Ο δεκάλογος των Διδύμων

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον Κατερίνα Σαλωνίκη | 29 Μαΐου 2019
didimos
Θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα ζώδια του ζωδιακού, διαθέτοντας οξυδέρκεια, καλή αντίληψη, ευστροφία και επικοινωνιακή χάρη. Ο Δίδυμος χαρακτηρίζεται από την επικοινωνιακή του ικανότητα και το ταλέντο να σκαρφίζεται διαρκώς ιδέες, ενώ το σήμα κατατεθέν του είναι οι χειρονομίες του.

Είναι αδύνατον για ένα Δίδυμο να συνυπάρξει με ανθρώπους που δεν μιλάνε πολύ, εφόσον ο ίδιος αντιλαμβάνεται τη ζωή μόνο μέσα από ανταλλαγή απόψεων και δημιουργικών διαλόγων.
Το χιούμορ του αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, είναι διαχυτικός, συχνά αδιάκριτος και ακροβολίζεται παντού, αρκεί να βρίσκει το ενδιαφέρον που έχει ανάγκη για να εκφραστεί. Η ευμετάβλητη διάθεσή του τον κάνει να αναζητά διαρκώς καινούργια πράγματα και πρόσωπα, μέσα από τις πολλές παράλληλες δραστηριότητές του. Με αυτόν τον τρόπο σταμπάρεται σαν άπιστος, άστατος και επιφανειακός, λόγω του ημιτελούς απόηχου που αφήνει.

Η ευφράδεια του λόγου του σκοντάφτει όταν πρόκειται να εξηγήσει την απουσία του, ή κάποια σκανδαλιά, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μεθόδους για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να γίνει θρασύς, προσπαθώντας να βγει από πάνω.
Ο Δίδυμος θέλει να προκαλεί χωρίς να χαρακτηρίζεται από εκκεντρικότητα, αλλά από υπερβολική νοητική έξαψη. Λατρεύει τις συχνές μετακινήσεις και τα ταξίδια, δεν προσκολλάται σε αναμνήσεις και υπερασπίζεται την ελευθερία του μέσα από τη διανοητική του υπόσταση. Η έμφυτη περιέργειά του, τον ωθεί να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα, όχι γιατί αγαπάει τόσο τη γνώση, όσο την πληροφορία. Είναι οι καλύτερος συλλέκτης πληροφοριών, συνήθως γνωρίζει πράγματα από διάφορα φάσματα, έχει ταλέντο στον γραπτό λόγο στην εκμάθηση γλωσσών και είναι άριστος στις δημόσιες σχέσεις και στα πλασαρίσματα.

0125

Ένας Δίδυμος δεν ενδιαφέρεται για τη δόξα του γκολ, αλλά για την πάσα που θα το προκαλέσει.
Έχει μεγάλη κλίση στη μουσική την υποκριτική και την πολιτική, διότι βρίσκει βήμα να εκφράζει άνετα την πολύπλευρη προσωπικότητά του.
Επίσης μπορεί να γίνει άριστος διπλωμάτης και δικηγόρος, καθώς και ικανός μεταφραστής, δημοσιογράφος, συγγραφέας και έμπορος. Οι σχέσεις του είναι βασισμένες πάνω απ’ όλα στη φιλία και στην οικειότητα, αναρωτώμενος διαρκώς αν είναι οι κατάλληλες γι αυτόν. Είναι ικανός να δοκιμάσει πολλές εμπειρίες προκειμένου να καταλήξει στο τι τον εκφράζει, αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι ματαιοπονεί, διότι είναι πλασμένος για να μην αφιερώνονται ολοκληρωτικά σε έναν άνθρωπο ή μία κατάσταση.

joan-collins_35

Το συναίσθημα των Διδύμων είναι απολύτως δοσμένο εκεί όπου είναι σίγουροι πως δεν θα πλήξουν και που δεν απειλείται η ελευθερία τους. Οι ανοχές τους στην ανία και τον συμβιβασμό είναι ελάχιστες, δεν έχουν καθόλου υπομονή και γρήγορα προβάλλουν την επιθυμία τους για αλλαγή.
Ο Δίδυμος δεν εγκλωβίζεται και απεχθάνεται όλα τα ενυδρεία, νιώθοντας οίκτο για τα ψαράκια που κινούνται νωχελικά μέσα στη γυάλα τους.

Ο δεκάλογος του Δίδυμου – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

images-cms-image-001400411

Η γενναία φράση του αξέχαστου Δίδυμου, ηγέτη της Κουβανικής επανάστασης, Che Guevara: «Είναι θλιβερό να μην έχεις φίλους, αλλά είναι ακόμα πιο θλιβερό να μην έχεις εχθρούς». Ένας Δίδυμος αντιλαμβάνεται πλήρως πως χωρίς δράση δεν υπάρχει αντίδραση και χωρίς αντίδραση, δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει.

WDR Cologne JOSEPHINE BAKER - Black Diva in a White ManÕs World. A film by Annette von Wangenheim, 3sat: June 2nd, 2006 : 20:15h @ 21:00h She took Paris by storm in 1925ÑIn 1975. She celebrated her 50th stage anniversary: JosŽphine Baker, the first internationally successful black superstar of the 20th century (photographed in1954) (c) WDR/dpa/Bernd Weissbrod - Only for publication with mentioned WDR-Program. Please credit "WDR/dpa/B. Weissbrod". No reproduction fee required. This photograph ist not to be used fŸr any commercial purpose. WDR Picture Desk +49 221 220 -4405 (Fon) -8471 (Fax) mail to fotoredaktion@wdr.de

Ο χορός και η προσωπικότητα της μαγικής Διδύμου χορεύτριας Josephine Baker, που μάγεψε το Παρίσι του μεσοπολέμου με τον ηδυπαθή χορό της. Η ανάμειξη τόσων φυσιογνωμιών χορεύοντας με το ίδιο πάθος, εξάπτει την χαμαιλεοντική διάθεση ενός Δίδυμου.

maxresdefault

Η αέρινη φλόγα της Διδύμου Marilyn Monroe που η φιλήδονη παρουσία της στιγμάτισε τον κινηματογραφικό χώρο, καταλαμβάνοντας όσο περισσότερο χώρο της άφηνε κάποιος, όπως αρέσκεται να κάνει ένας Δίδυμος.

1401x788-18-with-cup-and-bucket

Οι στίχοι και η μουσική του Δίδυμου Bob Dylan που βραβεύτηκε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών ως πολυτάλαντος τραγουδοποιός, σαν γνήσιος εκπρόσωπος του ζωδίου.

NOV. 28, 1948 FILE PICTURE ** ARCHIV ** Der franzoesische Schriftsteller und Philosoph Jean-Paul Sartre, aufgenommen in seinem Arbeitszimmer in Paris am 28. Nov. 1948. Vor 100 Jahren, am 21. Juni 1905, wurde Sartre in Paris geboren. (AP Photo) ** zu unserem Korr ** NUR S/W ** --- ** FILE ** French playwright and philosopher Jean-Paul Sartre is shown in his study in Paris, on November 28, 1948. (AP Photo) ** B/W ONLY **

Το συγγραφικό έργο του διανοητή Δίδυμου Jean Paul Sartre, που διαπότισε με τις ιδέες του έναν ολόκληρο αιώνα, αποστρέφοντας από τη ζωή του κάθε περιορισμό, εκτός από εκείνον του να πράττει και να σκέφτεται ισόβια χωρίς συμβιβασμούς και όρια.

37-Portrait-Salvatore-Ferragamo1-1

Τα εξωτικά παπούτσια του Δίδυμου σχεδιαστή μόδας Salvatore Ferragamo, που κεντρίζουν κάθε φαντασία, προκαλώντας ασταμάτητα σχόλια θαυμασμού και ζητωκραυγές μοναδικής επινόησης.

Igor Stravinsky

Η μουσική του Δίδυμου συνθέτη Igor Stravinsky που αποτελεί έμπνευση για έναν Δίδυμο, με την πολυπλοκότητα στο ρυθμό, στη μελωδία και στην τεχνική του.

anne_frank_crop

Τα ιδιάζοντα ημερολόγια της Διδύμου συγγραφέα Anne Frank, που η τέχνη του γραπτού της λόγου ξεπέρασε το νεαρό της ηλικίας της κάνοντάς την να αποδράσει από μια σκληρή πραγματικότητα, λίγο πριν το σύντομο τέλος της.

**PREMIUM CONTENT--HIGHER RATES APPLY** Actress Angelina Jolie poses for a portrait to promote her directorial debut of the film 'In the Land of Blood and Honey' Saturday, Dec. 3, 2011 in New York City. (AP Photo/Carlo Allegri)

Η ατίθαση και πολυμορφική φύση της Διδύμου Angelina Jolie, που μέσα από τις τόσες εκδοχές της ζωής της, ψάχνει ακόμα εκείνη που θα την ικανοποιήσει.

joan-collins

Τα fast food, οι παρουσιάσεις βιβλίων, οι πρεμιέρες κινηματογραφικών έργων, τα μπαράκια με χαμηλή μουσική αλλά με πολύ κόσμο για να ακούγονται, τα σεμινάρια, τα ταξίδια με τρένο, αεροπλάνο ή καράβι για να μην οδηγούν παρά μόνο να σκέφτονται, που γίνονται αγαπημένοι χώροι για έναν Δίδυμο, που αναζητά τρόπο και αποφεύγει τον κόπο.

image-paul-mccartney-wallpaper

Το tip του Δίδυμου

Είμαι πολύ περίεργος να δω τι συνέβη χθες με εκείνο το ζήτημα που προέκυψε ανάμεσα στην Kαίτη και τον Κώστα. Έχω τρόπο να βοηθήσω, αλλά μάλλον πρέπει να διαμορφώσω τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να ζητήσουν εκείνοι τη βοήθειά μου. Εν τω μεταξύ πεινάω και θα φτιάξω κάτι πρόχειρο να φάω, ή ακόμα καλύτερα θα παραγγείλω. Θα αράξω να ακούσω εκείνο το cd των «Air Supply» και να γράψω και κανένα τσιτάτο να ανεβάσω στο fb. Τώρα με την κρίση δεν έχω δουλειά, αλλά μεταξύ μας, δεν είμαι εγώ για οκτάωρες βάρδιες. Το παν είναι να δουλεύει το μυαλό. Άλλωστε ρωτώντας πας στην Πόλη και εγώ θέλω να φτάσω απολαυστικά, ακόμα και αν βιάζομαι για τον επόμενο προορισμό μου.

Annex - Flynn, Errol_NRFPT_11

Πηγή

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/05/29 στις 9:33

    Απίστευτοι νάρκισσοι, νομίζουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και γι’ αυτό όταν τους έρχεται η συνειδητοποίηση ότι αυτό φυσικά δεν ισχύει πέφτουν με κρότο. Αλλά φαντάζομαι ότι έχουν κι αυτοί μια χρησιμότητα για τους υπόλοιπους: πως να διαχειριζόμαστε τέτοια τοξικά άτομα!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *