη δύναμη του κύκλου, σύμφωνα με άρθρο στη Medical Daily. «Μόνο πρόσφατα οι ψυχολόγοι, ερευνητές και άλλες ειδικότητες αρχίσαμε να κοιτάμε πιο προσεκτικά τη σχέση μεταξύ χρώματος και συμπεριφοράς», λέει ο Andrew Elliot, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ.

beyonce
Αναρωτιέσαι αν μία γυναίκα ‘ψάχνεται’; Απλά κοίτα τι φοράει. Οι ερευνητές παράγουν όλο και περισσότερες αποδείξεις ότι οι γυναίκες ‘στέλνουν σήματα’ που είναι άμεσα συνδεμένα με τις εσωτερικές διεργασίες του σώματός τους. Το κόκκινο χρώμα σαν επιλογή  σημαίνει «θέλω να κάνω σεξ» και αυτό γίνεται τις πιο γόνιμες μέρες του μήνα. Κατά τη διάρκεια  μελέτης, οι ειδικοί έδειξαν φωτογραφίες γυναικών σε μια ομάδα 96 ανδρών από τις ΗΠΑ και την Αυστρία. Ανάμεσα στις φωτογραφίες υπήρχαν και κάποιες στις οποίες απεικονίζονταν οι ίδιες γυναίκες, φορώντας πότε κόκκινα μπλουζάκια και πότε μπλουζάκια άλλου χρώματος.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άνδρες χαρακτήριζαν τις γυναίκες με τα κόκκινα ελκυστικές ακόμα και αν προηγουμένως όταν τις είχαν ξαναδεί με ρούχα άλλου χρώματος δεν είχαν αποσπάσει εξίσου θερμές κριτικές. Επίσης είδαν, ότι το χρώμα του πάθους δημιουργούσε στους άνδρες την ψευδαίσθηση ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στο «παιχνίδι» του φλερτ με τις συγκεκριμένες γυναίκες.

farrah-fawcet

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. ανώνυμη

    2019/08/06 στις 13:28

    ΩΡΑΙΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *