Η Πάολα, η Μπέτυ και η Εύα, τρεις τρανς γυναίκες που γνωρίζονται μεταξύ τους περισσότερα από σαράντα χρόνια, σε μια νυχτερινή βόλτα στην Αθήνα επισκέπτονται ξανά τους δρόμους της πόλης που ξεκίνησαν τη σεξεργασία από νεαρή ηλικία, τα μέρη στα οποία χάρηκαν τη ζωή, αγάπησαν και αγαπηθήκαν, τα μέρη στα οποία αγωνίστηκαν, έζησαν και αντιστάθηκαν ηρωικά.
Η Πάολα, η Μπέττυ και η Εύα είναι τρεις τρανς γυναίκες που πρωτοσυναντήθηκαν στους δρόμους της Αθήνας της δεκαετίας του 1970. Στις «Πικροδάφνες» η Μπέττυ Βακαλίδου, η Εύα Κουμαριανού και η Πάολα Ρεβενιώτη επιστρέφουν ξανά σε μια νυχτερινή βόλτα στους δρόμους εκείνους της πόλης που από νεαρή ηλικία βιοπορίστηκαν ως σεξεργάτριες, στα μέρη που αντιμετώπισαν τη βία του κράτους και της αστυνομίας, στα σημεία που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους, γλέντησαν τη ζωή, χάρηκαν τον έρωτα και δοξάστηκαν. Γεμάτη χιούμορ και περήφανο δυναμισμό η συζήτηση της Εύας, της Μπέττυς και της Πάολας στις «Πικροδάφνες» συνθέτει μια ιστορία της Αθήνας αλλά και μια ιστορία των σεξουαλικοτήτων της Μεσογείου.
Μετά την προβολή , θα ακολουθήσει συζήτηση με την Πάολα Ρεβενιώτη
Βιογραφικό της Πάολας Ρεβενιώτη
Η Πάολα Ρεβενιώτη είναι εκδότρια, φωτογράφος, κινηματογραφίστρια και σεξεργάτρια. Είναι ενεργή από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και αποτελεί μια κεντρική φυσιογνωμία του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος. Δεν αυτοπροσδιορίζεται ως ακτιβίστρια. Ξεκίνησε να εκδίδει το ΚΡΑΞΙΜΟ, το “περιοδικό επαναστατικής ομοφυλόφιλης έκφρασης” το 1981. Τη δεκαετία του 1990 οργάνωσε στην Aθήνα κάποιες από τις πρώτες εκδηλώσεις Pride στη χώρα.
Την τελευταία δεκαετία η Πάολα Ρεβενιώτη είναι δραστήρια στον τομέα των ντοκιμαντέρ, ασχολούμενηκυρίως με ζητήματα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά, συχνά από το λεγόμενο περιθώριο της κοινωνίας. Δουλεύει μαζί με την ομάδα “Paola Team Documentaries” και έχει προσκληθεί να παρουσιάσει το έργο της σε φεστιβάλ, καταλήψεις, πανεπιστήμια και γκαλερί σε πολλές χώρες του κόσμου.
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Πάολα Ρεβενιώτη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ελπινίκη Βουτσά Ρεντζεποπούλου, Βαγγέλης Τσάκας, Γιώργος Γκόνος
Μοντάζ: Χριστίνα Λαγούρη
Ήχος: Αλέξανδρος Συνοδινός
Έρευνα: Ελίζα Τριανταφύλλου, Δανάη Μαραγκουδάκη
Facebook του ντοκιμαντέρ: https://www.facebook.com/pikrodafnes
Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 21:00
Γενική Είσοδος : 7 ευρώ
Προπώληση : Ταμείο Θεάτρου Αμαλία & Viva.gr
Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71
Καθημερινά: 10:30 – 14:30 & 17:30 – 21:30
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310 842 509
Σχόλια για αυτό το άρθρο