O Λεωνίδας Κακούρης από το Α ως το Ω: “Ηθοποιός σημαίνει περιπέτεια”

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 29 Ιανουαρίου 2020

_MG_2272

Είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ρολίστες της γενιάς του, καθώς,επίσης, και ένας από εκείνους τους ηθοποιούς που θα διαδεχθούν τα σημερινά ‘’ιερά τέρατα’’ που θα συνεχίσουν να δουλεύουν για το καλό θέατρο! Ο χαρισματικός, Λεωνίδας Κακούρης, ανήκει στην αφρόκρεμα των καλλιτεχνών που διαθέτει η ελληνική σκηνή και ένα από τα πιο σημαντικά του προτερήματα- μεταξύ άλλων- είναι ότι δεν έχει μανιέρα. Ελάχιστοι ηθοποιοί ξεχωρίζουν γι’ αυτό το προσόν! Ακτινοβολεί ταλέντο και κάθε ερμηνεία του στο θέατρο αποτυπώνεται με ένα συγκλονιστικό ρεσιτάλ ηθοποιίας. Λάμπει σαν ατόφιο χρυσάφι στη σκηνή και κάθε φορά που καλείται να υποδυθεί ένα ρόλο, μας καθηλώνει κυριολεκτικά με την ευρεία γκάμα και τη στόφα του. Διακρίνεται για τα τεράστια εκφραστικά του μέσα με αποτέλεσμα να ντύνεται το ρόλο, να γίνεται ένα με τον εκάστοτε ήρωα που ενσαρκώνει και να αιχμαλωτίζει το κοινό με την υπόδυση του. Είμαστε πολύ υπερήφανοι, ως θεατές, που υπάρχουν στο θέατρο ηθοποιοί τέτοιου βεληνεκούς και διαμετρήματος και το λαμπρύνουν!

Ο Λεωνίδας Κακόυρης δεν εξελίχθηκε υποκριτικά με την πάροδο του χρόνου, αλλά ήταν ώριμος καλλιτεχνικά από τα πρώτα του βήματα. Γιατί είναι γεννημένος ηθοποιός! Την ίδια ακριβώς εικόνα βλέπουμε και στις τηλεοπτικές σειρές και τις ταινίες που πρωταγωνιστεί. Του αξίζουν πολλά μπράβο! Φέτος, στο δημοφιλές-και όχι άδικα- σίριαλ ‘’ Άγριες Μέλισσες’’ ως Δούκας Σεβαστός μας ηλεκτρίζει με την δυνατή  θεατρική ερμηνεία του- όπως άλλωστε όλοι οι εξαιρετικοί ηθοποιοί του cast- που σε συνδυασμό με την άρτια παραγωγή, λες και παρακολουθούμε παράσταση θεάτρου μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Παράλληλα, συμπρωταγωνιστεί με τον έξοχο Χρήστο Σαπουντζή, στο έργο του Μηνά Βιντιάδη ‘’ Ο κάτω Παρθενώνας’’ σε σκηνοθεσία της εμπνευσμένης και άκρως δημιουργικής και πολυτάλαντης Βάνας Πεφάνη , το οποίο παίζεται με μεγάλη επιτυχία κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο’’ Άλμα’’. Μην το χάσετε! Εκτός, από μεγάλος καλλιτέχνης και, επειδή πατά γερά στα πόδια του, ο Λεωνίδας Κακούρης, δεν ‘’προκαλεί’’ ποτέ- γιατί δεν το χρειάζεται για να βρίσκεται μόνο με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα- αλλά αντίθετα είναι από τους πιο σεμνούς, μετρημένους, σοβαρούς, με ήθος και αξιοπρέπεια ηθοποιούς που υπάρχουν… Χαρείτε τον από το Α ως το Ω!

_MG_7675_2 leo-christos

Άγριες μέλισσες: Μελίνα

 Βούληση: Απόφαση

Γαλήνη: Συναίσθημα

Διαφορετικότητα: Ποικιλία

Εμπιστοσύνη: Απαραίτητη

Ζωή: Θαύμα

Ηθοποιός: Περιπέτεια

Θέατρο: Πατρίδα

thumbnail

Ιταμός: Έπαρση

Καλλιτεχνικά σχέδια : Η σχεδία μου

Λαοπλάνος: Ηγέτης

Μηνάς Βιντιάδης: Αγαπημένος

Νεωτερισμοί: Πεταλούδες

Ξένοι ή Έλληνες συγγραφείς : Συγγραφείς

Ο κάτω Παρθενώνας: Αλληλεγγύη

Πεφάνη Βάνα: Φροντίδα

Ρόλοι: Απόδραση

Συνέπεια : Καλοδεχούμενη

Τραγωδία : Ελλάδα

Υπόδυση: Βάση

Φυλακή : Κάγκελα

Χαοτικός : Κόσμος

Ψήφος: Μετάλλαξη

Ωραία οικογένεια : Φωλιά

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *