Έδωσε εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης με την Ιθάκη του Καβάφη. Όταν τέλειωσε, ο Κουν του είπε: Βέβαια τα ποιήματα δεν λέγονται έτσι. Να όμως που η Ιθάκη μπορεί να ειπωθεί και με αυτόν τον τρόπο. Ο Άγγελος Αντωνόπουλος με την αιγοκερίσια γοητεία και το ανεξάντλητο ταλέντο του, παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς. Κινηματογραφικά και τηλεοπτικά, έχει στιγματίσει με ανεπανάληπτες επιτυχίες και έχει καθορίσει με το ταλέντο του και τους δημοφιλείς ρόλους του, την εξέλιξη σε μικρή και μεγάλη οθόνη ενώ υπήρξε σταθερά αφοσιωμένος στο καλό θέατρο.
Τριάντα χρονών αποφοίτησε από το θέατρο Τέχνης. Αναστολές, εμπόδια, ο φόβος της μετριότητας, ήταν τα στοιχεία που τον έκαναν να μην τολμάει να ασχοληθεί νωρίτερα με το θέατρο. Πήρε όμως τη μεγάλη απόφαση, πήγε στον Κουν και τρία χρόνια δίπλα του στη σχολή, έμαθε οτιδήποτε λεγόταν ή γινόταν γύρω από το θέατρο. Από το 1962 και για δέκα χρόνια παίζει στο θέατρο ποικιλία ρόλων σε διάφορους θιάσους, ενώ πρωταγωνιστεί σε περισσότερες από 30 ταινίες.
Το 1971 είναι η μεγάλη χρονιά για τον Άγγελο Αντωνόπουλο. Μπαίνει στη ζωή του -και στη ζωή των τηλεθεατών- ο Άγνωστος Πόλεμος. Από τις 12 Οκτωβρίου 1971 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 1974, όλοι καθηλώνονται μπροστά στην μικρή οθόνη για να δουν τις ιστορίες του Νίκου Φώσκολου. Ο Άγγελος Αντωνόπουλος γίνεται ο Συνταγματάρχης Διαγόρας Βαρτάνης , παίζει στους τρεις -από τους πέντε- κύκλους της σειράς και γίνεται το πρώτο τηλεοπτικό είδωλο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ένας προσωπικός θρίαμβος διαρκείας που δεν μπορούσε να φανταστεί όταν έγινε ηθοποιός.
Η επιτυχία του Βαρτάνη, συνεχίζεται και στο θέατρο, με δικό του θίασο για πέντε χρόνια. Αργότερα, θα αποτελεί έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές σε μεγάλους θιάσους και θέατρα μέχρι σήμερα. Αλλά και στην τηλεόραση, η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική.
Οι Πανθέοι (με την κλασική φωτογραφία), Το φως του Αυγερινού, Το ουράνιο τόξο, Μαντάμ Σουσού, Ποιος σκότωσε τον Άβελ, Οικογένεια, Πρόβα νυφικού, Ο μεγάλος θυμός, όλες αξεπέραστες.
Οι Πανθέοι με την Κάτια Δανδουλάκη
Το φως του Αυγερινού με την Τζένη Ρουσσέα
Στο σινεμά, ο Άγγελος Αντωνόπουλος είχε την ευκαιρία να υποδυθεί πολλούς διαφορετικούς ρόλους και να μην τυποποιηθεί ως ζεν πρεμιέ ή καρατερίστας. Σε όλους έβαζε την προσωπική του γοητεία και το σπουδαίο ταλέντο του.
Σ΄αγαπώ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με γυρίσματα στη Ρώμη και το Παρίσι
Αναζήτησις, με την Έλενα Ναθαναήλ
Το 1973, λόγω της τεράστιας επιτυχίας που γνωρίζει ο Άγνωστος Πόλεμος, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι Άγγελος Αντωνόπουλος και Γκέλυ Μαυροπούλου, περνάει και στον κινηματογράφο, με την ταινία Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές, του Νίκου Φώσκολου, πάνω στο ίδιο μοτίβο της τηλεοπτικής σειράς. Τώρα όμως, το κοινό μπορεί να τους δει “έγχρωμους” διότι το σίριαλ ήταν ασπρόμαυρο.
Το 2006 γράφει το μυθιστόρημα Οι επιβάτες του φεγγαριού και το 2011 την ποιητική συλλογή Αφύλακτη Διάβαση.
Δεκάδες εξώφυλλα, άπειρες συνεντεύξεις, ατέλειωτες φωτογραφήσεις. Σενάρια, θεατρικά κείμενα, σκηνοθεσίες, θίασοι, επιτυχίες, αποτυχίες, προσωπική ζωή, ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ένας υπέροχος ηθοποιός, ένας γλυκός άνθρωπος και παραμένει για όλους, ο Αγγελάκος…
Άγνωστες ιστορίες για την «Μανταλένα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη
Σχόλια για αυτό το άρθρο