Ο ανθρωπιστικός φορέας “Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους” συνεργάζεται με την HOPEgenesis και προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις, με σκοπό να διευρυνθούν οι ιατρικές υπηρεσίες προς τις μέλλουσες μητέρες στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου.
Συγκεκριμένα, με τη συνεργασία αυτή, οι ωφελούμενες γυναίκες του προγράμματος της HOPEgenesis,οι οποίες διαμένουν μόνιμα σε ακριτικά νησιά και απομονωμένες περιοχές, θα μπορούν συμπληρωματικά να κάνουν έναν εξειδικευμένο υπέρηχο στην καρδιά του εμβρύου τους, προκειμένου να διερευνηθεί η καλή καρδιακή λειτουργία.
Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς τόνισε: “Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, να μπορούμε να παρέχουμε στις γυναίκες του προγράμματός μας μια επιπλέον ποιοτική παροχή, από έναν φορέα με τόσο αξιόλογη δράση όπως είναι ο “CoeurspourTousHellas – Καρδιές για Όλους”.
Ο Πρόεδρος του Coeurs pour Tous Hellas Καθηγητής κ. Αυξέντιος Καλαγκός από την πλευρά του δήλωσε: “Με γνώμονα ότι η καλύτερη θεραπεία ξεκινάει με την πρόληψη, έχουμε στόχο να παρέχουμε πρόσβαση στον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό γυναικών για την πρόωρη διάγνωση, σε προγεννητικό επίπεδο και την έγκαιρη αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών. Η γεωγραφική απόσταση και το βιοτικό επίπεδο κάθε ανθρώπου δεν θα πρέπει να αποτελούν τροχοπέδη στην παροχή των ιατρικών υπηρεσιών”.
Λίγα λόγια για το «Coeurs pour TousHellas-Καρδιές για Όλους»:
Το Coeurs pour Tous Hellas, με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», είναι ανθρωπιστικός, μη κερδοσκοπικός φορέας ο οποίος συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, από τον καρδιοχειρουργό Καθηγητή κ. Αυξέντιο Καλαγκό, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.
Σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία :
Το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα.
Κάθε χρόνο στη χώρα μας γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια εκ των οποίων το 1/3 (κυρίως νεογνά) χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.
Έργο του φορέα είναι, η οικονομική ενίσχυση των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια.
Το «Coeurs pour Tous Hellas -Καρδιές για Όλους» αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των νοσηλίων για τις απαιτούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας και λοιπές ιατρικές εξετάσεις.
Για τα περιστατικά που εξυπηρετούνται μέσω του φορέα δεν υπάρχει καμία αμοιβή για κανέναν από τους συνεργαζόμενους γιατρούς της ομάδας.
Οι γιατροί και οι χειρουργοί της ομάδαςτου «Coeurs pour TousHellas-Καρδιές για Όλους» καθώς και το Επιστημονικό Συμβούλιο με εκπροσώπους της παιδοκαρδιολογίας από όλη τη χώρα, αποτελούν ένα δίκτυο γιατρών που πρωτοποριακά συνεργάζονται για την αντιμετώπιση και περίθαλψη των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια.
Από το 2016 έως σήμερα, ο φορέας «Coeurs pour Tous Hellas–Καρδιές για Όλους» υποστήριξε οικονομικά τις επεμβάσεις για περισσότερα από 130 άπορα και ανασφάλιστα παιδιά με καρδιοπάθεια, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε είτε να απευθυνθούν σε καρδιοχειρουργικά κέντρα του εξωτερικού με τεράστιο κόστος για τη χώρα, είτε μοιραία να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες και την ελπίδα για ζωή!
Περισσότερες πληροφορίες: www.coeurspourtoushellas.gr
Website : www.coeurspourtoushellas.gr
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwl9GVUfiGcr6rMoA9NihmA
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=U-6fmJjLbW4&feature=youtu.be
Λίγα λόγια για την HOPEgenesis
Η HOPEgenesis είναι μία Ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.
Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.
Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας, τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.
Μέχρι σήμερα περισσότερες από 380 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.
Η ΗΟPEgenesis πραγματοποιεί τους στόχους της κινούμενη στους παρακάτω πυλώνες δράσης:
α. Με την δωρεάν παροχή πλήρους ιατρικής κάλυψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες ακριτικών νησιών και απομονωμένων περιοχών, που κυοφορούν ή επιθυμούν να κυοφορήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.
β. Με την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας στην Ελλάδα.
γ. Με την συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικούς φορείς για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και την εκπόνηση ερευνών με σκοπό την στοιχειοθέτηση του προβλήματος και τη μεγιστοποίηση των λύσεων του.
δ. Με την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και εκπαίδευση των φορέων για τους λόγους και τις συνέπειες της υπογεννητικότητας.
ε. Μέσω πρωτοπόρων εφαρμογών τηλεϊατρικής απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης ωφελούμενων του προγράμματος.
στ. Με τον σχεδιασμό πρωτοποριακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οικογένειας και των δομών υποστήριξης της.
Περισσότερες πληροφορίες www.hopegenesis.org
Website: www.hopegenesis.org
HOPEgenesis‘ videos:
- HOPEgenesis at the First -Ever Virtual Gala of the THI: Link
- HOPEgenesis & Eurolife FFH& OμάδαΑιγαίου: ΠρώτοςΠαιδικόςΣταθμόςΠάτμου: Link
- HOPEgenesis NPO| English Video|2019: Link
- Motherhood is a right – HOPEgenesis NPO: Link
- #FILOS2020: Link
- 360 μοίρες στον ALPHA TV -Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα: Link
- HOPEgenesis & Stoiximan.gr | Οι Ήρωες του αύριο!: Link
- HOPEgenesis – Ελπίδα:Link
HOPEgenesis’ social media:
Σχόλια για αυτό το άρθρο